Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ppl, некој да објасни како точно се наоѓа инфимум и супремум од Хасов дијаграм? Пожелно е и со конкретен пример, ако не го мрзи.Или нека прати некој линк до добро објаснување. Хвала пуно.
![]()
И сега како ќе го однесеме индексот на заверка ако ги немаме сите потписи и отценки уште добиено од професорите? Или пак треба да ги добиеме додека индексот ни е во студентски прашања? Фуцк лоџик.
Битно им е да имаш потпис на iknow, батали индекс![]()
Мене еве уште не ми се внесени на iknow.![]()
Од 5 предмети само за еден имам потпис на iknow. Исто така не е сигурно дали ќе добијам резултати до 8ми, од еден предмет од летен семестар лани је би га
Абе ќе идете ќе си пријавите и готово, или ќе ги истрчкате професорите во еден ден. Шо се секирате толку![]()
Маџаров денес збореше за визуелно. Демек предметов бил сериозно поНЕобемен од напредно програмирање. C# програмски јазик десктоп апликации праење прозорчиња и слични ствари. Тоа шо сме учеле од напредно ке можеме да го употребиме во пракса демек. Незнам размислувам дали да го одберам... искрено уште еден семестар со маџаров и томче неможамНекој да каже нешто повеќе за визуелно програмирање?![]()
предметов теоретски е има и задачи , лаб шо ќе се работи идеја има некој?Содржина на предметната програма:
Класичнатанаспротимодернатакриптографија. Совршено-тајношифрирање.
Компјутерскабезбедност. Шифрирањесосиметриченклуч. Автентикацијана
пораки и хашфункции. Блокшифри. Теоретскиконструкти. Теоријанаброеви.
Револуцијатасојавнитеклучеви. Разменанаклучеви. Шифрирањесојавни
клучеви. Дигиталнипотписи. Ефикасникриптографскишеми.
Елементиодтеоријатанаброевите; криптографскипротоколи; криптографски
алгоритми, генераторинапсевдо-случајниброеви, проточнишифрувачи,
алгоритмисојавенклуч; примени. Современипротоколизабезбедно
комуницирање: SSL, DES, 3-DES, RSA, Twofish, …
#define TRUE FALSE //Happy debugging suckers
// somedev1 - 6/7/02 Adding temporary tracking of Login screen
// somedev2 - 5/22/07 Temporary my ass