Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Едно прашање од мене , сега сум 2 семестар на мт , сакам да се префрлам на пет од 3 семестар , дали го одобруваат тоа лесно и без проблем или можат да искрцаат да не ?

Едно прашање од мене , сега сум 2 семестар на мт , сакам да се префрлам на пет од 3 семестар , дали го одобруваат тоа лесно и без проблем или можат да искрцаат да не ?

Одобруваат.
1000 денари мислам се плаќа + паѓаш во приватна квота

Некое инфо за Складишта на податоци и аналитичка обработка (Бази на податоци 2) и Сервисно ориентирани архитектури, начин на полагање, тежина?
И помеѓу Управување со ИКТ проекти / Вовед во когнитивни науки кој е полесен, поинтересен?

Бидејќи е нов асистент, некој од постариве колеги да не се познава со Костадин Мишев? Очекувате ли да биде добар асистент? Бидејќи 2 предмета ќе треба кај него да ги следам.

Имавте пишано за Љупчо Антовски, за тие што не го знаете, повелете линков, беше постиран пред некое време.

Конкретно за предметот АОК, ликот дозволува максимум 2 или 3 отсуства на предавања и колку што знам му беа во вторник во 8, да, ќе станам него да го слушам во 8 сатот, сигурно.
Ајде тоа океј, поголемиот дел од студентите разбраа за каков професор се работи, па 70% од оние рандом распределени кај него имаа пуштено молба за кај друг професор, нормално не беше можно на сите да им биде прифатена молбата, Љупчо ќе останеше без студенти :) На сите ни беше одбиена молбата, околу 70 студенти бараа да избегат од кај него, а јас мислејќи дека сигурно ќе ми биде прифатена молбата, не бев воопшто појавен на предавање кај него.
Доаѓа mail, вашата молба е одбиена. Бидејќи ми беше презапишан предметот, тоа автоматски ќе ми значеше второ презапишување и паѓање во приватна квота, па отидов кај Ивица и го замолив да ми излезе во пресрет објаснувајќи му ја ситуацијата и после долго колебање некако ме префрли кај Магдалена Костоска и си поминав супер, заедно со Граматиков ви ја предлагам, објаснуваат супер, посебно тоа што и предавањата и аудиториските ги држат и има добра синхронизација меѓу двата дела.

А кај Маџаров нема теорија? И дали и аудиториските се разликуваат или кај сите асистенти е исто? И за оперативни исто ме интересира дали е исто кај сите професори и асистенти.
Кај Маџаров испитот/колоквиумот се полага на courses. Имаш околу 20тина прашања, од кои 15 се на заокрожување (сите се radioButton-еден точен одговор и нема негативни), 2-3 на дополнување (обично git команди) и уште 4-5 есејски прашања кои посебно се пишуваат во тетратка.
Втор колоквиум имаш и задачи.
Иначе стандардно задачите ги прегледува Маџаров, а теоријата ја прегледува (есејските) Дејан Ѓорѓевиќ и многу многу крати поени, невозможно многу.

Некое инфо за Складишта на податоци и аналитичка обработка (Бази на податоци 2) и Сервисно ориентирани архитектури, начин на полагање, тежина?
И помеѓу Управување со ИКТ проекти / Вовед во когнитивни науки кој е полесен, поинтересен?

Ако те интересира невроанатомија, сетила, емоции, моторика, меморија... когнитивни науки.

Вистина ли Миле Јованов бара присуство за ДМ2 ? Знае некој?

Кај Маџаров испитот/колоквиумот се полага на courses. Имаш околу 20тина прашања, од кои 15 се на заокрожување (сите се radioButton-еден точен одговор и нема негативни), 2-3 на дополнување (обично git команди) и уште 4-5 есејски прашања кои посебно се пишуваат во тетратка.
Втор колоквиум имаш и задачи.
Иначе стандардно задачите ги прегледува Маџаров, а теоријата ја прегледува (есејските) Дејан Ѓорѓевиќ и многу многу крати поени, невозможно многу.
А задачите се на code програмирање нешто или на лист се решава? Се надевам предметот не е претерано досаден. Инаку и Тројачанец е асистент од оваа година, многу студенти има на предметот па таа ќе држи вежби за две групи, а Маџаров за една. Од претходни предмети што сум го слушал Маџаров стварно вреди да се оди на часови ама какви лоши термини има, во петок од 4 до 8... Фала на одговорот.

Вистина ли Миле Јованов бара присуство за ДМ2 ? Знае некој?
Во глобала на предметите што ги држи Миле присуството некако се вреднува, со бонус поени или нешто слично, не сум сигурен дали е задолжително ДМ 2. Исто знам на тестовите по структурно и објектно програмирање, тие што се на заокружување, кај него имаше и негативни поени за разлика од сите други. Си има свои принципи, затоа и на многу студенти не им е посебно омилен, а баш кул ми е мене човекот.

А задачите се на code програмирање нешто или на лист се решава? Се надевам предметот не е претерано досаден. Инаку и Тројачанец е асистент од оваа година, многу студенти има на предметот па таа ќе држи вежби за две групи, а Маџаров за една. Од претходни предмети што сум го слушал Маџаров стварно вреди да се оди на часови ама какви лоши термини има, во петок од 4 до 8... Фала на одговорот.
Не се програмирања. Има некои дијаграми како што се учат во Менаџмент на информациони системи ако сте слушале. Не се тешки (state-transition, UML activity итн.) , има CFG (Control Flow Graph), даден код и за него да се нацрта графот. Не е тешко, вториот дел од оваа задача е малку зезнат треба да се бараат тест примери бла бла. Овие задачи се за втор колоквиум.
За прв колоквиум може да имате само прашања поврзани со Git како задачи.

Добри проф,асис по Основи на веб дизајн и Архитектура и организација на компјутери

Добри проф,асис по Основи на веб дизајн и Архитектура и организација на компјутери
АОК оди кај Граматиков. Веб Дизајн оди кај Бобан или Иван, предавање се менуваат Гоце, Слободан и Чорбев, океј се сите тројца.

АОК оди кај Граматиков. Веб Дизајн оди кај Бобан или Иван, предавање се менуваат Гоце, Слободан и Чорбев, океј се сите тројца.
АОК кај Граматиков предавања, а за вежби кој е подобар од Дединец, Симјаноска Моника и Владимир? И ооп, кај е подобро Ѓорѓевиќ Дејан со вежби кај Бобан или Тројачанец, или Ивица и вежби и предавање?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom