EX-YU филмови

T

Tetro

Гостин
Го гледав баш поради оваие коментари "гледајте кој има муда" и искрено не ми беше нешто посебно морбиден или грозен како што повеќето го претставуваат.
Од српските филмови јас би ги препорачала Балкански шпијун, Лавиринт и T.T Синдром.
изгледано одамна, само овој шпионов :pos: никад ни је досадан за опет

draganask

те сакам СОНЦЕ
Член од
4 декември 2007
Мислења
401
Поени од реакции
24
Не знам дали го имате веќе споменато, ама го препорачувам српскиот филм Cekaj me, ja sigurno necu doci (http://www.imdb.com/title/tt1273202/), филм во кој се разработуваат теми како губењето на љубовите, значењето на животот и невротичните врски. Мислам дека вреди да се погледне.

Одличен филм е и Cetvrti covek (http://www.imdb.com/title/tt0930856/) во кој главна улога има познатиот Никола Којо. Српски акционен трилер кој навистина заслужува внимание во кој главниот лик се буди после двомесечна кома и не се сеќава на ништо дури ни дека си го изгубил семејството.

L

Lu

Гостин
Еве еден нов српски филм, името на филмот е „Српски филм„ 2010 е излезен.
Го изгледав и не го препорачувам на тие со слабо срце!

Еве еден цитат за филмов:
„Филм во кој свесно се упропастува животот,во кој кога ќе се свати грешката,сето тоа станува несвесно,за да доживее невидена кулминација и уште поневиден пресврт„

„Српски филм„

Очекувам коментари од тие што го изгледале филмов.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.885
Поени од реакции
8.268

„Филм во кој свесно се упропастува животот,во кој кога ќе се свати грешката,сето тоа станува несвесно,за да доживее невидена кулминација и уште поневиден пресврт„

„Српски филм„

филмов е HARD CORE има некој сцени гнсни ама има и некој што се невозможни

Член од
1 октомври 2009
Мислења
109
Поени од реакции
18
Било кој филм од големиот Душан Макавеев
ПОсебно Љубавни случај, или трагедија службенице птт-а, или човек није тица (од пораниот период)
Генијалец

T

Tetro

Гостин
Било кој филм од големиот Душан Макавеев
ПОсебно Љубавни случај, или трагедија службенице птт-а, или човек није тица (од пораниот период)
Генијалец
Love Affair, or the Case of the Missing Switchboard Operator
Извонредно дело, кое никогаш не видело бел ден за да се прикаже на пошироката јавност на нашите простори.
Го гледав пред некое време на платно.
Ева Рас била млада и убава.
Препорачувам секој да го гледа, 18+ и добра воља.

Член од
22 април 2008
Мислења
405
Поени од реакции
28
Незнам дали некој го кажа пред мене овој филм ако го има извинете ме...али кој го нема гледано филмов мора да го гледа!

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.617

„Српски филм„

Не знам. Стварно не знам што да пишам. Знам само дека побрутално, и поболно нешто во животов немам видено. Немој да ме сватите дека давам негативна критика. За филмов едноставно не знам што да пишам. Знам само дека ми остави 3-4 слики што никогаш нема да ми се избришат од глава.
Некој ќе му даде оценка 10, некој 1. Јас стварно не знам што да му дадам, во секој случај или 1 или 10 би му дал....да напоменам само дека е 18+ филмов, и НЕ Е ЗА НЕКОЈ СО СЛАБО СРЦЕ.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Еве некои извонредни филмови:

Пљачка треќег Рајха
Лајање на звезде
Муње
Овој филм е легендарен:
Јебачу те кад тад
:zver:
Другите 2 ги немам гледано.
А како плус на овој список: Мртав Ладан - одличен филм

Член од
3 октомври 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
Хмм, ќе ти препорачам еден српски филм, кој мене искрено, не ми се допадна баш многу, но е сосема различен од она што досега сте го виделе, некој можеби и го гледал, се вика ''A Serbian Movie'', и е филм кој што дефинитивно нема да ве остави рамнодушни. Гледам дека некој погоре го препорачал истиов, така да, филмов или ќе ви се допадне, или ќе посакате никогаш да не сте го гледале.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Гледајте го A serbian film ... ептееееееееен е болен

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799

„Српски филм„

Знам отприлика што е содржината на филмот и не го гледам, Срџан Тодоровиќ е маестрален глумец има улоги кои што никој друг така не може да ги прикаже независно дали во серија или филм.
Ама овај филм е срање и според мене требало да ја прескокни оваа улога....

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Знам отприлика што е содржината на филмот и не го гледам, Срџан Тодоровиќ е маестрален глумец има улоги кои што никој друг така не може да ги прикаже независно дали во серија или филм.
Ама овај филм е срање и според мене требало да ја прескокни оваа улога....
Се согласувам.
Филмов не ме шокираше, сум гледал доста постари Европски шокантни дела, така да филмов не е ништо ново за мене, но во сите тие филмови наменети да шокираат се крие барем една важна метафора, Душан Макавејев во неговите филмови, патем поболни на некој начин и од овој, ги собираше сите табу теми во поранешна Југославија и им ги фрлаше во лице на гледачите, притоа користејќи одличен политички хумор и одлични метафори.
Овој филм, можеби треба да го гледам уште еднаш за да добијам вистинска слика, но ми се чини дека филмов е шокантен само за да привлече внимание, нема никаква поента.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
557
Го гледав “Ледина“ сега на Канал5 го имаше.

Не е лошо филмчето (мада не е ни нешто посебно), реално ја прикажува сликата од повоениот период, каде сите се нервозни и полни со омраза спрема секого.
На крај, најмирниот (Драган Бјелогрлиќ) ќе доживее трагедија - растроениот комшија ќе го убие син му пред зградата. Жена му е Хрватица и тоа тешко го прифаќаат и мајка му на Драган и комшиите.

Слушнав на вестите за еден филм кој иако е направен пред 4 години, дури сега ќе почне да се прикажува, поради недостаток на финансии.
Се работи за скинхедсите во Србија, навивачката сцена и интеракциите во општеството.
Филмот се вика “Шишање“ на режисерот Стеван Филиповиќ.

Kajgana Shop

На врв Bottom