Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе може некој да сподели некои информации за изборниве предмети од 6 семестар на ИКИ :)

ppl, некој да објасни како точно се наоѓа инфимум и супремум од Хасов дијаграм? Пожелно е и со конкретен пример, ако не го мрзи. :) Или нека прати некој линк до добро објаснување. Хвала пуно. :)

ppl, некој да објасни како точно се наоѓа инфимум и супремум од Хасов дијаграм? Пожелно е и со конкретен пример, ако не го мрзи. :) Или нека прати некој линк до добро објаснување. Хвала пуно. :)

Прво треба да ги најдеш долните и горните граници, па инфимумот ти е од долните граници најголем, а супремиумот од горните граници најмалиот. Може и да ги нема мислам.

Едит: Работи тоа поштата во Електро?

И сега како ќе го однесеме индексот на заверка ако ги немаме сите потписи и отценки уште добиено од професорите? Или пак треба да ги добиеме додека индексот ни е во студентски прашања? Фуцк лоџик.

И сега како ќе го однесеме индексот на заверка ако ги немаме сите потписи и отценки уште добиено од професорите? Или пак треба да ги добиеме додека индексот ни е во студентски прашања? Фуцк лоџик.

Битно им е да имаш потпис на iknow, батали индекс :)

Од 5 предмети само за еден имам потпис на iknow. Исто така не е сигурно дали ќе добијам резултати до 8ми, од еден предмет од летен семестар лани је би га

Мене еве уште не ми се внесени на iknow. :tapp:

Абе ќе идете ќе си пријавите и готово, или ќе ги истрчкате професорите во еден ден. Шо се секирате толку :)

Од 5 предмети само за еден имам потпис на iknow. Исто така не е сигурно дали ќе добијам резултати до 8ми, од еден предмет од летен семестар лани је би га

Кажано им е на сите професори и асистенти шо имаат предмети од летен лани до 7ми да објават резултати. Ако не ќе се најде решение.

Абе ќе идете ќе си пријавите и готово, или ќе ги истрчкате професорите во еден ден. Шо се секирате толку :)

Не се секирам. :D
Јас имам земено оцена и потпис по некои предмети уште пред една недела, ама на iknow нема ништо.

^^ Исто и јас :) . Башка денес на мејл добив одговор на билетот-кој го поднесов во септември. Ажурни нема што :D

При прогнозата на продажбата, вредноста за 2005 г. е внесена во клетката B4. Очекуваниот пораст е даден во клетката C2. Која формула треба да се внесе во клетката C4 за да се пресмета продажбата за 2006, имајќи предвид дека истата ќе треба да се ископира за да се пресмета продажбата за 2007 и 2008?

=B4+B4*C2
• =$B$4+$B$4*C2
• =B4*(1+$C$2)
• ниту еден од одговорите не е точен

Некој го знае одговорот?

Некој да каже нешто повеќе за визуелно програмирање? :)
Маџаров денес збореше за визуелно. Демек предметов бил сериозно поНЕобемен од напредно програмирање. C# програмски јазик десктоп апликации праење прозорчиња и слични ствари. Тоа шо сме учеле од напредно ке можеме да го употребиме во пракса демек. Незнам размислувам дали да го одберам... искрено уште еден семестар со маџаров и томче неможам :)

инаку мислење Криптографија кај Весна Димитрова?
Содржина на предметната програма:
Класичнатанаспротимодернатакриптографија. Совршено-тајношифрирање.
Компјутерскабезбедност. Шифрирањесосиметриченклуч. Автентикацијана
пораки и хашфункции. Блокшифри. Теоретскиконструкти. Теоријанаброеви.
Револуцијатасојавнитеклучеви. Разменанаклучеви. Шифрирањесојавни
клучеви. Дигиталнипотписи. Ефикасникриптографскишеми.
Елементиодтеоријатанаброевите; криптографскипротоколи; криптографски
алгоритми, генераторинапсевдо-случајниброеви, проточнишифрувачи,
алгоритмисојавенклуч; примени. Современипротоколизабезбедно
комуницирање: SSL, DES, 3-DES, RSA, Twofish, …
предметов теоретски е има и задачи , лаб шо ќе се работи идеја има некој?

Што бидна со зградата што ке ја правеа? Имаат во план да ја направат во следниве неколку години или ке го завршам моето додипломско образование во барака од 80тите години без никакви услови за предавање, со проектор стар преку 10 години од кој пола студенти си го расипавме видот...Битно имаат најпрекрасен деканат со највисоко ниво на опрема(клима,apple компјутери за секој професор,удобни фотељи...).

Абе, шо се тоа пораките на e-lab (code по ново)? Прв пат се уклучувам денес и се згазив смеење :pos::pos::pos:
Код:
#define TRUE FALSE //Happy debugging suckers
// somedev1 - 6/7/02 Adding temporary tracking of Login screen
// somedev2 - 5/22/07 Temporary my ass

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom