B
bngj45
Гостин
а до колку гига можам да ставам на оваа матична дека сега имам 2GB и да додам 2x4GB RAM и 10GB би имал вкупно може ли така?@bngj45 Може, зимај.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
а до колку гига можам да ставам на оваа матична дека сега имам 2GB и да додам 2x4GB RAM и 10GB би имал вкупно може ли така?@bngj45 Може, зимај.
ако има место стави ги сите, ако не само тие од по 4ГБа до колку гига можам да ставам на оваа матична дека сега имам 2GB и да додам 2x4GB RAM и 10GB би имал вкупно може ли така?
а до колку гига можам да ставам на оваа матична дека сега имам 2GB и да додам 2x4GB RAM и 10GB би имал вкупно може ли така?
Па го користам и за сурфање и за игри како ПЕС 2017,NBA 2K14,Call of Duty дека не ми кочат овие игри и уштр може да се игра на овој pcMoже ама подобро е да ги шитнеш старите и да ги ставиш само новите во Dual Channel. Во било кој случај ќе треба да инсталираш 64 bit Windows затоа што тој сега што го имаш поддржува само до 4 GB рам меморија.
ЕDIT: иначе не знам за што го користиш компјутерот, гледам дека е доста стар па претпоставувам само за сурфање. Ако е така без да се малтретираш многу можеш и само една плочка од 4 GB да земеш и ќе ти биде доволно. Јас сега ова го пишувам од лаптоп со 4 GB вкупно и сосема ОК е работата на него.
За тие игри доволно ти е 4 GB. Tи ако сакаш стави си и 8 ама ти реков ќе треба да инсталираш 64 bit-ен Windows.Па го користам и за сурфање и за игри како ПЕС 2017,NBA 2K14,Call of Duty дека не ми кочат овие игри и уштр може да се игра на овој pc
Сакав да го појачам малце со меморија дека нема сега за сега да земам нов компјутер.bngj45
не е скап сетот од мемориите, земи ги, а рам никогаш доволно
ама повеќе тоа што ќе ги купиш мемориите не вреди да се инвестира во таа машина, поминато и е времето
А што пари е тоа дека многу ќе ме фати такаNe e loso da razmisles za nova Skylake mashina so ke rabote na DDR4 2133 mnz.
Recimo na pr. procesor Pentium G4500 so integrirana HD 530 grafika so e pojaka duplo od tvojta grarficka koja ja imas momentalno. Oti sho ke ti e taj ddr2 ram, posle nemoes da go prodades . da bese DDR3 drugo e.![]()
нека зима 15$ не е многу пари и нека почне да собира за нова, да не фрла повеќе ни денар за овааNe e loso da razmisles za nova Skylake mashina so ke rabote na DDR4 2133 mnz.
Recimo na pr. procesor Pentium G4500 so integrirana HD 530 grafika so e pojaka duplo od tvojta grarficka koja ja imas momentalno. Oti sho ke ti e taj ddr2 ram, posle nemoes da go prodades . da bese DDR3 drugo e.![]()
Poarno vidi na it forum ako imas pristap preku nekoj ili rasipitaj se nekoj so prodava na staro (a ima gi dosta)нека зима 15$ не е многу пари и нека почне да собира за нова, да не фрла повеќе ни денар за оваа
има во МК и со полоши машини од неговата, на скапани пентиум 4 работат многу луѓе
Ако сакаш имам 5 гб вкупно рам меморија, 2 х 2 гб и една сама од 1 Гб.а до колку гига можам да ставам на оваа матична дека сега имам 2GB и да додам 2x4GB RAM и 10GB би имал вкупно може ли така?
Нема DDR2 на старо поволнa понуда моментално, многу скапи ги продаваат по 700-800 денари за плочка од 2 GB.
па ефтино е, пред 4 години беа изгор моите ги земав една плочка 2 гб = 1300 ден нова а половни идеа по 1000.