T
tino097
Гостин
Во ФеенордСе е супер...само едно прашање ако може....
Кај е Робин Ван Перси??????????
:helou: во другото се согласувам

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во ФеенордСе е супер...само едно прашање ако може....
Кај е Робин Ван Перси??????????
:helou: во другото се согласувам
Овде веќе станува збор за сосема друга формација која и мене ми е по мерак затоа што повеќе сум за 4-4-2 отколку за 4-3-3 али оваа твоја формација малку е чудна , барем за мене..Мора да го имаш во тимот РВП не иде без него арсенал бро..а и за росицки треба да има место во првите 11, едноставно заслужува дечкотоАбе јас сакам да остани Аде, и плус не сум за 4-3-3
појќе би сакал да видам мобилна 4-4-2
------Адебајор------Дуду---
Аршавин---Насри----Цеск---Тео
Клиши-----ДЦ------Туре---Сања
----------Ал----------------
али за ова, она ДЦ-то треба да биди многу, многу јак, плус појќе да биди како либеро, за да во некои ситуации туре изиграва ДМЦ
Али ова доколку јас би бил менаџер![]()
Овде веќе станува збор за сосема друга формација која и мене ми е по мерак затоа што повеќе сум за 4-4-2 отколку за 4-3-3 али оваа твоја формација малку е чудна , барем за мене..Мора да го имаш во тимот РВП не иде без него арсенал бро..а и за росицки треба да има место во првите 11, едноставно заслужува дечкото
според мене формација во која би имало место за сите....
-------------РвП/Адебајор---------------
-------росицки ----------------------- волкот
--------------аршавин ----- фабрегас---------
----------- ---------- насри ---------
------------клиши---- галас---туре---сања------
---------------------алмунија---------------
Овде веќе станува збор за сосема друга формација која и мене ми е по мерак затоа што повеќе сум за 4-4-2 отколку за 4-3-3 али оваа твоја формација малку е чудна , барем за мене..Мора да го имаш во тимот РВП не иде без него арсенал бро..а и за росицки треба да има место во првите 11, едноставно заслужува дечкото
според мене формација во која би имало место за сите....
-------------РвП/Адебајор---------------
-------росицки ----------------------- волкот
--------------аршавин ----- фабрегас---------
----------- ---------- насри ---------
------------клиши---- галас---туре---сања------
---------------------алмунија---------------
Може тука Аршавин и Росицки да си заменат позициите.... а сепак Росицки не е спремен...така да... Насри место Арша... Арша на место на Росицки и назад...сега засега... Сонг/ Дени....
ама ќе дојде летоска барем еден дифензив и нема да ни е проблем ниту пак таа позиција.... :helou:
И секако место Галас... ќе може да сметаме некој нов... на пример ... Вермален :helou:
Можеби ова е единственото засилување во одбраната. И можеби доаѓа на местото на Галас?Првото засилување пристигна !?
Можеби 10 или 13?Значи Томас Вермален.
Не сум го гледал како игра нити знам како изгледа(во поглед на корпулентноста и висината). Капитен а на Ајакс, па веројатно е квалитетен. Во поглед на искуството ( пошо сепак тоа ни треба), веројатно го нема којзнае колку, пошо има 23 години (некој месец до 24), Ајакс не е редовен во ЛШ и плус Белгиец е, така да нема играно не некое големо репрезентативно натпреварување. Е сега колку можеш искуство да собереш од играње во една, да речам, недоволно квалитетна лига.
Во секој случај останува да видиме во наредните денови дали е се ова вистина со доаѓањето на Вермален во Арсенал.
Еве веќе некој го ставил во нашиот тим на википедија:
http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Vermaelen
мал извадок од крајот:
During the summer transfer window of 2009, he was linked with a transfer to English Premier League club Arsenal F.C., but Arsenal scout Tony Adams claimed that Vermaelen was "not ready for the Arsenal", and that he was not a transfer target.[1] On June 9, he was a confirmed Arsenal player and will wear the number 4 shirt.
Само го утнал бројот. Никој не смее да го пипне дресот со број 4, пошо сигурно нема да се ослободи во наредните неколку години. Нели?!
Венгер го донесе Сања кој беше анонимец, играше во слаба лига, па погледнете што стана сега. Венгер ретко греши. Русите тешко се адаптираат во Премиер лигата, 1 од 30 ќе успее, но погледнете го Аршавин - вистинска сензација...и јас мислам дека е одличен потегов само да се официјализира ... доста добар играч и скокач ( шиба со глава ) ова ги смирува страстите ...
само ми е многу ризичен потегов , холандското првенство е доста слабо ... во смисол дали ќе биде толку добар ? се надевам дека грешам:smir:
Браво бе Бентнере, за мене си подобар од Пинокио.Бендтнер возврати на нападот на Златан – Арсенал стигна подалеку од Интер во ЛШ Атмосферата во пресрет на дуелот помеѓу Шведска и Данска се заострува откако Николас Бендтнер одговори на обвинувањата на Златан – Арсенал стигна подалеку од Интер во ЛШ
Шведскиот интернационалец, кој заврши како прв стрелец во Серија А и кој во 2001 беше блиску до преселба во Арсенал, рече дека му е жал за фановите на Арсенал кој плаќаат многу пари за билети а константно гледаат млад недокажан тим. За Шведскиот весник Aftonbladet тој рече: “Погледнето го Арсенал,. Тие не ги купуваат најдобрите играчи, што е жално, многу жално за фановите.”
“Тие плаќаат многу пари за билети само за да гледаат тим од јуниори. Тоа не може да биде забавно.”
Бенднер, кој во сабота ќе има дуел со Ибра на теренот, одоговори на обвинувањата на напаѓачот на Интер преку медиумите.
За Данскиот весник B.T. рече: “Неговите зборови воопшто немаат смисла. Тој не е коректен.”
“Можевме да имаме подобри перформанси оваа сезона но успеавме да стигнеме од полу-финеле во ФА Купот и Лигата на Шампионите.”
“Многу повеќе од неговиот Интер.”
“Постигнавме ист број на погодоци како и Манчестер Јунајтед и тоа покажува кои се нашите можности.”
“И во Премиер Лигата има многу конкуренција бидејќи е најдобро првенство во светот.”
“Јасно е дека е многу подобро од Серија А на Златан Ибрахимович.”
Вака, во последните два натпревари од изминатава сезона, Венгер играше со 4-3-2-1 формација која со Аршавин и Насри како полушпицови и Ван Перси во напад не успеа да резлизира против МУ, но ја имаше контролата над играта. Против Стоук сите знаеме што му се деси на Пулис. Тотално беше надигран.Насри нема да игра класичен ДМЦ, него Box2Box, со некој разбивач покрај него и Цеск.
Значи спрема овај муабет, најверојатно ќе се трансформираме во 4-3-3 со еден класичен шпиц, шо би значело чао за Аде, со Аршавин и РвП/Валкот како крила. Дуду/Бендтнер ќе биди опцијата за котваџија.
setanta.com напиша:Exclusive: Italian job for Gunners
Tony Adams has revealed to setanta.com that Arsenal are tracking an Italian defender as Arsène Wenger bids to banish his team's weakness at the back.
The former Gunners captain has been in the employ of Wenger since leaving his job as Portsmouth manager in February, with Adams acting as a scout for the Frenchman.
Arsenal have been linked with a move for Ajax defender Thomas Vermaelen, but Adams refuted suggestions that the Belgian could be the man to shore up an ailing backline, with the 42-year-old instead concentrating his search in Italy.
The Juventus defender Giorgio Chiellini is among those to have been linked with a move to The Gunners.
“I’ve been down to Italy mainly,” Adams told setanta.com.
“The Italians don’t usually travel well, but I think this lad that I’m looking at may if we can come up with the money and there is a money issue at the Arsenal at the moment."
Of Arsenal's reported interest in Vermaelen, Adams added: "I think Thomas is a very good player but I don’t think he’s ready for the Arsenal.
"I don’t think the punters at Arsenal would like another small one.
"I don’t know whether he [Wenger] will end up going for a bigger player. We’ll see how much money we’ve got first.
"I have been looking at the Dutch league, but to be honest with you it’s been decimated.
"It’s a poor league at the moment, there’s one or two players but they’re leaving too early as well."
A sweeping change of Arsenal’s unconvincing defence has been advocated in some quarters, but Adams believes the measures taken need not be quite so drastic.
He continued: “I think Arsenal need something in both boxes. Defensively, certainly, Arsène’s said it himself.
“But Sagna lost his brother and I think for six or seven months it really affected him and Clichy’s been injured so you’ve taken the full backs out.
“Williams Gallas has not been there either so that’s three big players who have not been in contention.
“It’s the balance that’s lacking. I like Alex Song, I think he’s improved but I think they need maybe even two holding players.”
Adams’s advice is often heeded by Wenger, but the England international recalled two occasions when he was quite clearly ignored.
He added: “I value his support and if there’s some way that I can help the man then I will. I have, for the last four months since Portsmouth, been in Europe.
“I’ve been watching a lot of games in Spain, in France.
“Even going back to the days when I was at Feyenoord and I used to go and watch the French league on a Friday night.
“Adebayor was playing for Monaco against Lille and he said what do you think of the left winger and I actually said no! And he bought him anyway! And Rosicky in Germany and he bought him anyway!”
setanta.com напиша:Former Arsenal goalkeeper Mart Poom has revealed that he has been offered the chance to become a coach for The Gunners.
The Estonian, who joined Arsenal from Sunderland in January 2006, looks set to head back to the London club as a coach after hanging up his boots.
The 37-year-old has announced that he has also been offered the chance to coach the club’s successful women's team.
The Gunners’ current goalkeeping coach Gerry Peyton is recovering from surgery and Poom has been offered the chance to start a four-month long adventure.
Poom trained Estonia’s shot-stoppers in the recent past and is due to retire after the international friendly between his country and Portugal on June 10 in Tallinn.
"In addition, I have been offered the chance to coach the women's team,” Poom told Uefa’s official website. “I'm still in good physical shape, but Wenger has decided to prepare for the future.”
Изгледа Ебуе ќе си оди.
Сакам да остане, тој е замена за Сања, но сепак сака да биде стартер, а Светското првенство не е далеку. Плус сега се враќа и Росицки.
Ебуе е долго во Арсенал и е одличен фудбалер, се надевам Венгер ќе се смилува и ќе му понуди нов договор.![]()
Да...можеби...но не се знае дали ке игра наредната сезона...па се надевам дека и нема да недостасува...се врака Росицки, како што кажавме...и ке има се помалку место за него и Дијаби...и нема да ме чуди нивна продажба, а и нема да биде нешто посебно доколку се продадат......
Арсенал апсолутно нема никакви шанси тука. Сити може да достави каква сака понуда и плус неделна плата над 100 000 фунти. Арсенал максимум би му доставил 80 000 фунти, повеќе нема да добие. Џеко е играч на сезоната во Бундес лигата, а таков фудбалер не се дава за сума под 20 милиони фунти.http://www.dailymail.co.uk/sport/fo...-12m-Bosnian-hotshot-Edin-Dzeko.html?ITO=1490
би било одлично,но тешко да се реализире:nesum:
Не ми се свиѓа ова шо пише тука... али ае останува да видиме и друготоЕБУЕ
“My future at Arsenal is not clear yet,” Eboué admitted to Soir Info. “I did not play a lot in the season and the World Cup is coming.
“There are many clubs interested in me, so let’s wait. Before the season’s start I will make a decision.”
Ае неможе за помала цена више.... 40 , 30 , сеа и 17,3 падна ценава... абе аајде.... за тие пари нема да можеме ние да зееме нешто одман зашто за таква цена Венгер ценка многу :/The Rossoneri will lodge a bid in the region of €17.3 million for the Togo international striker..
Е ова веќе ми се свиѓа.... ама сепак изјава од гол.ком....не е за верување....The Gunners are readying an offer of €13.5 million for the Ivory Coast international midfielder...