Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
На кого му треба помош за спремање прв колоквиум структурно програмирање неделава држам интензивно часови. За повеќе инфо контактирајте ме во порака.

Интерактивни апликации какви прашања се паѓаат на теоретскиот дел?
Етест?

Интерактивни апликации какви прашања се паѓаат на теоретскиот дел?
Етест?
На courses се правеше тестот, немаше негативни. Беше со прашања од предавањата, не ми текнува што точно.

Дали некој може да ми каже дали на колоквиумот по структурно мораш да имаш една цела решено задача за да имаш положено и дали даваат поени ако кодовите не се целосни туку започнати нешто?

Дали некој може да ми каже дали на колоквиумот по структурно мораш да имаш една цела решено задача за да имаш положено и дали даваат поени ако кодовите не се целосни туку започнати нешто?

Не мораш.
Даваат поени ако кодот ти е добар, а на output не ти вади 100/100

Инаку за интерактивни апликации можда ќе бидат шаблоните.
Поголемиот дел од теоријата се слики. Ваљда и на тестот ќе се бара препознавање на шаблоните. (претпоставка)

Дечки во план ми е в година да ви станувам колега, смер немам одбрано па читам учите од презентации ова она... Би можеле по пп да ми испратите некоја презентација да видам чисто како изгледа и колку е обемна и сл. Фала ви однапред

Дечки во план ми е в година да ви станувам колега, смер немам одбрано па читам учите од презентации ова она... Би можеле по пп да ми испратите некоја презентација да видам чисто како изгледа и колку е обемна и сл. Фала ви однапред

http://finki.weebly.com/

За Мобилни платформи и програмирање некој да не има прашања што се паѓале од претходните години? Фала

За Мобилни платформи и програмирање некој да не има прашања што се паѓале од претходните години? Фала
Сега се учи по нова програма така да нема прашања од лански години.

Машинско учење некој што слушал кај Коцарев да каже каков тип на прашања дава на колоквиум? :)

Интернет програмирање колоквиумот во сабота од што ќе се состои ако може некој да ми каже, какви и колку вежби ќе има , колку време ќе имаме на располагање и каков ќе биде теоретскиот дел и дали ќе има воопшто теоретски?

Интернет програмирање колоквиумот во сабота од што ќе се состои ако може некој да ми каже, какви и колку вежби ќе има , колку време ќе имаме на располагање и каков ќе биде теоретскиот дел и дали ќе има воопшто теоретски?
Ќе има теориски дел, со прашања од предавањата. Ќе има две задачи, една со анимација(нитки), една со редење компоненти и интеракција со нив.

Има некој тука што слуша ИТ системи за учење,да сподели искуство за предметот и да ми пушти презентации да ги разгледам ? и што точно треба за семинарска да се направи и колку добро треба да е направена ?

Дајте локација на Компјутерскиот центар на Финки, кај се наоѓа ? :D
Благодарам унапред :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom