- Член од
- 12 јуни 2008
- Мислења
- 5.227
- Поени од реакции
- 974
Подобро на интернет да гледам отколку на Сител...
Имам идеја. Нека го предизвика некој на ТВ дуел Игорче, во мое име (мене ме мрзит и не знам како одет тие работи). Ќе одговараме на прашања за историјата на ПЛ, клубови, трансфер историја на играчи, тренери и слично. Чисто колку да се фати малце сеир.Ќе биде пушти слика, гаси тон и слушај музика или намести само навивачи да се слушаат, без коментар...не можам да го слушам оној ќелешон што место Мајорка чита Мајами...се надевам дека и без читање ги знае англискиве екипи...
Сеа го чекам да врати... што може и да потрае.Почитуван господине Трпевски,
од еден мој пријател добив информација дека од следната сезона, Сител ќе ја пренесува Англиската Премиер Лига. Наводно, ова сте го кажале Вие, на директниот пренос од натпреварот Депортиво - Барселона. Оваа вест ја примив со огромно жалење, затоа што тоа значи дека ќе мора да ги гледам натпреварите на интернет преку видео стриминг, или со намален глас на телевизорот. Се откажав од гледање Примера токму заради Вашето коментирање, со новите „инквизиции“, кои патем правилно се нарекуваат аквизиции, или со коментарите како тоа Роналдињо е „женска за се’“. Ми текнува на натпреварите уште кога Фиго играше за Реал Мадрид, со вашиот коментар дека најверојатно тој ќе се пресели на англискиот полуостров. Преку глава ми беше од грешки како оваа - Како стојат работите Реал Мадрид ќе за јабележи својата... четврти пораз. Наместо да проследам постигнат погодок со достоен коментар, слушав коментари од типот: ииии Декоо води со два спре... односно Барселона води со два спрема нула. Понатаму да не набројувам, можам цели фермани да испишам.
Сега, кога најавивте дека ќе пренесувате Премиер Лига, како страстен навивач на Челзи помислив дека мора нешто да се стори за да можам на раат и како човек да проследам пренос од натпревар. Без навреда, Вие сте тој што е спортски новинар и сето тоа, но сметам дека едноставно не Ве бидува за спортски коментатор. Згора на се’, сигурен сум дека имате екстремно мало знаење за Англискиот фудбал, вклучувајќи клубови, историја на истите, трансфер историја на играчи, кој играч каде игра и слично. Затоа, јас, Филип Петрески, 18 годишен љубител на фудбал, би сакал да Ве повикам на ТВ дуел, односно квиз за Англиски фудбал. Секако, Вие како искусен спортски новинар би требало со леснотија да ме победите на квизот. Ако ме победите, ќе си ја одбраните честа и ќе ја докажете својата професионалност. Ако ве победам, тогаш да не ги коментирате Вие натпреварите од Премиер Лигата, туку Вашиот колега Зоран Николовски.
Се надевам дека ќе го прифатите предизвикот за одмерување на знаењето за Англискиот фудбал преку квиз, јавно, на вашата телевизија.
Секое добро, Филип Петрески.
Низок удар беше оваЕве што му пишав на Игорче на мејл:
Сеа го чекам да врати... што може и да потрае.