Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Дали има некој колоквиумски испитни по Интернет Програмирање од претходните години анимации со нитки, аплети такви работи

Дали некој го има слушано предметот Паралелно програмирање ? Да каже нешто повеќе?

Дали може да ми дадете број од некој што дава приватни часови Структурно Програмирање?

Во врска со предметот Маркетинг, дали целиот колквиум е со прашања на заокружување и дали учење од презентации и резиме е доволно за повисока оценка како 8 , 9 , 10 ?

Не е цел на заокружување, има и дополнување и кратки есејски прашања.
Да, доволни се презентциите и резимеата за максимум поени.

Смилка кажа дека цел е на заокружување.
Прв дел - true/false
Втор дел - multiple choice
Трет дел - multiple choice од case-ови

третиот дел, треба да ги знаеме case-овите што ги имавме до сега или на самиот колоквиум ќе ни бидат дадени и ние според тоа да одоговриме ?

pa jas bev vise vo pon, taka da ako ides i prasas bi bilo fino ako spodelis :D

третиот дел, треба да ги знаеме case-овите што ги имавме до сега или на самиот колоквиум ќе ни бидат дадени и ние според тоа да одоговриме ?
На колоквиумот ке ви бидат дадени.

На колоквиумот ке ви бидат дадени.
А какви прашања има на колоквиумот од кој тип?
И какви се прашањата од case случаите? И друг некој ако знае нека пише.

Инаку ми рекоа дека имало некои комбинации во фотокопирница ама немаше? Постојат?

Инаку ми рекоа дека имало некои комбинации во фотокопирница ама немаше? Постојат?
Прoчитaј презентaциите ден пред пoлaгaње сaмo и вaдиш нaд 80 пoени. Не се зaмaрaј.

Па, самиот погоре напиша какви прашања ке има :D Беше кажано мината среда за прашањата.
За Case, тоа ке биде накратко раскажано и ке има прашања поврзани со текстот. Истото што го работиме и на аудиториски вежби.
За оцена 6-7 не треба многу, доволно е резимеата да се прочитаат.
За повеќе ке треба презентациите или книгата да си ја фатите.
Она што е важно е да не се учи напамет, прашањата се поставени да се тестира колку од материјалот си го сватил, учењето напамет може само полоши резултати да донесе.

Да не има некој задачи од прв колоквиум Напредно програмирање?

Лол шо е со муабетов дека колоквиумска ќе се полага пред/после Нова година? Т.е би почнала пред н.г и би завршила после...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom