Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Пред 5 години се пишуваше CV и мотивационо писмо од дома, пред 4 години се пишуваше на испит есеј на некоја тема на анг. поврзана со ИТ од 10-тина понудени теми кои беа речиси исти. На предавањата и вежбите досаѓаа со некои раскази и правописи на англиски. Немаше лаб, ниту проект. Прелесен предмет ако знаеш барем малку англиски.
НеМаџаров Ѓорѓи и Јоксимовски Бобан бараат редовно присуство или не ?
Лабав предмет е, ама не е за губење време. Корисни се работите што ке ги учите.Англиски не е проблем ич, од другари кои што го имаат слушано овој предмет ми рекоа дека е доста лабав и бил само губење време![]()
Кога може да очекуваме одговор на молбите ?
Да, денес не ни бев на предавања не ми одговараат термините.До утре ваљда би требало да бидат, зависи за што ти е, промена на група?
Вовед во интернет без дилема, многу корисен предмет. Прв колоквиум учиш општо за интернетот, додека цел втор колоквиум учиш веб дизајн(хтмл и цсс). Вовед во информатика општи работи се учат што нема многу да ти користат во текот на студирањето.Може некој да ми даде совет дали да одберам Вовед во информатика или вовед во интернет(кај дејан спасов)?Што се учи на предметиве и кој е покорисен за натака?
На Courses најверојатно ќе ви ги прикачат. Ако не ви прикачат најдобро учи од презентации, ако има нешто нејасно прогуглај. Welcome to finki!zdravo, jas se zapisav na finki na MT i tamu predavaat so slajdovi ama sakav da ve prasam nema li knigi mi kaza profesorkata deka ima na angliski od internet no ne mozam da gi najdam vie od kade ucite