Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
A ima li nekoj so ke napise lista so predmeti za prva godina barem na elektro?:toe:

Прв семестар:
Математика 1
Структурно Програмирање
Физика 1
Основи на електротехника 1

Втор:
Математика 2
Објектно Ориентирано Програмирање
Физика 2
Основи на електротехника 2

Изборен предмет: Англиски/Француски/Германски/Руски

совет: НЕ СЕ ЗАПИШУВАЈ !:helou:

Зошто, ти да не си на Електро? Тешко ти е? :vozbud:

Duffy,убаво знаеш ти кој студира ТК.
Дечкото од дома не искача и учи по цели денови (јесда исчисти прва),ама кога ќе видам дека таков капацитет со толку учење вади само 6ки на смерот,тогаш одма добивам страхопоштовање за истиот.:)
А ТК е најтежок смер на електро??? Јас догодина планирам да се запишам на ЕРПС, па викаат дека тој бил најтежок (дај боже да не е).

А ТК е најтежок смер на електро??? Јас догодина планирам да се запишам на ЕРПС, па викаат дека тој бил најтежок (дај боже да не е).

Остави ги нека брмчат......
Ако си решил, иди запиши се и не му ја мисли дека било вака или онака....
....во краен случај ќе смениш смер....ако не ти одговара...

:vozbud:Interesno izgleda

A uste edno prasanje:stvarno e TESKO ili ne im se uce na site so ke se zapisat?:nesvest:

Абе види тешко е.Сегде е тешко а не па на електро.Ама ако учиш све ќе помине како што треба.Решавање секој ден,и учење на теорија.Заради таа теорија е заебано на електро.Мораш да учиш цртежи,дефиниции,изведување на формули итн.Ќе се стегнеш некои си 4-5години ќе одделуваш неколку саати од денот за решавање, и тогаш немаш гајле.И иди на електро ако ти иде Физика,Математика.Ако не стоиш добро со овие тогаш не иди на електро:smir:

А да ве прашам, дали е потребно знаење на некој програмски јазик? Ми кажуваат дека основните работи ги раскажуваат на брзина, и дека било тешко бруцошите да се навикнат ако немаат некое основно знаење.

Се почнува од 0(нула), од најнајосновното, за брзање, шо знам, зависи од професорот, мене ми беше Драган Михајлов(најдобар професор, стојам зад ова секоаш) и предавањата беа најкоректни, како и испитите/колоквиумите немаше брзање никакво се си беше џаааст фајн.

Петре-Џокере, неможеш да најдеш најдежок смер така, индивидуално е. Според мене ТК е најтешко зашо има стварно тешки и сложени предмети....на оние електроенергетските смерови шо ти ги знам и таму учат тешки предмети ама зашо се малце во генерација проаѓаат нетака тешко...

И патем, структурно-структурирано сеедно е.....

Па добро де и јас си го викам СТРУКТУРНО нема везе битно е програмирање.:smir:

иди побарај оцена кај Лошкоска или кај Ѓорѓевиќ и кажи му СТРУКТУРНО па види како ќе поминеш и дали има везе после тоа ќе ми кажеш :pos: :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom