FA & Capital One Cup

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Слична ситуација имаше и за Арсенал во прво полувреме, иначе да беше игра со рака.

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.875
Поени од реакции
7.115
Овој на БТ спортс вика дека не било пенал според него оти раката му била во природна положба :D

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.377
Поени од реакции
5.587
Не знам не сум гледам прво полувреме ова го видов и го пишав.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.519
Поени од реакции
10.280
И имаше фаул над Чемберс при првиот гол на домаќините. :)

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Правилникот на ФИФА вели дека прекршок се суди доколку има намерна игра со рака. Мислам дека под ова „намерна игра“ не спаѓа кога играч ги става рацете во одбрана на телото. На утакмицава нити Чемберс играше намерно нити па од Брајтон тој играше намерно така да според мене тамам си пресуди судијата.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
За секоја судиска неправда во корист на Арсенал, овие имаат 3 кон нив.

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.377
Поени од реакции
5.587
Правилникот на ФИФА вели дека прекршок се суди доколку има намерна игра со рака. Мислам дека под ова „намерна игра“ не спаѓа кога играч ги става рацете во одбрана на телото. На утакмицава нити Чемберс играше намерно нити па од Брајтон тој играше намерно така да според мене тамам си пресуди судијата.
Секоја игра со раце у неприродна положба е пенал. Погледни како се бранеше играчот на Кордоба вчера против Реал да видиш што сакам да ти кажам нема што да се заштитуваш ќе боли играч си ама не можеш со раце да се браниш. Не сум против Арсенал ама таа ситуација ја видов првата не и не ја коментирам.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Секоја игра со раце у неприродна положба е пенал. Погледни како се бранеше играчот на Кордоба вчера против Реал да видиш што сакам да ти кажам нема што да се заштитуваш ќе боли играч си ама не можеш со раце да се браниш. Не сум против Арсенал ама таа ситуација ја видов првата не и не ја коментирам.
Ако збориме за ова, тогаш е пенал. Мислев на бранење на незгодни места :D. Ова околу играње со рака читам и дека многу судии не свират прекршок ако на играчот му се прилепени рацете за телото особено при силни удари, ама сепак не е целосно дефинирано што се мисли под намерно играње со рака и одлуката во целост останува на судијата.

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.377
Поени од реакции
5.587
Абе против Ливерпул акп имаме 2:0 може само уште два да дадеме а не да примиме таков ни е менталотетот јебига

Kajgana Shop

На врв Bottom