Eвропското првенство на албански јазик?

• Креатор на темата Креатор на темата Vartolu
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Па не дека сум револтиран, ама сепак телевизијата е чинам двојазична, па не ме чуди, иако делува глупаво фактот дека преносот е на македонски а емисијата потоа на албански.

i ja sum za. ke porabotime na slucajot i od ponedelnik mora da e po nashe.
:toe:

A be so se krivi od Alsat. Jas sum albanec, i svaka cast na Alsat. Ubavo e sto mesat i na albanski i na makedonski. Davaat prevodi Makedonski - Albanski i obratno, pa i ova so EURO 2008 mislam deka e odlicno. Kaj mene ne faka na albanski, komentiranjeto ide na makedonski:smir:

Јас проверив на Алсат и коменаторот беше на албански, така да си гледам на ХРТ2 и маки немам.

Па не дека сум револтиран, ама сепак телевизијата е чинам двојазична, па не ме чуди, иако делува глупаво фактот дека преносот е на македонски а емисијата потоа на албански.

Кај мене е обратно , преносот на натпреварот е албански , а рекламите , емисијата , highlights и сето тоа е на македонски ..:tv: :jaj:

Nekoj prasha zoshto?
Bidejki platil drugar zatoa i shto saka ke pravi

Абе убаво што даваат за Албанците на Алсат ама требало и Мтв да откупи

Ајде бе вртете негде ХРТ, ЗДФ остајте ги на раат ватерполистиве.И така никој не ги гледа, повеќето се по странски канали.

Прво ако воопшто од ова стане нешто, нека стават предаватели во цела Македонија.

Што зборите бе????
Кај мене на АлсатМ иде на Македонски коментирањето, да си проверите доколку имате од новите тренди телевизори таму во аудио опциите да не имате нешто за подесување????
90% domakjinstva imaat mono televizori.
Ebati toa sovetot za radiodifuzija.

Канта. До пред некое време се буневте преносот каков ќе бил, е сеа добар е преносот и коментаторот, а програмата не чинела. Нема ништо да направите, тоа за нареден пренос кога ќе треба за нешто, барајте да ги сменат правилата во Мак. Телевизија.

Луѓе дајте бе не е тоа поентата да вртиме на ХРТ или на некој др програма башка ХРТ 2 ко што викате барем CableTel незнам за другите ја немаат нели уште одамна заради фрката што ја направија Канал 5 радиодифузија кажа дека несмее да се дава на кабловските оператори ХРТ 2 така да не ја глеаме сеа. Поентата тука е да направиме нешто за македонскиве телевизии да почнат да се гледаат. Сметам дека Алсат и го заслужува според мене преносот затоа што реално гледано има најдобра опрема у Македонија и најквалитетна слика што е за почит но проблемот е што да направиме за да биде програмата после утакмиците на македонски. Најлесно е да се најде алтернатива и да се смени на ХРТ но која е поентата. Затоа Македонија ке биде тапа у се
КОРИСТЕТЕ МАКЕДОНСКИ ПРОИЗВОДИ :) хаха:tv:

Луѓе дајте бе не е тоа поентата да вртиме на ХРТ или на некој др програма башка ХРТ 2 ко што викате барем CableTel незнам за другите ја немаат нели уште одамна заради фрката што ја направија Канал 5 радиодифузија кажа дека несмее да се дава на кабловските оператори ХРТ 2 така да не ја глеаме сеа. Поентата тука е да направиме нешто за македонскиве телевизии да почнат да се гледаат. Сметам дека Алсат и го заслужува според мене преносот затоа што реално гледано има најдобра опрема у Македонија и најквалитетна слика што е за почит но проблемот е што да направиме за да биде програмата после утакмиците на македонски. Најлесно е да се најде алтернатива и да се смени на ХРТ но која е поентата. Затоа Македонија ке биде тапа у се
КОРИСТЕТЕ МАКЕДОНСКИ ПРОИЗВОДИ :) хаха:tv:
Абе братче саа тука за 15-20 души они ќе ти менат програма на тебе оти се праваш ИНТЕРЕСЕН ?:tapp:

90% domakjinstva imaat mono televizori.
Ebati toa sovetot za radiodifuzija.

да бе , за да гледаш ЕВРО на мајчин јазик у сопствената земја , треба да си купиш ТВ од 20.000 ден ..

ебало си мајката се ..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom