Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Чисто мое мислење, секако ако бирам пре би отишол кај Методија, Спасов е тешка мрза и од 3 часа вежби ќе решат 2ипол задачи. Сепак изборот си е негов.
Сега не знам каков е кадарот по ДМ, ама Миле Јованов е најталентиран за објаснување на тој материјал. Методија беше асистент кога го слушав предметот, сега како професор не знам како се однесува. Како асистент имаше средношколски пристап (со интеракција со скорнување рандом студент на табла/усно одговарање).

Мислење за:
Граматиков Сашко по АОК
Јанчевски Методија Бизнис Статистика
ООП Маџаров Ѓорѓи

Последно уредено:
Мислење за:
Мишковски Игор - Архитектура и организација на компјутери
Котеска Бојана - Објектно ориентирана анализа и дизајн
Тојтовска Билјана - Дискретна Математика
Многу би ми значел вашиот одговор, фала однапред!
Смени си ја Тојтовска со време.

Ја има некој книгата Компјутерска организација и дизајн 4тото издание за АОК pdf верзија ама на македонски да е?

Типс за Бизнис Статистика за полесно положување и нешто за предметот ?
исто така и мислење за Верица Бакева Смиљкова
Фала ви :)

Последно уредено:
Здраво колеги, некој што веќе има искуство и го поминал ова, да ми каже од каде е најдобро да се учи ОС. Дали е доволно од презентации или мора паралелно заедно со книга. Фала ви :)

Mislenje za Dimitar Kitanovski, objektno orientirano programiranje i Spasev Vlatko osnovi na veb dizajn

Mislenje za Dimitar Kitanovski, objektno orientirano programiranje i Spasev Vlatko osnovi na veb dizajn

Китановски ми држеше мобилни платформи и програмирање и реално доста убаво си го предаде практичниот дел , односно доста спремен си доаѓаше на часови и баш некако фундаменталните работи ги објаснуваше и тоа што треба за да се положи и воедно сфати предметот, така да би трбеало и ООП добро да ги држи предавањата.

За основи на веб дизајн, w3schools ти треба ништо повеќе и вадиш 8ца па нагоре. Прилично лесно се проаѓа предметот земи искуцај 2-3страни , теоријата ти е поврзана со HTML тагови i CSS класи и идња и концепти на родител дете , и најбитно ти е да го сфатиш работењето на BoxModel и нема да имаш никаков проблем.

Здраво колеги, некој што веќе има искуство и го поминал ова, да ми каже од каде е најдобро да се учи ОС. Дали е доволно од презентации или мора паралелно заедно со книга. Фала ви :)
Доволно е слушање на предавања.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom