Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Еј браво, го заеба со советот ...

Значи ти пиша дечкото дека на аудиториски учат едно и друго а на испит даваат трето.

Еве ти сличен пример со АСП (како што разбрав) последнава сесија дека немале ни листи ни двојни листи ни хеш а највеќе време на предавањата на тие задачи се проаѓа (барем јас кога го слушав)

Дечкото тоа го пиша, а тоа не е точно. Колоквиумите беа дупло потешки, а испитите од пред 2 години беа многу слични. Се знаеше какви задачи ќе има. За АСП не кажав ништо, конкретно за ДМ1 испитот беше прелесен (со оглед на тоа што ДМ1 се смета за еден од потешките предмети во прва година).

Се известуваат сите студенти дека поради промена на достапноста на просториите на Машински факултет објавен е нов распоред на часови кој ќе важи од 10.02.2014 година.

И после добар бил факултетов. Како ќе му остават простории од МФ и од ТМФ така тој ќе прави распоред, или како ќе му свират, така ќе игра. Зато сега имаме раштракано цела недела часови што на претходниот распоред беа преубаво направени во 2 дена.

Сега објавуваат нов распоред и тој што нема да види, ќе отиде во погрешна просторија, ќе дојде 5 саати порано на факултет или најлошото ќе ги пропушти предавањата... (зависи каква е промената на распоредот)

Еј браво, го заеба со советот ...

Значи ти пиша дечкото дека на аудиториски учат едно и друго а на испит даваат трето.

Еве ти сличен пример со АСП (како што разбрав) последнава сесија дека немале ни листи ни двојни листи ни хеш а највеќе време на предавањата на тие задачи се проаѓа (барем јас кога го слушав)

Ако не знаеш една задача со стек или редици да решеш, епа стварно не си за факултетов. За ДМ, на аудиториски ти објаснуваат како функционираат работите и решаваат по некој пример од тоа. Ако они ти дадат задача во која искомбинирале две работи од материјалот и ти не знаеш да се снајдеш, значи не си го совладал материјалот како што треба. Изреши ги сите задачи од книгата (примери + тие на крајот од лекциите, не мора тие со ѕвездичките), во најмала рака ќе научиш за 6ка. Ако заглавиш на некоја, само изгуглај ја, ќе ти најде решение и објаснување како е дојдено до него. Тоа што сите сакаат се' да им биде сервирано е друга приказна.

Ако збориш за последниов испит ДМ1 дека бил тежок, мој совет смени си факултет друже.
Положив ДМ1 и не реков баш за последниов испит дека беше тежок туку дека севкупно гледано има видливи разлики..ако ти лесно си поминал има што не поминале и не мора да значи дека веднаш на прва пречка треба да се откажат бидејќи како што напоменаа и други над мене факултетов е исполнет со многу пречки по патот но сепак ќе го изодиме...

Значи успеав да прогурам поголемиот дел од факултетов без поголеми потешкотии, ама Давчев не е ни за у архива да го има дека некад предавал. У моиве 4 години студии да не се сопнам скоро нигде (и кајшо сум се сопнал, било моја кривица), мамето да ми ебава шо сум се осмелил да помислам дека можам кај него предмет да упишам и да извадам висока оценка.

У други ствари, не сум се пожалил за ниеден предмет, ама морам да признам дека Системски софтвер непотребно испобутаа ствари и го направија да има од све по нешо, за да научиш од све по нишо, да идеш на испит и да самите асистенти од толку расфрлан материјал да не можат да се снајдат да ти помогнат при лошо дефинирани проблеми на задачите.

Значи успеав да прогурам поголемиот дел од факултетов без поголеми потешкотии, ама Давчев не е ни за у архива да го има дека некад предавал. У моиве 4 години студии да не се сопнам скоро нигде (и кајшо сум се сопнал, било моја кривица), мамето да ми ебава шо сум се осмелил да помислам дека можам кај него предмет да упишам и да извадам висока оценка.

Што е работата со Давчев? Дека мене ми е сега Бази.

Го слушав минатата недела, му бев на предавање. И некако не ми се оди, а и треба два саати да чекам празни пред неговото предавање :D
Ама бев и кај професорката Маргита и некако како различни презентации да имаа. Од истите предаваат двајцата или секој посебни си прави? :unsure:

Го слушав минатата недела, му бев на предавање. И некако не ми се оди, а и треба два саати да чекам празни пред неговото предавање :D
Ама бев и кај професорката Маргита и некако како различни презентации да имаа. Од истите предаваат двајцата или секој посебни си прави? :unsure:

Различен материјал предаваат, различни испити прават. Мора да одиш кај тој што ти е по распоред.

Различен материјал предаваат, различни испити прават. Мора да одиш кај тој што ти е по распоред.

А на courses какви материјали ќе вадат ? Oд двајцата, или нешто измеѓу...:(

А на courses какви материјали ќе вадат ? Oд двајцата, или нешто измеѓу...:(

Не сум сигурна, ама мислам дека Маргита ставаше на курсес, а Давчев на LE. Во секој случај, различен пристап имаат и кон предавањата и кон аудиториските вежби.

еве уште еден проблем на факултетот. Две групи кои по ист предмет слушаат различни работи. И кој го слуша "правилното"?

Поднеси молба во студентска служба за смена на паралелка по предметот Бази. Ако ти одговара распоредот со другиот час, пиши дека не можеш да доаѓаш на Бази во терминот со Давчев и сакаш да го смениш за терминот со другата професорка. Обично одобруваат.

Ја да ве информирам дека апликациите за учество на РобоМак 2014 се отворени и може да се пријавите на Robomac.mk. ФМП :)
--- надополнето: 10 февруари 2014 во 16:51 ---
еве уште еден проблем на факултетот. Две групи кои по ист предмет слушаат различни работи. И кој го слуша "правилното"?

Давчев си тера по свое. Бази на податоци учевме различно тие што бевме кај него и тие што беа од другите насоки. Додека сите имаа практично со куцање на SQLи на компјутер, кај него само на лист имаше. Ако не се лажам и некои проектни имаа другите. Исто и Менаџмент на информациони системи кој го предаваа Данчо и Велинов. Задачите беа исти, ама теоријата им беше различна. Додека Давчев на 1 колоквиум имаше само 1 глава од книгата, кај Велинов пола книга беше. 2 колоквиум, Давчев уште неколку глави, кај Велинов уште пола книга.

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom