Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
За ова ли мислиш колега? И јас сакам за истото да прашам.. мора ли од СП да се извади или може да им се однесе копиран документ.. И таму кај шо пишува доле продекан за настава.. треба лично тој да се потпише или исто од СП ке средат..

Можиш овај да си го испечатиш и да ти го заверат во студенски прашања, или таму да ти го дадат и да го пополниш рачно.

Мене прашањето ми беше за вадење доументи преку системот iknow (кај што ни се оценките).
zvEuXb3.png

Можиш овај да си го испечатиш и да ти го заверат во студенски прашања, или таму да ти го дадат и да го пополниш рачно.

Изгледа тоа со Iknow не им функционира. На студентски ке ти ги дадат уверенијата. За уверени за положени испити ти треба 100 денари уплатница и 50 денари таксена марка, а уверение за редовен студент не се наплаќа. Инаку тоа за положени испити ке ти стават печат и потпис таму не ти го треба продеканот за настава.

4 година сум средно во гимназија и сеа кога ќе завршам сакам да одам да се запишам на Финки или пак на некој друг факултет за информатика така да ме интересира кој предмети треба да ги полагам за матурата?

Земав информатика за проктна и ако може некој кој веќе го поминал ова да ми каже пример за наслов на проектна и да ме упати како.

4 година сум средно во гимназија и сеа кога ќе завршам сакам да одам да се запишам на Финки или пак на некој друг факултет за информатика така да ме интересира кој предмети треба да ги полагам за матурата?

Земав информатика за проктна и ако може некој кој веќе го поминал ова да ми каже пример за наслов на проектна и да ме упати како.

За да имаш максимум поени треба екстерно Македонски Математика - основно ниво (ако имаш напредно ниво те земаат во обзир исто како да имаш основно ниво), интерно Информатика и уште еден предмет по твој избор.
Проектната нема врска со никој факултет, не ја земаат во предвид која тема само поените шо си ги освоил на неа.
п.с. можеш и со англиски јазик наместо математика во екстерните предмети ама помалку поени ќе имаш на рангирањата.

^^ Од оваа година имаат три екстерни предмети, бев јас на студентски да прашам за сестра ми и не знаеа "по ново" кој би бил третиот предмет.

Некој предлог за приватни часови по Структурно Програмирање?

Некој предлог за приватни часови по Структурно Програмирање?

Aман што ќе ти се СП приватни часови, лесен предмет е то. Седни сам размозгај малку што како, прашај некој колега нешто што не знаеш или општо концептот да ти го објасни и готов си. Не лупај пари за џаби и не се учи од одма на приватни часови, тешкото тек доаѓа.

Социјални мрежи ти е една од полесните теми , можеш да ја земеш.
Не зимај посложени работи , ке ти одземе многу време.На крај битни ти се само поените...

Социјални мрежи ти е една од полесните теми , можеш да ја земеш.
Не зимај посложени работи , ке ти одземе многу време.На крај битни ти се само поените...

Е тоа е тоа фала на идејата.

Среќа немам ништо на електро :D
Дали тоа значи дека пак ќе ги одложуваат испитите?

После 13 јануари ќе е испитна, е сега дали тоа значи на 14ти или 28 никој не знае :D
Мада не би требало да е проблем, ние цел семестар без парно го поминавме за една испитна проблем е.

Се молам да ја одложат само, ништо друго :D

Распоред на испити
Овој е v0... до конечниот v10.0, можеби ќе се предомислат :D

Таман има време да заборавиме се што знаеме, па од 15ти одново на учење :icon_lol:

Добар е сеа за сеа, штом Алгоритми е некаде накај последните.. ама до конечна верзија ништо не се знае :D

Ова мрежи со дополнителниве материјали на 2 дена пред колоквиум е некоја заебанција?
Не сфаќам пошо цел хумор го потрошив денес на интерактивни, многу заебанти на факултетов наш.

Има некој учено Веб базирани системи, што ќе се падне на колоквиум од семантички веб anyone? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom