Ex Yu

cokance

Затишје пред курац.
Член од
11 август 2008
Мислења
686
Поени од реакции
145
незнам како у 5 страни сте ги заборавиле Забрањено Пушење, своевремено беа баш јаки...
само за подсетување на неколку

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ги обожавам Ју групите, ги обожавам песните од тоа време. Не можам да издвојам некој посебно, затоа што едноставно општо групите од Ју времето си ги сакам и нивните песни секогаш ме развеселуваат. :) Штета што нема веќе таква музика или е ретка или не доаѓа до израз.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Ги обожавам Ју групите, ги обожавам песните од тоа време. Не можам да издвојам некој посебно, затоа што едноставно општо групите од Ју времето си ги сакам и нивните песни секогаш ме развеселуваат. :) Штета што нема веќе таква музика или е ретка или не доаѓа до израз.
Точно така, се согласувам со тебе. Порано се дешаваше војна меѓу музиката, се бореа која група кој пејач ке го заземе а и плус какви хитови има, што денеска сеуште се слушаат да не ги набројуваме а од којзнае која година. Еве денеска нема ниту еден НОВ бенд кој ке вади ваква музика која ке прави хитови, едноставно само Divlje Jagode и Crvena Jabuka работат уште, али неможе се они дават све да работат, некогаш и они ке се разделат, ке немаме наследници. Стварно се надевам дека некој бенд ке излезе и ке направи спектакл, да го врати рокенролот ли како да го наречам овие прекрасни ју-рок песни.
Еве нешто пред нова година Ален и Тифа заедно најавуваат нов албум дека ке бил 100% рок, и дека би требало некој хит да излезе. Стварно сакам нешто да живне таа музика, тај жарн, бидејки преку глава ми е од Сека,Цеца и други.

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.632
Поени од реакции
1.199
Покрај легендите (Бора Чорба, Бјело Дугме, Прљаво Казалиште...) препорачувам и ова, Осми Путник:

Kajgana Shop

На врв Bottom