Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Кој е подобар диск WD 500GB или Toshiba 500GB
сакам да го ставам на матична со sata II поддршка компатибилни ли се овие со sata II?

Додај уште иљадарка и земи го WD EZEX 1TB, овие 2 не вредат. И да работат на сата2/3.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Додај уште иљадарка и земи го WD EZEX 1TB, овие 2 не вредат. И да работат на сата2/3.
Не ми е проблем иљадарката а и 500GB ми е премногу за тоа што сакам да го користам. Најбитно нешто ми е компатибилноста и бучавоста. Планирам 24 саати да работи па да не ми кине живци кога ќе се раскрчи. Имам еден хитачи диск 160, ми иде на нерви затоа сакам да го сменам.:)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Тотално е тивок, моментално најбрз диск во светот, кој користи 1 платер (ова е огромна предност) така да немој да се секираш за тоа, види во Вортекс, Анхоч или Сет треба да го има, памти EZEX! не други модели.

Муабетот за компатабилноста заврши негде во 2006.....така да за тоа немај гајле, ако на матичната иам САТА порти тогаш ќе работи, само најубаво да се сата 2, а дали се сата 3 не е воопшто битно.

Член од
24 март 2013
Мислења
11
Поени од реакции
1
Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
:facepalm:
Не го тролај човекот,WD се поарни и прават нај добри дискови од сите останати
Во суштина сум немал проблем со ниту еден бренд на дискови за моите 17 години дружење со компјутери (не ми умрел у работа) :) ама знам дека кога ќе просвират пиксните на дискот, време му е за мењање. Знам дека имаше некој проблем со green верзијата на WD затоа го избегавам green-от.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Во суштина сум немал проблем со ниту еден бренд на дискови за моите 17 години дружење со компјутери (не ми умрел у работа) :) ама знам дека кога ќе просвират пиксните на дискот, време му е за мењање. Знам дека имаше некој проблем со green верзијата на WD затоа го избегавам green-от.
Не мораш зелениот да го зимаш, blue е доста солиден диск и одлични перфоманси има

Член од
24 март 2013
Мислења
11
Поени од реакции
1
не го тролам и не викам дека се лоши ама ако зима да земе blue или black.а за нај добри дискови баш сеа и не сум сигурен за порано беа врв

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
Може некој да ми каже од прилика колку кошта еден HDMI кабел?

ferdzo(hacker) :)

Македонче
Член од
19 април 2013
Мислења
115
Поени од реакции
14
Ми треба Интел Пентиум на 1333 ддр3 до 3200.:) Ама побрзо ако можи. И да е од Сет или Паком

Член од
11 април 2012
Мислења
4.706
Поени од реакции
5.450
Дечки едно прашање да не знае некој кај можам да најдам полнач за Dell Inspiron 1564 оригинал или компитабилен и до колку пари се движат фала однапред :)

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Дечки едно прашање да не знае некој кај можам да најдам полнач за Dell Inspiron 1564 оригинал или компитабилен и до колку пари се движат фала однапред :)
Оригиналните мислам дека се околу 50-60 евра или повеќе, а компатибилен од 1.000 денари па нагоре во зависност од квалитет.

Член од
24 март 2013
Мислења
11
Поени од реакции
1
пиши ми порака да ти дадам број ако сакаш. имаш опција да ти го сменат кабелчето да твојот полнач или па риплејцмент да ти дадат

Kajgana Shop

На врв Bottom