Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата unforgiven
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе јас сакам да остани Аде, и плус не сум за 4-3-3

појќе би сакал да видам мобилна 4-4-2

------Адебајор------Дуду---
Аршавин---Насри----Цеск---Тео
Клиши-----ДЦ------Туре---Сања
----------Ал----------------

али за ова, она ДЦ-то треба да биди многу, многу јак, плус појќе да биди како либеро, за да во некои ситуации туре изиграва ДМЦ

Али ова доколку јас би бил менаџер :)
Овде веќе станува збор за сосема друга формација која и мене ми е по мерак затоа што повеќе сум за 4-4-2 отколку за 4-3-3 али оваа твоја формација малку е чудна , барем за мене..Мора да го имаш во тимот РВП не иде без него арсенал бро..а и за росицки треба да има место во првите 11, едноставно заслужува дечкото

според мене формација во која би имало место за сите....

-------------РвП/Адебајор---------------

-------росицки ----------------------- волкот

--------------аршавин ----- фабрегас---------

----------- ---------- насри ---------

------------клиши---- галас---туре---сања------

---------------------алмунија---------------

Овде веќе станува збор за сосема друга формација која и мене ми е по мерак затоа што повеќе сум за 4-4-2 отколку за 4-3-3 али оваа твоја формација малку е чудна , барем за мене..Мора да го имаш во тимот РВП не иде без него арсенал бро..а и за росицки треба да има место во првите 11, едноставно заслужува дечкото

Може тука Аршавин и Росицки да си заменат позициите.... а сепак Росицки не е спремен...така да... Насри место Арша... Арша на место на Росицки и назад...сега засега... Сонг/ Дени....
ама ќе дојде летоска барем еден дифензив и нема да ни е проблем ниту пак таа позиција.... :helou:
И секако место Галас... ќе може да сметаме некој нов... на пример ... Вермален :helou:

Може тука Аршавин и Росицки да си заменат позициите.... а сепак Росицки не е спремен...така да... Насри место Арша... Арша на место на Росицки и назад...сега засега... Сонг/ Дени....
ама ќе дојде летоска барем еден дифензив и нема да ни е проблем ниту пак таа позиција.... :helou:
И секако место Галас... ќе може да сметаме некој нов... на пример ... Вермален :helou:

а можеби и томас вермален да го проба таму ? ( ги има сите предиспозиции но е малце низок 1.80 мослам ... па одлично би се прилагодил на позицијата дмц ) + ќе ми се исполни желбата хенгеланд или лескот :)

односно џеферс : 8 милиони точно ( моја грешка )

па за и оклу тимот , ми се допаѓа она 4-3-3 :

---------------------алмунија

-бак --------- коло -------- ? ----------- гаел

- А.А/невеш ----цесц/вермален ----------------/ самир/росицки

- тио/дуду ------ аде/никлас --------- РвП/вела

цесц : да биде оној кој највеќе ќе внимава : одличен во дефанзива , мн ми се допаѓа кога работи во тој дел од теренот ( доста чисто игра таму ) нашиот тим не се брани никогаш затоа не очајувајте нема да биде џенаро , маскерано , дијара , сисоко .... туку нашите играат мн офанзивно така да нема да се примети дека игра поповлечен туку само мн поопасен ...

но и страта добра :) 4-4-2

---------------------алмунија

-бак --------- коло -------- ? ----------- гаел

- А:А/тио/невеш ----цесц/невеш -----томаш/вермален ---- самир/вела

--------------------аде/никлас --------- РвП

штознам ... вака некако ми се врзува шемата доста ....

ама капитено на ајакс не доаѓа да биде резерва , нејверојатно ќе се вклопи во шемата како централен и вили или мила или јуве ( зависи кој ќе биде поспретен ) детево најверојтно ќе биде оној подвижен ( оној кој ја тера црната работа ) т.е ќе ги јаде оние пониските .

неки бро немам намера да се карам не сум човек кој сака кавги :) :vozbud:

просто дебата ( ми се допаѓаше човекот :) ... ама Арсен знае !

капитенот на ајакс и суперѕвездата на белгија нејверојатно е новото засилување на лондонскиот гранд ( нема заебанции црвено - бело до гроб ) зделката е финализирана - соопштуваат од островото ... 23 годишниот играч е еден од најдобрите на својата позиција во холандското првенство , за својата белгија има 21 меч ...

шефовите на ајакс тој може да направи одлични резултати во дресот на Арсенал ( значи што ти значи човек ко беркамп ... )

сега за позицијата дмц ( за погорното .. ко варијанта .. не невозможна познавајки го професорот )

или ако треба и некој кој никој не го познава ама да биде играч !

Првото засилување пристигна !?
Можеби ова е единственото засилување во одбраната. И можеби доаѓа на местото на Галас?

Значи Томас Вермален.

Не сум го гледал како игра нити знам како изгледа(во поглед на корпулентноста и висината). Капитен а на Ајакс, па веројатно е квалитетен. Во поглед на искуството ( пошо сепак тоа ни треба), веројатно го нема којзнае колку, пошо има 23 години (некој месец до 24), Ајакс не е редовен во ЛШ и плус Белгиец е, така да нема играно не некое големо репрезентативно натпреварување. Е сега колку можеш искуство да собереш од играње во една, да речам, недоволно квалитетна лига.

Во секој случај останува да видиме во наредните денови дали е се ова вистина со доаѓањето на Вермален во Арсенал.
Еве веќе некој го ставил во нашиот тим на википедија:

http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Vermaelen

мал извадок од крајот:
During the summer transfer window of 2009, he was linked with a transfer to English Premier League club Arsenal F.C., but Arsenal scout Tony Adams claimed that Vermaelen was "not ready for the Arsenal", and that he was not a transfer target.[1] On June 9, he was a confirmed Arsenal player and will wear the number 4 shirt.

Само го утнал бројот. Никој не смее да го пипне дресот со број 4, пошо сигурно нема да се ослободи во наредните неколку години. Нели?!
Можеби 10 или 13?

и јас мислам дека е одличен потегов само да се официјализира ... доста добар играч и скокач ( шиба со глава ) ова ги смирува страстите ...
само ми е многу ризичен потегов , холандското првенство е доста слабо ... во смисол дали ќе биде толку добар ? се надевам дека грешам :):smir:
Венгер го донесе Сања кој беше анонимец, играше во слаба лига, па погледнете што стана сега. Венгер ретко греши. Русите тешко се адаптираат во Премиер лигата, 1 од 30 ќе успее, но погледнете го Аршавин - вистинска сензација...

Бендтнер возврати на нападот на Златан – Арсенал стигна подалеку од Интер во ЛШ Атмосферата во пресрет на дуелот помеѓу Шведска и Данска се заострува откако Николас Бендтнер одговори на обвинувањата на Златан – Арсенал стигна подалеку од Интер во ЛШ

Шведскиот интернационалец, кој заврши како прв стрелец во Серија А и кој во 2001 беше блиску до преселба во Арсенал, рече дека му е жал за фановите на Арсенал кој плаќаат многу пари за билети а константно гледаат млад недокажан тим. За Шведскиот весник Aftonbladet тој рече: “Погледнето го Арсенал,. Тие не ги купуваат најдобрите играчи, што е жално, многу жално за фановите.”
“Тие плаќаат многу пари за билети само за да гледаат тим од јуниори. Тоа не може да биде забавно.”
Бенднер, кој во сабота ќе има дуел со Ибра на теренот, одоговори на обвинувањата на напаѓачот на Интер преку медиумите.
За Данскиот весник B.T. рече: “Неговите зборови воопшто немаат смисла. Тој не е коректен.”
“Можевме да имаме подобри перформанси оваа сезона но успеавме да стигнеме од полу-финеле во ФА Купот и Лигата на Шампионите.”
“Многу повеќе од неговиот Интер.”
“Постигнавме ист број на погодоци како и Манчестер Јунајтед и тоа покажува кои се нашите можности.”
“И во Премиер Лигата има многу конкуренција бидејќи е најдобро првенство во светот.”
“Јасно е дека е многу подобро од Серија А на Златан Ибрахимович.”
Браво бе Бентнере, за мене си подобар од Пинокио. :)

Насри нема да игра класичен ДМЦ, него Box2Box, со некој разбивач покрај него и Цеск.

Значи спрема овај муабет, најверојатно ќе се трансформираме во 4-3-3 со еден класичен шпиц, шо би значело чао за Аде, со Аршавин и РвП/Валкот како крила. Дуду/Бендтнер ќе биди опцијата за котваџија.
Вака, во последните два натпревари од изминатава сезона, Венгер играше со 4-3-2-1 формација која со Аршавин и Насри како полушпицови и Ван Перси во напад не успеа да резлизира против МУ, но ја имаше контролата над играта. Против Стоук сите знаеме што му се деси на Пулис. Тотално беше надигран.

Ван Перси не е класичен шпиц, па така во нападот би играл или Адебајор или ако биде продаден неговата замена. Дуду неможе да биде стандарден по сево ова што му се случува во моментов, а Бендтнер покажа оваа сезона колку знае да постигнува голови. Значи или Адебајор или неговата замена.

setanta.com напиша:
Exclusive: Italian job for Gunners

Tony Adams has revealed to setanta.com that Arsenal are tracking an Italian defender as Arsène Wenger bids to banish his team's weakness at the back.

The former Gunners captain has been in the employ of Wenger since leaving his job as Portsmouth manager in February, with Adams acting as a scout for the Frenchman.

Arsenal have been linked with a move for Ajax defender Thomas Vermaelen, but Adams refuted suggestions that the Belgian could be the man to shore up an ailing backline, with the 42-year-old instead concentrating his search in Italy.

The Juventus defender Giorgio Chiellini is among those to have been linked with a move to The Gunners.

“I’ve been down to Italy mainly,” Adams told setanta.com.

“The Italians don’t usually travel well, but I think this lad that I’m looking at may if we can come up with the money and there is a money issue at the Arsenal at the moment."

Of Arsenal's reported interest in Vermaelen, Adams added: "I think Thomas is a very good player but I don’t think he’s ready for the Arsenal.

"I don’t think the punters at Arsenal would like another small one.

"I don’t know whether he [Wenger] will end up going for a bigger player. We’ll see how much money we’ve got first.

"I have been looking at the Dutch league, but to be honest with you it’s been decimated.

"It’s a poor league at the moment, there’s one or two players but they’re leaving too early as well."

A sweeping change of Arsenal’s unconvincing defence has been advocated in some quarters, but Adams believes the measures taken need not be quite so drastic.

He continued: “I think Arsenal need something in both boxes. Defensively, certainly, Arsène’s said it himself.

“But Sagna lost his brother and I think for six or seven months it really affected him and Clichy’s been injured so you’ve taken the full backs out.

“Williams Gallas has not been there either so that’s three big players who have not been in contention.

“It’s the balance that’s lacking. I like Alex Song, I think he’s improved but I think they need maybe even two holding players.”

Adams’s advice is often heeded by Wenger, but the England international recalled two occasions when he was quite clearly ignored.

He added: “I value his support and if there’s some way that I can help the man then I will. I have, for the last four months since Portsmouth, been in Europe.

“I’ve been watching a lot of games in Spain, in France.

“Even going back to the days when I was at Feyenoord and I used to go and watch the French league on a Friday night.

“Adebayor was playing for Monaco against Lille and he said what do you think of the left winger and I actually said no! And he bought him anyway! And Rosicky in Germany and he bought him anyway!”

Доста интересно, дали Адамс има наредба од Венгер да ја залажува јавноста со некои имиња на фудбалери, како на пример Келини, додека Професорот го собере за многу помала цена она вистинското и без конкуренција од други клубови? Или Адамс е наш скаут и планира замена Галас - Келини?

setanta.com напиша:
Former Arsenal goalkeeper Mart Poom has revealed that he has been offered the chance to become a coach for The Gunners.

The Estonian, who joined Arsenal from Sunderland in January 2006, looks set to head back to the London club as a coach after hanging up his boots.

The 37-year-old has announced that he has also been offered the chance to coach the club’s successful women's team.

The Gunners’ current goalkeeping coach Gerry Peyton is recovering from surgery and Poom has been offered the chance to start a four-month long adventure.

Poom trained Estonia’s shot-stoppers in the recent past and is due to retire after the international friendly between his country and Portugal on June 10 in Tallinn.

"In addition, I have been offered the chance to coach the women's team,” Poom told Uefa’s official website. “I'm still in good physical shape, but Wenger has decided to prepare for the future.”

Значи Пум ќе биде замена овие четири месеци на местото на Пејтон. Беше одличен голман во другите клубови, но во Арсенал не се покажа многу. Инаку тој е единствениот голман во историјата во Арсенал што нема примено гол на натпревар за првиот тим на Арсенал. :)

Адамс, почна да зборува и за Вермален како би бил одлично засилување :pos:

Скаут, скаут...

Инаку, јас би бил задоволен после Август да видам ваков тим:

----------------Алмуниа-----------------

-Ебуе/Сања----Туре----Галас/Вермален----Клиши

---------Лорик Цана/Рио-Кокер-------------

---------------Фабрегас-------------------

----Насри/Волкот-------------Аршавин-----

------------РвП--------Мартинс------------

Продажба - Само Адебајор.

пс.Bendtner: I will be better than Ibra
:helou:

Једино што ме радува кај овој е тоа што се труди за разлика од некој, и е голем оптимист. Али некој пут ја претеруе :)

“In about three years, I will be better than Zlatan,” he told BT.
“He is older than me and has now reached his peak as the top scorer in Serie A, but I have a plan, I believe in it and I am ready.
“Next season, I can finally make my breakthrough and then I still have two years to become better than Zlatan – and I will.
“By then I will be close to my peak and will be able to look upon myself as one of the world’s greatest strikers.”

Изгледа Ебуе ќе си оди. :(

Сакам да остане, тој е замена за Сања, но сепак сака да биде стартер, а Светското првенство не е далеку. Плус сега се враќа и Росицки.

Ебуе е долго во Арсенал и е одличен фудбалер, се надевам Венгер ќе се смилува и ќе му понуди нов договор. :pipi:

Нема ... ќе остане Ебуе...тука му е најбоље ;)....
иначе и јас би сакал исто како и Зоки... Мартинс да дојде... уште од 18 19ттата година ги полнеше мрежите за Интер... многу добар играч кој не е правилно ценет во последниве година ипол во Њукасл...така да... би го посакал да дојде... а и Вермаелен нека дојде...зашто не? Супер би било да дојде сепак е играч со доста големо искуство од Холандија... а не секогаш испаѓаат промашувања со Холанѓаните а посебно Венгер не греши со Холанѓаните
Ајде ќе видиме што и како е... ама ... сепак...:helou:
ОЧЕКУВАМ ЗАСИЛУВАЊЕ И НИКАКО ПРОДАВАЊЕ :pipi:

Изгледа Ебуе ќе си оди. :(

Сакам да остане, тој е замена за Сања, но сепак сака да биде стартер, а Светското првенство не е далеку. Плус сега се враќа и Росицки.

Ебуе е долго во Арсенал и е одличен фудбалер, се надевам Венгер ќе се смилува и ќе му понуди нов договор. :pipi:

Да...можеби...но не се знае дали ке игра наредната сезона...па се надевам дека и нема да недостасува...се врака Росицки, како што кажавме...и ке има се помалку место за него и Дијаби...и нема да ме чуди нивна продажба, а и нема да биде нешто посебно доколку се продадат......

Да...можеби...но не се знае дали ке игра наредната сезона...па се надевам дека и нема да недостасува...се врака Росицки, како што кажавме...и ке има се помалку место за него и Дијаби...и нема да ме чуди нивна продажба, а и нема да биде нешто посебно доколку се продадат......

Абе брат само размисли на потребноста на ОЛ РАУНД играч како Ебуе.... значи освен голман незнам што друго неможе да игра тој ...:toe:
Било што се деси...он е тука да е заменет....:toe:
така да не би сакал он да не напушта:helou:

wmJ90520.jpg

:)

http://www.dailymail.co.uk/sport/fo...-12m-Bosnian-hotshot-Edin-Dzeko.html?ITO=1490

би било одлично,но тешко да се реализире:nesum:

Многу пари даваат тие мрсните....ама ние го имаме Венгер затоа.... ќе видиме можда ќе го добиеме ние :vozbud:
Баш би сакал...многу добар играч искочи босанецов :smir:

http://www.dailymail.co.uk/sport/fo...-12m-Bosnian-hotshot-Edin-Dzeko.html?ITO=1490

би било одлично,но тешко да се реализире:nesum:
Арсенал апсолутно нема никакви шанси тука. Сити може да достави каква сака понуда и плус неделна плата над 100 000 фунти. Арсенал максимум би му доставил 80 000 фунти, повеќе нема да добие. Џеко е играч на сезоната во Бундес лигата, а таков фудбалер не се дава за сума под 20 милиони фунти.

Веќе неколку години откако постои Емирати Арсенал неможе да се натпреварува со големите клубови за потпис на големо име. Едноставно премногу пари имаат конкурентите, а Арсенал може да конкурира само со тоа што е голем клуб кој игра во Лигата на шампионите, го има најдобриот тренер кој знае како да работи со играчите и во овој случај со Џеко го има Боро Приморац кој може да фаќа врски кај сонародникот.

Самиот Џеко за ОБН телевизија има изјавено дека или ќе остане уште една година во Волфсбург или ќе оди во Премиер лигата во Челзи. Други опции за него не постоеле.

Вчера на Ебуе му беше роденден...малку каснам ... но... нека му е среќен и нека остане во тимот....а еве ја и неговата изјава за токму тоа останување....
ЕБУЕ
“My future at Arsenal is not clear yet,” Eboué admitted to Soir Info. “I did not play a lot in the season and the World Cup is coming.

“There are many clubs interested in me, so let’s wait. Before the season’s start I will make a decision.”
Не ми се свиѓа ова шо пише тука... али ае останува да видиме и другото :toe: као ќе продужи....:helou:

Едит :
The Rossoneri will lodge a bid in the region of €17.3 million for the Togo international striker..
Ае неможе за помала цена више.... 40 , 30 , сеа и 17,3 падна ценава... абе аајде.... за тие пари нема да можеме ние да зееме нешто одман зашто за таква цена Венгер ценка многу :/

The Gunners are readying an offer of €13.5 million for the Ivory Coast international midfielder...
Е ова веќе ми се свиѓа.... ама сепак изјава од гол.ком....не е за верување.... :)
Сепак ако го земеме Јаја ... со брат му има расол да ги праат противниците хаха :)

Се поблису сме до Јаја Туре

"It’s true that it would be great to play for a big club with my brother. That would be fantastic but you never know," Yaya has been quoted as saying.

Добро е што почна да дава вакви изјави, со знак дека МОЖЕБИ ќе се случи и тоа.

Former Arsenal Striker Alan Smith: Gunners Don't Need Big Signings

Нормално. Тоа го знае и Венгер, а и ние сме свесни за тоа. Во нападот може да се приушти од 20 до 30 милиони за некој врхунски стрелец како замена за Адебајор и кој одлично ќе му дојде како партнер на Ван Перси.
Во средината Јаја, и ништо повеќе не ни треба.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom