Европско првенство 2018 Хрватска- Општа тема

• Креатор на темата Креатор на темата Tomasino
  • Време на започнување Време на започнување

Каков стил на ракомет очекувате да се игра на првенството

• Вкупно гласачи
    85
Како паштети ги отворија Шпанциве, ни надеж не им оставија на Французиве за нешто да направат!

ги измочаа експертиве... па Омејер да се симне и по костум да брани повеќе топки ќе фати отколку овие голманиве... иначе Апрад е институција !!!

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Непобеданата Франција падна на колена пред размонтираната Шпанија.
Првенството е во стилот “секој со секого“:icon_mrgr:

Гоце да ти ебам топката да ти ја ебам и сестрата, ти ебам и телевизијата. И таа од метео да ја ебам додека кажува какви ќе се температурите на повисоките места.

Според мене едно од најизедначeните првенства досега, и показател дека секој може секого да победи ако му се погоди денот. Франција после тој одличен натпревар со Хрватска, не ни мислев дека може да одигра ваков мизерен натпревар, посебно во напад. Денес тотално отсечени, единствено топките за пикер што им функционираа, шутевите од надвор ги немаше нигде. Мем се повреди, Коралес им скина доста топки, капак на се беше Штербик со пеналите. Во одбрана пак беа каша попара, ниски бекови како Сармиенто и Ентрериос да изгледаат како Хансен со шутевите, очигледно е дека нешто не штима.

Пред првенството типував на Данците, не дека којзнае што отскокнуваат во квалитетот ама горе-долу сите првенства се тука, а никако да стигнат до максимумот. Баш ме интересира дали ќе ги погодам за шампиони. Иако ова првенство покажа дека се е можно, ништо чудно Швеѓаните вечер да изиграат некоја луда утакмица.

Динар днопертиза.

Не кур ме замарај, испадна од Шпанија со полупензионери играчи. Раул Ентрериос, Дани Сармиенто, Агинагалде, Гвардиола па и Канељал и Виран Морос. Со Едуардо Гурбиндо у прва постава јебо те. Не ме јеби.

Ебате Динар-от, трипајла од тренер, земал ротира како будала, се занесува. Експертиза на дело.

Шпанија иако со старци у екипа нема гајле и си игра топ. Ентрериос не сум го глеал за Барса сезонава ама првенствово го игра маестрално, као втора младост да доживува, гази. Топ се Шпанците, убаво рече ЕлНињо, многу се потценети у јавноста а се доста сериозна екипа. Имаат шанса да освојат, и нека.

"Ех, помалку од 20 саата имаме од утакмицата со Чешка до утакмицата со Данска, ништо нема да можеме во таа со Данска"

Чешка играше претерано напорни 60 минути со нас.

Мечот заврши накај 10 саат....и следниот меч им почна следниот ден во 16 часот.

И пак изиграа уште 60 напорни минути против Словенија и не изгубија (па и имаа прилика за победа)

Е се додека ќе се жалиме и ќе бараме оправдувања за неуспеси (не конкретно за случајов) нема да не биде

Колку што во прво полувреме Карабатиќ и Сораиндо ги држеа во игра, све идеше преку нив и функционираше, толку во второ полувреме загубија ради тоа.

Односно загубија ради тоа што Динарт немаше план Б во напад, а Карбатиќ проба сам и се посра. :kezec:

Со влагањето на Лагард пак им се укажа можност за miracle пресврт, батето даде 3 гола по ред и Динарт наместо да го остави, го врати во игра Карабатиќ заедно со Мае кој беше исто проесчен цела утакмица. :facepalm:

Премногу играчи имаат за избор „Експерите“ ама нитуе еден од нив сеуште не се има асално вклопено во тимот, а тоа делумно е и вина на тренерот. Еве на пример со Лагард сеа, исто направи и со Ремили против Норвешка чинам го извади кога беше on fire. Овој Лагард ќе биде уште еден страшен играч,

За разлика од нив кај Шпанија има многу добри стари волци (на чело со „умро је одавно“ Канељас) кои играат на ниво и многу искусно, плус Душебаев и Соле. Често сме биле сведоци како ваква искусна репрезентција во која не доминира ниту еден поединец особено, стига до финале. Плус во одбрана Рибера одлично ги средил, Морос и Гвардиола мајки ебаваат.

Штербик - :kruna:

Воопшто не е изненадување за мене победата и пласманот на Шпанија во финалето. Поголемо изненадување ќе биде ако Шведска влезе во финале. Но и тоа нема да биде толкаво, затоа што, веќе пишав у темата за нашата група, Јакобсен ми е тренер кој не знае да си го искористи напаѓачкиот потенцијал во својот тим, иако има играчи во форма.

Шведска :cuc: изгледа се осоколија по падот на Франција, си викаат сега му е мајката.

Хансен 8/8 од пенал (y). каква утакмица еј :cuc: да не знаеш кој повеќе заслужува да оди во финале.

Гледајќи ги полуфиналињава, си викам ќути, добро е шо не се пласиравме, кој ќе ни ги глеаше маките.. Како играат овие 4 репрезентации, глаа боли. Мислам, спортски е да се надеваме, ама дај да не се зезаме, ни приближно не сме до ова ниво. Ама мора па и реално да глеаме на состојбите, они како држави развиваат спортови од пичке материн, ние уште док сме биле под турско и сме се занимавале како да преживееме до утре, бааги време треба да помине да се сменат многу работи кај нас, јебига, не може да се избега од историските текови..

Иначе @Џонтра Волта не ми го ругај Динар, лепотаниште е :love:
(ок, ок, знам дека сум weirdo за мажи, затоа тебе те сакам :icon_lol:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom