Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
И пред 3 гoдини истo CV и мoтивaциoнo писмo прв кoлoквиум, a нa втoр резиме и зaклучoк нa прoеткнa зaдaчaтa oд мaтурa дa се нaпише.

Пред 5 години се пишуваше CV и мотивационо писмо од дома, пред 4 години се пишуваше на испит есеј на некоја тема на анг. поврзана со ИТ од 10-тина понудени теми кои беа речиси исти. На предавањата и вежбите досаѓаа со некои раскази и правописи на англиски. Немаше лаб, ниту проект. Прелесен предмет ако знаеш барем малку англиски.

Англиски не е проблем ич, од другари кои што го имаат слушано овој предмет ми рекоа дека е доста лабав и бил само губење време :D

Маџаров Ѓорѓи и Јоксимовски Бобан бараат редовно присуство или не ?

Англиски не е проблем ич, од другари кои што го имаат слушано овој предмет ми рекоа дека е доста лабав и бил само губење време :D
Лабав предмет е, ама не е за губење време. Корисни се работите што ке ги учите.

Кога може да очекуваме одговор на молбите ?

Може некој да ми даде совет дали да одберам Вовед во информатика или вовед во интернет(кај дејан спасов)?Што се учи на предметиве и кој е покорисен за натака?

Poloziv ispit k1 vo juni i uste neam zemeno ocenka (Kaj V.D.R)
ke mi bide li problem toa ili ne?
ja kako so znam Ako ti e vo e-dosie nema nikakvi problemi.

Може некој да ми даде совет дали да одберам Вовед во информатика или вовед во интернет(кај дејан спасов)?Што се учи на предметиве и кој е покорисен за натака?
Вовед во интернет без дилема, многу корисен предмет. Прв колоквиум учиш општо за интернетот, додека цел втор колоквиум учиш веб дизајн(хтмл и цсс). Вовед во информатика општи работи се учат што нема многу да ти користат во текот на студирањето.

zdravo, jas se zapisav na finki na MT i tamu predavaat so slajdovi ama sakav da ve prasam nema li knigi mi kaza profesorkata deka ima na angliski od internet no ne mozam da gi najdam vie od kade ucite

zdravo, jas se zapisav na finki na MT i tamu predavaat so slajdovi ama sakav da ve prasam nema li knigi mi kaza profesorkata deka ima na angliski od internet no ne mozam da gi najdam vie od kade ucite
На Courses најверојатно ќе ви ги прикачат. Ако не ви прикачат најдобро учи од презентации, ако има нешто нејасно прогуглај. Welcome to finki!

Кој професор би го препорачале за ДМ1? Бидејки имам поклопување на предавања со професорот по ДМ1 од мојата група па сакам да пратам молба и да го променам.

Decki dali moze nekoj da mi objasni sto znae sigurno za uslovi za zapisuvanje semestar, sega zapisav tret semestar i mi rekoa deka uslov e 50 posto od predmetite od prv semestar , dali koga kje treba da zapisam 4( leten semestar) kje treba da iam 50 posto od prethodniot leten semestar odnosno vtoriot ili ima drugo pravilo?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom