Facebook - официјална тема (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата viktordojran
  • Време на започнување Време на започнување
how.PNG
Од синојка почна нешто фејсбукот бавно да оди, а денес се појавија и овие ..како да ги тргнам? Напраив Empty the cache, и Delete cookies ..за Хром се работи

Добро , кога ставам лајк на спортисти , филмови , бендови и тн , секогаш излегува на ѕидот како инфо дека сум ставил лајк.
Нема ли општа опција ова да го блокирам , да не се појавува како инфо на ѕидот ?
Мора ли за секое посебно да му кликам Hidden from Timeline во Activity Log ?

Не прочитав одговор некој а барав овде, како да сменам на фб локација Shkup ми пишува наместо Skopje кога постирам или пишувам порака од мобилен

Кај мене е потонат уште пред 10 минути. Не знам за кај вас, ама кај мене и на лаптоп, и на ПЦ, на сите browser ми е паднат ФБ, вика страницата не постои.:icon_lol:

Кај мене е потонат уште пред 10 минути. Не знам за кај вас, ама кај мене и на лаптоп, и на ПЦ, на сите browser ми е паднат ФБ, вика страницата не постои.:icon_lol:

radi najnormalno:icon_lol:

Можно ли е само кај еден од моите пријатели кога ќе ми пише кога не сум онлајн да не ми покажува во инбокс, или пак и кога сум онлајн кога ми пишува пак не стига ништо, треба да го отворам чатот со него па да прочитам. Тоа е само во тој случај.. со друг сум го немал овој проблем

Момци, знае некој дали има опција, или како се прави на пример ако имаш Веб Страна на ФБ, оние што ја немат лајкнано страната да не можат да ги гледат постовите? Фактички оние што имат лајкнато да гледат постови, а оние што немат да не можат да ги гледаат?

Ај јас да прашам друго. Дали е можно, да се појави активност од пријател на фб т.е. од парнтерот со кој си во врска, кога не е онлајн, туку нешто шо лајкнал или се претплатил на некој претходно. Бев сведок на една таква расправија кога дечкото на другарками ѝ рече дека ќе спие, а по 5-10 минути се јавува на почетна дека се претплатил на некој профил. Се деси драма, зошто делува дека лажел дека ќе спие, а по гласот делуваше навистина поспан...

Ај јас да прашам друго. Дали е можно, да се појави активност од пријател на фб т.е. од парнтерот со кој си во врска, кога не е онлајн, туку нешто шо лајкнал или се претплатил на некој претходно. Бев сведок на една таква расправија кога дечкото на другарками ѝ рече дека ќе спие, а по 5-10 минути се јавува на почетна дека се претплатил на некој профил. Се деси драма, зошто делува дека лажел дека ќе спие, а по гласот делуваше навистина поспан...
Да мене ми искачаат понекогаш активности кој што лајкнал и пред неколку дена....а фб ги вади као тазе,а нема врска..И не излегуваат сите постови и слики кои ги лајкнал...и не секогаш..Незнам зашто е така зезнато тоа од фб.....;)
А за претплатник да станал некој има и саат кога се претплатил кај некого..така да пишува тогаш и тогаш и тоа е точно:D

За таквите објави пишува дека е Sponsored (имаат платено за реклама најверојатно), штом некој пријател лајкне некоја таква страна, стои подолго време на почетна, за да може другите пријатели да ја видат таа страна.. :)

Дали на пример, одјавиш нечиј фб, пораки шо му стигале во мејлот (овој те додал, овој коментирал блабла) се бришат?

Како бе сама ми се лајкнува странава http://www.facebook.com/lolhapens1 сто пати ја бришам од допаѓања и пак исто.. немам дозволено некакви апликации не играм ни игри да можно е да преку “дозволување“ од нив се објавува/лајкува. Има ли можност да се блокира некако ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom