Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Денеска не информираа дека сите 3ца професори по бази имаат различни предавања и вежби. Калајџиски/Велинов ( како еден проф се рачуна, по пола семестар предаваат), Маргита и Давчев. Кај Маргита ќе се прават некои проекти, кои на крајот ќе треба да резултираат во целосно изработена апликација, иако одреден број на студенти воопшто немаат ни слушано некаков тип на визуелно програмирање. Такви предмети до 4 семестар нема задолжителни, а не се ни како услов за предметот...

Денеска не информираа дека сите 3ца професори по бази имаат различни предавања и вежби. Калајџиски/Велинов ( како еден проф се рачуна, по пола семестар предаваат), Маргита и Давчев. Кај Маргита ќе се прават некои проекти, кои на крајот ќе треба да резултираат во целосно изработена апликација, иако одреден број на студенти воопшто немаат ни слушано некаков тип на визуелно програмирање. Такви предмети до 4 семестар нема задолжителни, а не се ни како услов за предметот...

Јас кај Маргита бев и искрено мислам дека таа како професор е најдобра опција за предметов. Што се однесува на проектот, малку е сјебано што ти бараат комплетна апликација пошто реално не многу студенти имаат стекнато доволно знаење во текот на првите две години од студиите за да изработат апликација од нула. Добро е што се работи во тим, па можете да се договорите кој на што ќе работи. Јас на пример при работата на нашиот проект бев задолжена стриктно за базата на податоци (за што е доволен материјалот што се учи на предавања и аудиториски), додека останатиот дел го изработи колегата кој работеше со мене.
Кај Давчев повеќе теоретски се разработуваше материјата отколку што се работеше практично, јес да беше полесно да се положи, ама па од друга страна немаа студентите многу можност да навлезат во суштината на тоа што се учи.
Калајџиски/Велинов.... За Калајџиски не знам каков е, али Велинов како професор ми е 0 (впечаток стекнат од друг предмет кој ми го предава, за Бази не знам). Некако е многу незаинтересиран, како да не се замара дали нешто ќе научиш или не.
Секако, ова се само мои впечатоци, не мора да значи дека тоа важи за сите.

Калајџиски е супер професор само е многу тивок, така да кој сака да слуша кај него на предавања нека гледа да си седне во први редови.

Нерви искинав со базата. Ништо не знаев ја праев таму во нешо asp.net демек ултра лесно е таму. Се остаив една недела. Некои колеги имаше со php ја праеа а ја бев демек php??? нема шанси претешко ова ти е боза демек ( а дотогаш немав поим од други ствари).

Little did i know. Сеа за 1 ден ја праам :D

Дали знае некој дали задачите на испит по бази кај Давчев се слични/исти со тие кај другите професори? За теоријата знам дека е различно кај сите професори и дека кај Давчев заедно се полага теорија и задачи во тетратка, но дали задачите се слични со задачите кај другите професори што се полагаат на компјутер? Испитните задачи што ги гледав јас се за кај Маргарита, па дали да очекувам нешто слично и дали од тие да вежбам?

Дали знае некој дали задачите на испит по бази кај Давчев се слични/исти со тие кај другите професори? За теоријата знам дека е различно кај сите професори и дека кај Давчев заедно се полага теорија и задачи во тетратка, но дали задачите се слични со задачите кај другите професори што се полагаат на компјутер? Испитните задачи што ги гледав јас се за кај Маргарита, па дали да очекувам нешто слично и дали од тие да вежбам?

мислам дека се е различно. Ако сакаш можам да се распрашам кај колеги што биле кај Давчев за колоквиумски/испитни.

ПС: Не се вика Маргарита, туку Маргита, скратено МКП (Маргита Кон Поповска) :)

мислам дека се е различно. Ако сакаш можам да се распрашам кај колеги што биле кај Давчев за колоквиумски/испитни.

ПС: Не се вика Маргарита, туку Маргита, скратено МКП (Маргита Кон Поповска) :)

Набрзина ја прочитав затоа ја згрешив, иначе интересно ова со кратенкава , ме потсеќа на МПЦ(Македонска Православна Црква) хехе...
Како и да е, ако можи да дознаеш како изгледаат испитите кај Давчев како и каде можат да се нaјдат примери од испитни, би ти бил многу благодарен и се надевам дека ќе можам некогаш да ти возвратам со некоја услуга :)

Ај нека каже некој збор два за Гоце Арменски- Веб Дизајн и Миле Јованов- Дискретна Математика 2.

Ај нека каже некој збор два за Гоце Арменски- Веб Дизајн и Миле Јованов- Дискретна Математика 2.

Миле никогаш не ми предавал, ама не е многу омилен меѓу студентите. Дискретна мислам дека прв пат предава сега.
Веб дизајн, ако е како претходните години, нема да ти предава само Арменски, туку тој, Чорбев и Михајлов по 4 недели. На предавањата на Арменски не одев, ама мислам дека е океј како професор.

Миле ми има предавано вежби по КРС или Структурно програмирање по ново. Во однос на тој предмет ок беа вежбите, можеби мана му е што некогаш не сака да објасни некои детали дури и да го препрашаш затоа што размислува на "повисоко" ниво и многу работи му се очигледни. Едниствено што ми се допана беше тоа што објаснува да го сватиш добро концептот на материјалот што е основа за да ги разбереш деталите подоцна. Ама ова за програмирање, не знам како би било за математика кај него.

колешки и колеги, некој/а да постави матеирјали по Компјутерски Архитектури 2012 од ИКИ? фала однапред

Некој да ми кажи концепто каков е за Оперативни системи за теоријата. Има е-тест и такви работи или на хартија прашања и си одговараш.. треба да се бара книга некоја за да се положи или доволно се предавањата ?

Некој да ми кажи концепто каков е за Оперативни системи за теоријата. Има е-тест и такви работи или на хартија прашања и си одговараш.. треба да се бара книга некоја за да се положи или доволно се предавањата ?

На хартија, прашање-одговор. За теорија доволни се предавања.

П.С. Имаше лаб по некој предмет неделава или од другата се почнува со лаб?

На хартија, прашање-одговор. За теорија доволни се предавања.

П.С. Имаше лаб по некој предмет неделава или од другата се почнува со лаб?

Ако даел госпо од другата, ако не од та после незе.

Го смениле материјалот од аудиториски по Оперативни системи. :facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom