FA & Capital One Cup

• Креатор на темата Креатор на темата Makedonec_7
  • Време на започнување Време на започнување
Смешка од тим. Многу сум ги замрзел последно време. Поради гниди како Агуеро и Туре. Ама има дана за мегдана.

Ne znam shto ti zgreshil tolku Ture... nishto poseriozno ne napravi.. a i aguero isto... Nigerot e igrachishte, eden od najdobrite na svoja pozicija u svet, Aguero isto... Toa shto ne uspeavme da izednachime e druga pricha... Osven remek deloto na Ba i 1-2 sansi posle golot, nishto posebno ne izigravme.... City si zasluzi finale...

И грешка беше потегот да се стави Оскар на крилна позиција. Ситен е тој, нема уште добар центаршут, требаше Мата и Хазард да се крила а Оскар по средината. Челзи нема добра клупа инаку Оскар немаше да биде ни во први 11 кај попаметен менаџер, кога играш против физички силна екипа треба и играчите да ги изедначиш.
Оскар денеска беше изгубен, делумно и поради тоа што е игран на грешна позиција, ама и слаба партија беше едноставно. Не знам зошто Моузес не влезе во игра, барем ќе беше свеж, можеше да направи нешто. Ама тоа е, од Бенитез толку...

Нормално, на тие што ќе видиш дека не им оди се прави измена, еве на пример на полувреме ќе искочеше Оскар ќе влезеше некој друг. Ама мањак играчи имаат Челзи, треба летово соодветни замени за првиот состав да си најдат.
кога скоро цел тим имаат надвор позајмено никој друг не им е крив...Еменало и кретените..кај ги плаќаат па и ги позајмуваат, бог да чува значи!

Ne znam shto ti zgreshil tolku Ture... nishto poseriozno ne napravi.. a i aguero isto... Nigerot e igrachishte, eden od najdobrite na svoja pozicija u svet, Aguero isto... Toa shto ne uspeavme da izednachime e druga pricha... Osven remek deloto na Ba i 1-2 sansi posle golot, nishto posebno ne izigravme.... City si zasluzi finale...

Од порано. Уште во Барселона беше пргав. А, лани го шлапна Ивановиќ во фаца и тогаш не доби картон. Па уште се курчеше памтам. Тоа ми згрешил.

a za sudenjeto... Katastrofa
--- надополнето: 14 април 2013 во 19:58 ---
Од порано. Уште во Барселона беше пргав. А, лани го шлапна Ивановиќ во фаца и тогаш не доби картон. Па уште се курчеше памтам. Тоа ми згрешил.
Prgav, ne prgav, NE ZDROBI u sredina....

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.
Нормално, на тие што ќе видиш дека не им оди се прави измена, еве на пример на полувреме ќе искочеше Оскар ќе влезеше некој друг. Ама мањак играчи имаат Челзи, треба летово соодветни замени за првиот состав да си најдат.
Имаат мањак вистина, ама сепак го имаа Лампард колку за да направат ваква промена....мене ме чуди зошто кога беа во тотална офанзива не влезе во игра и Лампард, уште еден екстра играч кој знае да постигни гол

кога скоро цел тим имаат надвор позајмено никој друг не им е крив...Еменало и кретените..кај ги плаќаат па и ги позајмуваат, бог да чува значи!
Море скоро 2 тима имаат позајмено. Точно 21 играч регистиран на Челзи а пратен на позајмица.

528227_167969546696684_16812507_n.jpg

Сити за нас станаа истото што станавме ние за Арсенал...
Оваа година не тепавте два пати, ама лани тепавме. Не дека има некоја страшна серија. Иако си во право, Арсенал си го јаде од Јунајтед, Сити и Челзи наназад сезони. Секоја победа ми е изненадување, а не очекување.

За денешниов натпревар би рекол дека Сити заслужено оди во финале. Генерално, подобри беа. Искрено ме изненади како поминаа некои фаули на Сити кај Фој, особено тој на Агуеро врз Луиз, ама не знам како да го објаснам тоа. Дека не знаат да судат, сигурен сум дека не е така. Дали е можно да имаат од ФА некоја „наредба“ да пуштаат малку погруба игра, не знам, чудни одлуки.

Поради гниди како Агуеро и Туре.
Туре е ѕверовина од играч, во топ 5 на таа позиција. Не го сметам за гнида, ти може си напнат што ве уништи денес, во секоја смисла на зборот.

Агуеро знае да биде прљв, се покажа и денес тоа. Од друга страна пак, класа напаѓач е.

*извини што те цитирам без дозвола. :cautious:

Минимално Сити заслужи да оди понатаму...
Критиката кон Торес зошто не паднал нема смисла... Со самото тоа што одлучи да не падне докажа дека се бори до последно (за оваа утакмица). Доколку паднеше и да не свирнеше Фој ништо, СИТЕ ќе го пцуеја зошто не пробал да шутира, имал време и сл. Фој требаше и вака да досуди пенал, не мора да значи дека ако не паднал и не треба да свири пенал....

Торес неколку натпревари навистина игра со повеќе самодоверба, борба, со желба да се докажува дека има уште од стариот во него. Тоа на некој начин ме поттикнува да мислам позитивно за него.

Оскар до влегувањето на Торес го немаше никаде, но откако влезе Торес и тој се повлечи на местото на Микел, се виде разликата во неговата игра. Не е истиот Оскар со оној на почетокот на сезоната, но сепак доколку се игра на неговата позиција ќе биде незаменлив.

Мата и Хазард беа тотално отсечени денес, посебно вториот.

Ацпиликуета денес според мене беше најслаб играч на натпреварот од двете страни. Веројатно е заморот во прашање се осеќа и кај него. Кој што сака нека вика, но Фереира е ѕвер на таа позиција, но годините го прават да биде потценет, а и поспор...

Чех се почесто и почесто е нерешителен во излегувањето на нафрлени топки, со што резултира само со проследување на топката како минува покрај него, без интервенција. Не знам колку пати го направил тоа сезонава и примил гол, но мислам дека се многу. Затоа секоја нафрлена топка е опасност за Челзи последните „две“ години.

Околу Сити т.е за Агуеро и за Туре можеби се квалитетни ама се гнаси не само од овој натпревар. Не знам колку се сеќаваат на ланскиот натпревар Туре се правеше мајмун во дуелите со Мата и тогаш му беше прегледувано низ прсти. А потегот на Агуеро е крвнички - како да му убиле некој близок па така да изреагира.

Смешка од тим. Многу сум ги замрзел последно време. Поради гниди како Агуеро и Туре. Ама има дана за мегдана.

Не биди смешен.
И признај дека Јаја и Агуеро на неколку наврати мајмуни ги направија овие нашите...катастрофално изигравме факт е тоа. За играч како Јаја можеме да фантазираме ние...

Не биди смешен.
И признај дека Јаја и Агуеро на неколку наврати мајмуни ги направија овие нашите...катастрофално изигравме факт е тоа. За играч како Јаја можеме да фантазираме ние...

Еј, не ме замарај бе.

Еве за сите фанови на Челзи, стручњаци кој од кој, душебрижници, кои по секоја цена одат контра мене, а немаат појма и само лупаат безвезе:

Сирото срце, треба да му дадат награда за најфер играч во Премиер Лига. Бебче. Бебувче.
Видеото со Бане не можам да го најдам.
Ама супер бил. Ко ја да го оспорувам неговиот играчки талент, а не карактерот.
Ало бре, читајте малце, не можам секому да објаснувам по петпати.

Официјално потврдија денеска дека Агуеро нема да биде казнет за стартот над Давид Луиз.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom