Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки ми рикна адаптерот на лаптопот, го свртев цел град и не можам да најдам нов полнач....
Лаптоп моделот е Asus G75VW, а полначот треба да има 180W и 9.5A
Проблемот е што сите универзални полначи што ги најдов се до максимум 120W, а мене ми треба 180W. Има некој идеја кај да најдам вакво нешто?

Дечки ми рикна адаптерот на лаптопот, го свртев цел град и не можам да најдам нов полнач....
Лаптоп моделот е Asus G75VW, а полначот треба да има 180W и 9.5A
Проблемот е што сите универзални полначи што ги најдов се до максимум 120W, а мене ми треба 180W. Има некој идеја кај да најдам вакво нешто?
Проба во Сетек? Тие се официјален увозник за Асус па ако немаат на залиха би требало да може да ти нарачаат.

Проба во Сетек? Тие се официјален увозник за Асус па ако немаат на залиха би требало да може да ти нарачаат.

Да, тоа ми беше прва опција дека од таму ми е и лаптопот. Ама немаат такви полначи... За нарачка можат али проблемот е што мене ми треба лаптопот одма, не за 30 дена. Ако не успеам да најдам нигде, тогаш тоа ми е единствена опција, ама не би сакал на тоа да дојде.

Препорака за конфигурација до 15-16.000 денари, само куќиште..

Препорака за конфигурација до 40.000 - 45.000 денари, без ссд и хдд

Здраво деќки сакам да го надоградам лаптопот со едно 4 гига рам меморија па како да знам дали ке ја профати дали подржава поѓо веќе има 4 гига ама има уште еден слот фри ...

програмчево ќе ти кажи колку слотови имаш
https://www.piriform.com/speccy
Прегледај го приврзокот 163512
абе слот знам дека има два еден ми е зафатен со 4 гига рам другиот е слободен ама работава е дали прифаќа системов уште 4 гига пошо знам некогаш само црн екран појавува ако не профаќа па да не зимам за џа бе.

абе слот знам дека има два еден ми е зафатен со 4 гига рам другиот е слободен ама работава е дали прифаќа системов уште 4 гига пошо знам некогаш само црн екран појавува ако не профаќа па да не зимам за џа бе.
па штом во едниот слот прифаќа 4гб ќе прифати и во другиот
може и на сајтот на произведувачот да провериш моделот колку рам подржува
но биди сигурен дека ќе прифати 8гб

На програмчето погоре не ти пишува на колку волти ти работи рамот, што е важно при земање и надградба. Симни CPU-Z и провери во табот SPD за волтажа и фреквенција.

22328059f7890d28d89ee646ca3cff2d9023621c1732f2494d3b489bbba6f15c3e251459.jpg
Дали да го купам овој RAM од ebay, дали е добар за овие пари и дали на мојот компјутер би можело да се стават овие 2×4GB RAM?
http://www.ebay.com/itm/151491353376

Дали да го купам овој RAM од ebay, дали е добар за овие пари и дали на мојот компјутер би можело да се стават овие 2×4GB RAM?
http://www.ebay.com/itm/151491353376

Што процесор имаш? “Attention: It is high density.It is only compatible with AMD motherboard and can not work in any intel motherboard!”

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom