Facebook - официјална тема (новости, прашања, проблеми)

М

Мартин`

Гостин
После колку дена можам да го активирам ?
Еве ти директен линк за бришење на профилот - https://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account

Откако ќе поднесеш барање за деактивирање на акаунтот треба да поминат 21 ден ако добро знам без да се логираш за да биде избришан истиот, но ако го деактивираш и да речеме по 2,3 саати па и денови се логираш одново пак бројачот ќе ти врти од почеток како 1 ден ..

Дечки, да не знаете дали има некое ограничување за праќање на Покани за пријателство?
Ме блокираа на 30 дена, неможам ни пораки да им праќам на тие што не ми се во пријатели а ниту Покана за пријателство. А пред тоа праќав ама не на повеќе од 5-6.
Не праќај во краток временски рок повеќе од 4-5 пријателства, зошто фејсбук автоматски дури и оние што уште не ја вишле поканата ги рачуна како спам.. значи немора да значи дека те одбиле они за пријател туку може и немаат уште видено но ако набрзо праќаш многу ..

Член од
1 јуни 2011
Мислења
38
Поени од реакции
1
I napraiv na edna drugarka fb pred 2 dena i sea dole go nema chatot tuku ima znakce so triagolnik i vnatre izvicnik (!) xD i pisuva chat is disabled aj pomagajte :)

Член од
6 март 2009
Мислења
979
Поени од реакции
853
Nemam chat na facebook ... od opera sum pusten catot go nema nikade .. i za isto taka koga klikam za nekoi postari objavi ne otvara .. : ) Ako znae nekoj kako da popravam neka pishe
(izvinete za latinica )

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Како да направам ѕидот на биде невидлив за останатите луѓе кои не се во листата на пријатели.
Претходно видливо беше само полето info, а сега некој update се направи на страната и видлив ми е и ѕидот но само постовите на кои стискам like (групи, демотивации и сл.)

Каде да направам да ја скријам potpolno видливоста на ѕидот ?

Моментално вака изгледа полето privacy settings

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
Одбери го најгоре табот custom каде што самиот си местиш што сакаш и кој сакаш да ти гледа на твојот профил.
Бтв кај мене вака изгледа тоа за privacy settings.
Capture.JPG

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Одбери го најгоре табот custom каде што самиот си местиш што сакаш и кој сакаш да ти гледа на твојот профил.
Нема таква опција за да го скријам ѕидот, вака изгледа полето custom privacy

Eдит: И кај мене беше така но сега има некој update facebook и затоа неможам да ја скријам видливоста на ѕидот. Кај сите ќе се направи тој апдејт постепено, а со тоа и приватноста се загрозува.

М

Мартин`

Гостин
Нема таква опција за да го скријам ѕидот, вака изгледа полето custom privacy

Eдит: И кај мене беше така но сега има некој update facebook и затоа неможам да ја скријам видливоста на ѕидот. Кај сите ќе се направи тој апдејт постепено, а со тоа и приватноста се загрозува.
Корисничка сметка -> Подесување на приватност -> Прилагоди подесувања ->

Мои објави
Основни подесувања за објави, вклучувајќи обновувања на статус и фотографи

Одбери на тоа кои сакаш да ти го гледаат, и не верувам дека ќе го направат така ..

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Корисничка сметка -> Подесување на приватност -> после се отвара ова поле...
Како да дојдам до овие чекори подоле

Прилагоди подесувања ->

Мои објави
Основни подесувања за објави, вклучувајќи обновувања на статус и фотографи

М

Мартин`

Гостин
Е кај мене не се отвара тоа.. колку глупо ќе биде ако го направат сите да ти гледаат ѕид :tapp:
Иако на она 4-тото Manage post visibility неможеш да поседиш нешто ?

М

Мартин`

Гостин

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Незнам баткиве како ги носат одлуките, што им пречеше опцијата да напраиш disable на лајкови и коментари...

М

Мартин`

Гостин
Како може на фејсбук да обележиш локација (Places) преку мобилен телефон ?
Знам дека можеше за статус да направиш преку порака (и да немаш интернет) ама ова ..

Kajgana Shop

На врв Bottom