Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Што ќе биде со двајцата што се запишале Компјутерска едукација? :pos:

Материјали по Веб програмирање и Мобилни платформи и програмирање да прати некој?
И коментар за предметите :)

И јас сум во план да ги земам, како што ми имаат пренесено за Веб програмирање се полага само теорија и треба проект да направиме во Java Spring framework заедно со Angular JS, можно е и bootstrap. Ристе е асистент, материјата се зима многу брзо и e доста обемна, потребно е редовно вежбање.
За мобилни платформи и програмирање, се полага исто само теорија, и проект на крајот да се направи андроид апликација/игра. Се работи во Android studio, лесен предмет.

Некој коментар/материјали за Имплементација на системи со отворен код(php)?

Последно уредено:
Компјутеско хардверско инженерство и електроника (КХИЕ) Незнаев каде да го сместам прашањево барав тема за Феит но не најдов,некој да сподели искуство со КХИЕ,дали има математика и колку е тешка?

Компјутеско хардверско инженерство и електроника (КХИЕ) Незнаев каде да го сместам прашањево барав тема за Феит но не најдов,некој да сподели искуство со КХИЕ,дали има математика и колку е тешка?

http://forum.kajgana.com/threads/Факултет-за-Електротехника-и-информациски-технологии.14959/

Еве ти темa зa ФЕИТ, прaшaј тaму.

Зошто толку мала заинтересираност за ики?
Читајќи ги минатите постови , луѓе викаа дека бил , тежок , ама почитуван смер.
Да не направив погрешна одлука?
според предметите што се учат ми изгледа добар, да не речам интересен.

Има некој идни колеги на МТ или послабо ?

Некој збор два за предметот Системи на знаење или материјали ако имате уште подобро . :)

Некој збор два за предметот Системи на знаење или материјали ако имате уште подобро . :)

Системи на знаење годинава го слушав кај Андреа Кулаков, се работи теорија и задачи. Материјалот опфаќа од матна логика, онтологии, системи за препораки, невронски мрежи па се до дрва на одлучување. Кај теоријата, Кулаков ви дава 2-3 лекции да ги прераскажеш во тетратка. Вежбите ги држи З. Ефтим и се програмираат овие работи претходно набројани во Python.

Пази на вежбите, доста заебани се. Ако не положиш на колоквиуми, испитите се огин :D. Последниве две испитни сесии, само по 1-2 студенти положуваат со едвај 50%.

Еве материјали, овде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom