FA & Capital One Cup

• Креатор на темата Креатор на темата Makedonec_7
  • Време на започнување Време на започнување
Слична ситуација имаше и за Арсенал во прво полувреме, иначе да беше игра со рака.

Овој на БТ спортс вика дека не било пенал според него оти раката му била во природна положба :D

Не знам не сум гледам прво полувреме ова го видов и го пишав.

И имаше фаул над Чемберс при првиот гол на домаќините. :)

Правилникот на ФИФА вели дека прекршок се суди доколку има намерна игра со рака. Мислам дека под ова „намерна игра“ не спаѓа кога играч ги става рацете во одбрана на телото. На утакмицава нити Чемберс играше намерно нити па од Брајтон тој играше намерно така да според мене тамам си пресуди судијата.

За секоја судиска неправда во корист на Арсенал, овие имаат 3 кон нив.

Правилникот на ФИФА вели дека прекршок се суди доколку има намерна игра со рака. Мислам дека под ова „намерна игра“ не спаѓа кога играч ги става рацете во одбрана на телото. На утакмицава нити Чемберс играше намерно нити па од Брајтон тој играше намерно така да според мене тамам си пресуди судијата.
Секоја игра со раце у неприродна положба е пенал. Погледни како се бранеше играчот на Кордоба вчера против Реал да видиш што сакам да ти кажам нема што да се заштитуваш ќе боли играч си ама не можеш со раце да се браниш. Не сум против Арсенал ама таа ситуација ја видов првата не и не ја коментирам.

Секоја игра со раце у неприродна положба е пенал. Погледни како се бранеше играчот на Кордоба вчера против Реал да видиш што сакам да ти кажам нема што да се заштитуваш ќе боли играч си ама не можеш со раце да се браниш. Не сум против Арсенал ама таа ситуација ја видов првата не и не ја коментирам.
Ако збориме за ова, тогаш е пенал. Мислев на бранење на незгодни места :D. Ова околу играње со рака читам и дека многу судии не свират прекршок ако на играчот му се прилепени рацете за телото особено при силни удари, ама сепак не е целосно дефинирано што се мисли под намерно играње со рака и одлуката во целост останува на судијата.

Абе против Ливерпул акп имаме 2:0 може само уште два да дадеме а не да примиме таков ни е менталотетот јебига

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom