Eвропското првенство на албански јазик?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
939
Па не дека сум револтиран, ама сепак телевизијата е чинам двојазична, па не ме чуди, иако делува глупаво фактот дека преносот е на македонски а емисијата потоа на албански.

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
i ja sum za. ke porabotime na slucajot i od ponedelnik mora da e po nashe.
:toe:

Arb

Член од
7 јуни 2008
Мислења
3
Поени од реакции
0
A be so se krivi od Alsat. Jas sum albanec, i svaka cast na Alsat. Ubavo e sto mesat i na albanski i na makedonski. Davaat prevodi Makedonski - Albanski i obratno, pa i ova so EURO 2008 mislam deka e odlicno. Kaj mene ne faka na albanski, komentiranjeto ide na makedonski:smir:

INVINCIBLE

MUFC
Член од
9 декември 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
434
Јас проверив на Алсат и коменаторот беше на албански, така да си гледам на ХРТ2 и маки немам.

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Па не дека сум револтиран, ама сепак телевизијата е чинам двојазична, па не ме чуди, иако делува глупаво фактот дека преносот е на македонски а емисијата потоа на албански.

Кај мене е обратно , преносот на натпреварот е албански , а рекламите , емисијата , highlights и сето тоа е на македонски ..:tv: :jaj:

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Nekoj prasha zoshto?
Bidejki platil drugar zatoa i shto saka ke pravi

А

Ајсшутер

Гостин
Абе убаво што даваат за Албанците на Алсат ама требало и Мтв да откупи

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.697
Поени од реакции
11.510
Се ми е исто! :)

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Ајде бе вртете негде ХРТ, ЗДФ остајте ги на раат ватерполистиве.И така никој не ги гледа, повеќето се по странски канали.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Прво ако воопшто од ова стане нешто, нека стават предаватели во цела Македонија.

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Што зборите бе????
Кај мене на АлсатМ иде на Македонски коментирањето, да си проверите доколку имате од новите тренди телевизори таму во аудио опциите да не имате нешто за подесување????
90% domakjinstva imaat mono televizori.
Ebati toa sovetot za radiodifuzija.

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
Канта. До пред некое време се буневте преносот каков ќе бил, е сеа добар е преносот и коментаторот, а програмата не чинела. Нема ништо да направите, тоа за нареден пренос кога ќе треба за нешто, барајте да ги сменат правилата во Мак. Телевизија.

skech

United Will Rise Again
Член од
10 јули 2007
Мислења
186
Поени од реакции
37
Луѓе дајте бе не е тоа поентата да вртиме на ХРТ или на некој др програма башка ХРТ 2 ко што викате барем CableTel незнам за другите ја немаат нели уште одамна заради фрката што ја направија Канал 5 радиодифузија кажа дека несмее да се дава на кабловските оператори ХРТ 2 така да не ја глеаме сеа. Поентата тука е да направиме нешто за македонскиве телевизии да почнат да се гледаат. Сметам дека Алсат и го заслужува според мене преносот затоа што реално гледано има најдобра опрема у Македонија и најквалитетна слика што е за почит но проблемот е што да направиме за да биде програмата после утакмиците на македонски. Најлесно е да се најде алтернатива и да се смени на ХРТ но која е поентата. Затоа Македонија ке биде тапа у се
КОРИСТЕТЕ МАКЕДОНСКИ ПРОИЗВОДИ :) хаха:tv:

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Луѓе дајте бе не е тоа поентата да вртиме на ХРТ или на некој др програма башка ХРТ 2 ко што викате барем CableTel незнам за другите ја немаат нели уште одамна заради фрката што ја направија Канал 5 радиодифузија кажа дека несмее да се дава на кабловските оператори ХРТ 2 така да не ја глеаме сеа. Поентата тука е да направиме нешто за македонскиве телевизии да почнат да се гледаат. Сметам дека Алсат и го заслужува според мене преносот затоа што реално гледано има најдобра опрема у Македонија и најквалитетна слика што е за почит но проблемот е што да направиме за да биде програмата после утакмиците на македонски. Најлесно е да се најде алтернатива и да се смени на ХРТ но која е поентата. Затоа Македонија ке биде тапа у се
КОРИСТЕТЕ МАКЕДОНСКИ ПРОИЗВОДИ :) хаха:tv:
Абе братче саа тука за 15-20 души они ќе ти менат програма на тебе оти се праваш ИНТЕРЕСЕН ?:tapp:

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
90% domakjinstva imaat mono televizori.
Ebati toa sovetot za radiodifuzija.
да бе , за да гледаш ЕВРО на мајчин јазик у сопствената земја , треба да си купиш ТВ од 20.000 ден ..

ебало си мајката се ..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom