Eva Molotow
Anti-social Engineer
- Член од
- 6 јуни 2008
- Мислења
- 532
- Поени од реакции
- 392
Какви ти се тие пријатели што малце учат на медицина... кај мене е сосема спротивно, не ги ни гледам тие што студираат медицина.Абе можеби да, само јас од тоа што сум го видел какви луѓе поминуваат на медицина, од таму сум го изградил своето мислење, луѓе кои биле да речам просечни, чат-пат учеле нешто, успеваат да поминат испити таму,ваму таквите веќе се откажаа(зборам за луѓе кои ги познавам), можеби тие се изолирани случаеви, можеби прават нешто што јас не знам, но ете поминуваат. Вистина е дека се учи 5-6 години, плус специјализација и тако даље,одговорна професија... Медицината е општо прифатена како тежок факултет и до пред некоја година и јас се согласував со тоа, ама не знам откако видов некои работи ми се измени мислењето. Сепак ќе повторам ова е мој став и на секого својот факултет му се чини тежок, има луѓе кои учат на приватни па се жалат било мн тешко имале по 150 страни за испит и тако даље... Да речеме дека не го знаеме туѓиот труд па неможеме да споредиме![]()

Уште ли владее тоа мислење дека техничките факултети се тешки... според мене ФИНКИ е еден од полесните.