Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Колеги, нешто сте ми тивки после колоквиумскава, шо така ?!?! :):):)

@колеоп
Немора да значи дека има комплекс човекот, стварно е така, никој несака асемблер зашо е сложено, сите знаеме да искуцаме програма која ке праи некој глупости, ама редко кој знае што како се имплементира тоа на машинско ниво(асемблер)....

ај да ве прашам нешто битно сеа... може ли некој да ми објасни како иде бодувањето по физика 1 (со домашни, тестови, лабораториски, предавања и што све не...)
благодарам однапред :mist:

kakvi domasni, kakvi seminarski na elektro ako ne pokazes znaenje na ispit i kolokvium џабе ти е се .

ок смешко, многу смешно.
значи не ми беше баш тоа прашањето.

Јас знам така: имаш по 100 бода од два колоквиума и плус 50 од додатни активности (2 теста,домашни и лабораториски). Колку поени имаш на тестот толку ќе ти додадат на крајот за оценката, додека од домашните се наоѓа некоја средна вредност

епа јас ко што глеав во прирачникот, пишува дека по физика 1 има 300 бода, од кои 200 се од колоквиуми. тоа значи дека другите 100 бода се од останати ствари, а тоа се дури 30%. овие бодови полесно се добиваат а се многу битни. затоа и ме интересира...

Стигнаа резултати - ги положив сите колоквиуми. :))))))))))

Може некоја информација за насоките: Телекомуникации, Електроенергетика или Електроенергетски системи ?
Информација мислев во врска со ,,тежината'' на насоката, односно дали треба да се утепуаш од учење т.е. решавање на задачи и слично, компетентноста и можноста за вработување.
Тенкс однапред :smir:

Може некоја информација за насоките: Телекомуникации, Електроенергетика или Електроенергетски системи ?
Информација мислев во врска со ,,тежината'' на насоката, односно дали треба да се утепуаш од учење т.е. решавање на задачи и слично, компетентноста и можноста за вработување.
Тенкс однапред :smir:

А да прочепкаше на страниците поназад?
Со ваква мрза на електро не бива. :)

Хсиломедус те спремаат за асистент тебе вака штом одговараш.... :)
Д Грејт - Све што си набројал се е многу...многу учење, многу решавање, многу тешко, многу можности за вработување и тн. и тн.:helou:

Хсиломедус те спремаат за асистент тебе вака штом одговараш.... :)
Д Грејт - Све што си набројал се е многу...многу учење, многу решавање, многу тешко, многу можности за вработување и тн. и тн.:helou:

Aj ne go plasete, kako sekoj fakultet, praven e od ludje za ludje. Ne e kojznae kolku tesko ako redovno ucite i imate zelba. Tesko e ako sakate za 1 nedela pred ispit se da naucite.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom