F.A. Premier League

Кој е најдобар англиски клуб?

• Вкупно гласачи
    600
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Подобро на интернет да гледам отколку на Сител...

Член од
17 септември 2008
Мислења
822
Поени од реакции
19
И јас од неофицијални извори блиски до Сител дознав дека тие ќе пренесуваат Премиер лига. А сомнително ми стана уште кога го гледав последниот преглед на Премиер лига, тогаш коментаторот рече се надеваме дека и следната сезона ќе бидеме со Премиер лигата, и тогаш помислив дека нема да пренесуваат, ама кога дознав дека ке иде на Сител ми се стемни, ццц. Најлошата коментаторска екипа у свет, лелее не ми се верува, ајде уште Бошко Трпевски да го вратат на коментаторското столче, мислам дека тоа би било јаготката на шлагот.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.872
Поени од реакции
11.565
Ќе биде пушти слика, гаси тон и слушај музика или намести само навивачи да се слушаат, без коментар...не можам да го слушам оној ќелешон што место Мајорка чита Мајами...се надевам дека и без читање ги знае англискиве екипи...

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Ќе биде пушти слика, гаси тон и слушај музика или намести само навивачи да се слушаат, без коментар...не можам да го слушам оној ќелешон што место Мајорка чита Мајами...се надевам дека и без читање ги знае англискиве екипи...
Имам идеја. Нека го предизвика некој на ТВ дуел Игорче, во мое име (мене ме мрзит и не знам како одет тие работи). Ќе одговараме на прашања за историјата на ПЛ, клубови, трансфер историја на играчи, тренери и слично. Чисто колку да се фати малце сеир.

ZS_

Член од
26 јули 2008
Мислења
5.156
Поени од реакции
211
Ќе им праќаме маил на овие од Сител. Ваљда ќе се свести каков пациенат е, па кој знае, може ќе се опраи наредна сезона за во Премиер :):)

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Уште Јанко фали во Сител и тој да коментира премиер лига:):)

T

tino097

Гостин
а можи овие од А1 ќе преминат во Сител, нели пола од спортската редакција на А1 му замина во Канал 5

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.616
Поени од реакции
6.418
абе многу ми е гајле за коментирањето.поважно ми е да даваат по 3-4 натпревари на коло.подобро 3-4 со лошо коментирање отколку 1 со добро коментирање :toe:

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Еве што му пишав на Игорче на мејл:

Почитуван господине Трпевски,

од еден мој пријател добив информација дека од следната сезона, Сител ќе ја пренесува Англиската Премиер Лига. Наводно, ова сте го кажале Вие, на директниот пренос од натпреварот Депортиво - Барселона. Оваа вест ја примив со огромно жалење, затоа што тоа значи дека ќе мора да ги гледам натпреварите на интернет преку видео стриминг, или со намален глас на телевизорот. Се откажав од гледање Примера токму заради Вашето коментирање, со новите „инквизиции“, кои патем правилно се нарекуваат аквизиции, или со коментарите како тоа Роналдињо е „женска за се’“. Ми текнува на натпреварите уште кога Фиго играше за Реал Мадрид, со вашиот коментар дека најверојатно тој ќе се пресели на англискиот полуостров. Преку глава ми беше од грешки како оваа - Како стојат работите Реал Мадрид ќе за јабележи својата... четврти пораз. Наместо да проследам постигнат погодок со достоен коментар, слушав коментари од типот: ииии Декоо води со два спре... односно Барселона води со два спрема нула. Понатаму да не набројувам, можам цели фермани да испишам.

Сега, кога најавивте дека ќе пренесувате Премиер Лига, како страстен навивач на Челзи помислив дека мора нешто да се стори за да можам на раат и како човек да проследам пренос од натпревар. Без навреда, Вие сте тој што е спортски новинар и сето тоа, но сметам дека едноставно не Ве бидува за спортски коментатор. Згора на се’, сигурен сум дека имате екстремно мало знаење за Англискиот фудбал, вклучувајќи клубови, историја на истите, трансфер историја на играчи, кој играч каде игра и слично. Затоа, јас, Филип Петрески, 18 годишен љубител на фудбал, би сакал да Ве повикам на ТВ дуел, односно квиз за Англиски фудбал. Секако, Вие како искусен спортски новинар би требало со леснотија да ме победите на квизот. Ако ме победите, ќе си ја одбраните честа и ќе ја докажете својата професионалност. Ако ве победам, тогаш да не ги коментирате Вие натпреварите од Премиер Лигата, туку Вашиот колега Зоран Николовски.

Се надевам дека ќе го прифатите предизвикот за одмерување на знаењето за Англискиот фудбал преку квиз, јавно, на вашата телевизија.

Секое добро, Филип Петрески.
Сеа го чекам да врати... што може и да потрае.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.731
Поени од реакции
11.602
Почна трансфер периодот, се надевам на добри трансфери ова лето.

В

Вори

Гостин
Од утре рачунајте ги во Челси Анчелоти и Жирков...
Иначе Фантом ти парче си го напраил бе...:pos2:

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Фантоме си го убил у поим Игорчета :):):)

Член од
17 септември 2008
Мислења
822
Поени од реакции
19
Браво Фантоме, иначе не верувам дека ќе прифати таков предизвик, бидејќи гарант нема поим од Премиер лига.
Што се однесува до преселба на коментаторите од А1 во Сител, не верувам во такво нешто бидејќи Сител никогаш не барал квалитет, па тато Бошко Трпевски и синчето Игорче жарат и палат во спортскиот дел од телевизијата, зарем мислите дека тие би си заминале. Нема шанси.
Овие од а1 живееа со Премиер лига, знае доста, правеа грешки ама професионално ја работеа, ги хранеа гледачите со доста информации. А во Сител ќе слушаме смешки, мислам дека темата "коментаторски гафови" ќе се прелее од коментари.

illusioner

Happyrotter
Член од
20 јуни 2007
Мислења
774
Поени од реакции
15
Универзално за сите коментатори на нашите телевизии е дека немаат појма додека на пример хрватските се далеку по пофесионални и секогаш се објективни и не изкажуваат на кој тим повеќе симпатизираат додека кај нас уше требаа леб да јадаат да бар приближно заличаат на професионаци башка имам чуено од еден другар мој кој студира новинарство дека пола од коментаторите се само со средно и никогаш си немале допирни точки од футбал,не велам дека сите коментатори треба и да знаат да играат футбал но сепак човек што игра футбал знае како одаат нештата

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom