Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
matematika nemam problem..:toe: lesno e:vozbud:

ama fizikaaaa:nenene::nenene::nenene: ic ne se obrnuva vnimanie,ni zadaci,ni nisto..
verojatno ke imam problemi..

А ТК е најтежок смер на електро??? Јас догодина планирам да се запишам на ЕРПС, па викаат дека тој бил најтежок (дај боже да не е).

Абе сите викаат различно.Зависи на кој што му иде.Пр на ЕРПС имаш доста математики,електроакустика,основи на електроника.Ако ме прашаш мене јас некогаш не би отишол на ЕРПС,затоа што цело време се ебаваш со чиста ниска струја,дигитална,аналогна електротехника,микропроцесорска итн.Мене тоа не ми се учи и не ми лежи и ти кажувам за мене.Нај флексибилен смер ти е КСИА.Имаш програмирања,хардвер,нешто од ТК.Види си ти што ти лежи па запиши се на тоа.

иди побарај оцена кај Лошкоска или кај Ѓорѓевиќ и кажи му СТРУКТУРНО па види како ќе поминеш и дали има везе после тоа ќе ми кажеш :pos: :pos:

Има и полошо.
Консултации бараше една колешка кај Ивица по предметот објективно програмирање.

Абе сите викаат различно.Зависи на кој што му иде.Пр на ЕРПС имаш доста математики,електроакустика,основи на електроника.Ако ме прашаш мене јас некогаш не би отишол на ЕРПС,затоа што цело време се ебаваш со чиста ниска струја,дигитална,аналогна електротехника,микропроцесорска итн.Мене тоа не ми се учи и не ми лежи и ти кажувам за мене.Нај флексибилен смер ти е КСИА.Имаш програмирања,хардвер,нешто од ТК.Види си ти што ти лежи па запиши се на тоа.
Па затоа што ја сакам електрониката, би ошол на овој смер. Секој си има свое мислење. Позз

А сфати дека...????

Не е све така забавно и убоо....во електрониката....
или со други зборови .... глава боли ....
мноооогууу зезнатооооо...
мнооогууууу материјаллллл
многууу строги професориииии
многу електротехника=струи напони и слично...:helou:

за крај Марсоооооооо.....:)

Не е све така забавно и убоо....во електрониката....
или со други зборови .... глава боли ....
мноооогууу зезнатооооо...
мнооогууууу материјаллллл
многууу строги професориииии
многу електротехника=струи напони и слично...:helou:

за крај Марсоооооооо.....:)

Da, bas e taka. Znam kakva pretsava imas...ke si spojuvas diodicki, kondenzatorcinja....e da toa e ubaviot del, ama 4 pati poveke treba da znaes od teorija i da resavas na hartija za da stignes to zabavniot del :]. A da, elektrotehnika ti e preduslov, bez toa ni E od elektronika nema da sfatis.

Паднав Основи на електротехника , :), сосема очекувано. :)

на електро вака стојат работите
најтежок е ЕРПС,
потоа е ТК,
потоа КСИА,

тука се енергетските смерови...

и на крај најлесно е на ИКИ.

затоа шо ЕРПС и ТК во втора и нагоре учаат многу потешки предмети.
(добро потешко некогаш е до професорот, а некогаш до предметот,а најчесто до студентот)

енергетските смерови како шо прочитав некој шо напишал се протнуваат затоа шо се малце.

а инаку ИКИ е гола вода за горенаведените смерови.

п.с. добро сега за тие шо им иде програмирање им е гола вода,а за другите малце ке се помачат и пак ке успеат некако да успеат на електро,а за другите смерови(ТК и ЕРПС) и да знаеш и да незнаеш-тоа ти е,секако е тешко!

позз :olee:

Ти на кој смер си?? Препорачуваш да се запишам на ЕРПС без разлика на тоа што е најтежок, т.е. дали ќе ми се исплати маката (ако го завршам)??

Паднав Основи на електротехника , :), сосема очекувано. :)
Со другите што направи?? Ако не е тајна.

Ти на кој смер си?? Препорачуваш да се запишам на ЕРПС без разлика на тоа што е најтежок, т.е. дали ќе ми се исплати маката (ако го завршам)??

Zapisi si toa sto te interesira i sto sakas da ucis. Ako imas zelba nisto nema da te spreci da iscistis se za 4 godini. A toa dali ke ti se isplati makata ili ne, nemoj taka da razmisluvas, zasto ako nesto ne te interesira uste poveke ke se macis i ke ucis kolku da pomines.

Математик положив, физика и програмирање уште нема резултати.

Незнам како се викат, зато ништо немат да речам, дан ти напрам малери.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom