Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Јас Калкулус 2 скоро и не решавав премногу од книгите, а и тие задачите внатре се прелесни за американци глупи, туку си зедов збирка од Апсен и си седнав по ред и положив на колоквиуми. Инаку ги иам и 9та и 7ма едиција од таа книгата Anton Calculus во електронска форма ако хоче некој нека пиши. :)
Би било супер ако можеш да провериш втор семестар од која тема почнавте па да ми кажеш, дали тоа беше од 6 за интегрирање?? и од Апсен дали вториот дел од збирката е соодветен за втор семестар ;)

Би било супер ако можеш да провериш втор семестар од која тема почнавте па да ми кажеш, дали тоа беше од 6 за интегрирање?? и од Апсен дали вториот дел од збирката е соодветен за втор семестар ;)

Апсен има повеќе делови, јас конкретно имам 5 дела, посебно задачи посебно теорија. Има една збирка само за интеграли и е стварно добро објаснето, само таму е ептен навлегувано во детали, па гледај читај само тоа што сме зеле на предавања, иначе ќе се збуниш уште толку.

Апсен има повеќе делови, јас конкретно имам 5 дела, посебно задачи посебно теорија. Има една збирка само за интеграли и е стварно добро објаснето, само таму е ептен навлегувано во детали, па гледај читај само тоа што сме зеле на предавања, иначе ќе се збуниш уште толку.
Daj pojse ke mi vredi ako mi kazes od kade ste pocnale vtor semestar vo knigata od howard anton :) za da znam sto tocno da ucam fala mnogu

Daj pojse ke mi vredi ako mi kazes od kade ste pocnale vtor semestar vo knigata od howard anton :) za da znam sto tocno da ucam fala mnogu

Па не знам колега и јас сум прва, ти кажувам за Апсен, пошто од таму вежбав првиов семестар, а Калкулус знам дека ќе земеме интеграли сигурно, а Апсен има цела збирка за тоа, па ако сакаш ако ја имаш збирката почни си од таму.
И не се води според минати години, ете Дискретна ни го измешаа материјалот скроз за втор колоквиум, не мора да значи дека исто ќе е.

Најверојатно ќе почнеме од 6-тата тема, т.е. INTEGRATION, бидејќи на последниот час Смиле почна да ни објаснува нешто за антиизводи.....

Јас Калкулус 2 скоро и не решавав премногу од книгите, а и тие задачите внатре се прелесни за американци глупи, туку си зедов збирка од Апсен и си седнав по ред и положив на колоквиуми. Инаку ги иам и 9та и 7ма едиција од таа книгата Anton Calculus во електронска форма ако хоче некој нека пиши. :)

Ping new_yorker. Се пофали дека ги имаш книгите и те снема :нинџ:

Се извињавам :) . Ако сака некој книгите од Антон инбокс нека пиши. Инаку за ова од Апсен книгава имам уште две од познати математичари книги ги заборајв кој беа. Важно К2 ептен ке ви се најдат се надевам а и К1 за нешто. Е сега јас не сум Скопје моментално и не се до мене книгите али кога ќе дојдам после 20ти некој ден ќе сликам содржина на книгите и/или можам да ги остам во копирница електро или тмф и кој шо сака можи да си ги разгледа копира и свашта :)

АОК комбинации некој испитни за дизајн на логички кола освен тие шо се на коурсес? :)

Некој да ми даде совет за лкда... дали се доволни аудиториските за да се положи и да не знаете некој што дава часови?

Некој да ми даде совет за лкда... дали се доволни аудиториските за да се положи и да не знаете некој што дава часови?

Доволни ти се аудиториските дефинитивно. И не ти треба професор за тој предмет. ЛКДА е меѓу најлесните предмети на факултет, земи прочитај ги убаво аудиториските, разбери ги. Ако разбереш како се решава една задача со логички кола(од еден тип мислам) ќе знаеш да ги решиш сите задачи од тој тип без разлика какви и да ви дадат на испит.

Некој случајно да има некаква информација од искуство да сподели за Интелигентни системи, т.е колкава спремност е потребна, треба ли многу беграунд освен калкулус, статистика и такви концепти? :)
Се однесува на тој од КНИ, не од АСИ.

Да прашам дали некој до сеа бил на дополагање теорија по Основи на Електротехника 1 кај Коста, ми фалат само бодови од теорија , еднаш мислам рече дека давал по една задача од Тевененова теорема да се реши.. само тоа е отрпилика или има уште нешто.. ?

И дали знае некој ратата за втор семестар кога се плаќаше, сеа на почетокот или на крајот негде ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom