Европско првенство 2018 Хрватска- Општа тема

• Креатор на темата Креатор на темата Tomasino
  • Време на започнување Време на започнување

Каков стил на ракомет очекувате да се игра на првенството

• Вкупно гласачи
    85
Ferski ke bide da se resat na penali

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Неочекувано финале. Кој очекуваше Шведска до тука да стигне?

Секоја чест и за Шпанија и за Шведска.

Со сите нервози шо ги собравме од првенството, заслуживме ваква утакмица како неутрални гледачи. Убедливо најдобра, единствено финалето ако е слично може да ги засени. :)

Кога ќе имаме индивидуалци као Лауге, Паличка, Захрисон, Годфридсон... тогаш ќе можеме да се фалиме дека имаме ракомет и дека целиме високо. Каква утакмица! :cuc:
Dabe nemame individui ko Lazarov, Mirkulovski..golmanite na Danska bea katastrofa denes, kakvi samo udari neodbranija od neizgradeni pozicii na Gotfridson i Zachrison, ona sho go nemame e skandinavskata ladnokrvnost, kakov samo mentalitet imaat svaka cast, pa vidovte dancite sho napraja za minuta ipol -3, poslednoto dodavajne na Hansen :eek::eek:

Dabe nemame individui ko Lazarov, Mirkulovski..golmanite na Danska bea katastrofa denes, kakvi samo udari neodbranija od neizgradeni pozicii na Gotfridson i Zachrison, ona sho go nemame e skandinavskata ladnokrvnost, kakov samo mentalitet imaat svaka cast, pa vidovte dancite sho napraja za minuta ipol -3, poslednoto dodavajne na Hansen :eek::eek:

Брат види какви бекој имаат,од место,од 11 метри,преку чоек...какви удари вадат од никаде...ова што го играа и двете репреѕентации беше тотал ракомет што е научна фантастика за нас.[DOUBLEPOST=1517003114][/DOUBLEPOST]
Со сите нервози шо ги собравме од првенството, заслуживме ваква утакмица како неутрални гледачи. Убедливо најдобра, единствено финалето ако е слично може да ги засени. :)

Шпанија со онај ракомет што го игра и со Ентрериос,Гурбиндо,Срементерио и Кањељас никогаш нема да ни приреди интересен натпревар...поантички од Металург играат

Момци, како бе Шведска загуби од Исланд ? ај сеа кажете ..

Криво ми е за Хансен и Лауге, перфектни играчи!

Каков Борко Ристоски гол прими Ландин на крај :pos:

Тоа е, Данска стигна до полуфинале благодарение на Лауге Шмид и Хансен. Никаква поддршка од тренерот, све се чекаше на овие двајца, све преку нив одеше, денеска дадоа комбинирано 22 од 34те гола на Данска. Јас двајцата би ги прогласил за MVP затоа што се тоа во буквална смилса. :cuc:

За разлика од Јакобсен, младиов тренер на Шведска е пријатното изненадување. Одлично си ја скоцкал екипата. Си добија конечно тренер кој им го освежи тимот после дуото Олсон-Лингрен кое ги водеше догли години, имаат добри играчи кои се наоѓаат во најдобрите години, но мислам дека ова им е историска шанса да се закитат со злато.

Му се погодија и голманите на ова првенство да бранат ко луди. Апелгрен имаше две добри утакмици, а Паличка по втор пат собира 20 одбрани после мечот со Белорусија. Без сомнение главниот „виновник“ што Шведска ќе игра финале, колку може таква партија да повтори таму ќе видиме.

Вакво финале мислам дека никој немаше предвидено. Но тоа е доказ дека беше ептен израмнето првенствово. И мило ми е што за злато ќе се борат две репрезентации кои играа тимски ракомет. (y)

@Aleksandar91 и сега толкав ни е квалитетот нас како репреѕентација или? прв беше да пишиш за Шпанија како биле слаби по поразот од Словенија, а после победите над Германија и Франција нигде те нема.[DOUBLEPOST=1517003403][/DOUBLEPOST]
Проблемот е тоа што во ракометот нема никаков ред,после вакви резултати нема да ме чуди и Шпанија да ја исплеска Франција....ене ги и Словенија...со Даска и Шпанија се држат во егал утакмица каде од едните губат несреќно а другите ги изгазија,додека со отепаните Чешка и Македонија не знаеа кај тераат и му се случваше бродолом..оди логика најдиму на натпреварите....Норвешка од кој стигна прими по 30 гола додека денес со Шведска играа како избудалени назад и топка не врвеше а Шведска има силен офанзивен потенцијал.....

Натпреварите се толку непревидливи што се се сведва на тоа како ќе му тргни натпреварот на екипите уште од самиот почеток.

пред неколку дена што сум напишал:LOL:..да ти ебам спортот да ти ебам

Шпанија кога беше најпотребно ги искористи своите две најjаки оружја, Рибера и искуството на добар дел од играчите. Агинагалде, Ентрериос, Канељас, Ривера, Сармиенто, Штребик, Морос итн...сите овие се стара гарда играчи со еден куп јаки утакмици позади себе и играчи кои што очигледно не се плашат да играат со никого, а и на клупата имаат човек кој што очигледно си ја знае работата. Бааги потценета репка во текот на целото првенство се шпанциве, а еве ги стигнаа да играат во финале и ќе ми биде ептен ќејф ако освојат златото, најмногу ради Арпадот. :kruna:

Франција :shook: Аууу, каква мизерна партија беше ова денес за експертите. :pov:Првото полувреме очајни, само 9 гола од кои 4 мислам им беа од пикер. Целосно затворени беа, не знаеа кај тераат. Искрено не очекував вакво нешто, но реално е да се признае дека Динарт беше помочам од Рибера во буквална смисла на зборот. Очекував во второто да ја сменат играта за 360 степени, но напротив целосно се загубија и отиде Шпанија на +9 едно време. Им има направено некој друг 9 разлика на французиве бе ? o_O После тие -9 навидум почнаа да летаат по терен и успеаа да стопат голем дел од предноста и да дојдат на -3, но веќе беше прекасно за пресврт, а и како што спомнав претходно, преискусна репрезентација е Шпанија за да си дозволи таква бламажа. Голема грешка направи Динарт и со тоа што претера со ротацијата. Разбирам голем број на играчи и се тоа, но Шпанија не ти е куртон репрезентација па да ротираш 30 играчи во 60 минути. Друг огромен проблем при таквата ротација е и тоа што не им остава доволно простор на оние играчи на кои што ќе им тргне шутот, плус што немаше голови од Мем и Ремили и отиде низ вода се што градеа до сега на првенствово.

Вторава утакмица помеѓу Данска и Шведска барем за мене не е никакво изненадување кога станува збор за конечниот резултат. o_O Можда сум јас луд, но искрено мислам дека Шведска како тим е појака од Данска и очекував победа од 2-3 разлика по 60 минути игра. Имаат и данциве страшен тим, но мислам дека Јакобсен не е тренер кој што може да го извади максимумот од играчите. Друга работа е тоа што премногу нешта во играта на Данска зависат од Хансен. До негде и нормално е такво нешто кога во тим имаш играч од таков калибар, но мислам дека премногу е изразено неговото влијание во играта на Данска. Буквално се зависи од овој. Од друга страна голманиве им се доста нестабилни. Ландин прими ли 3-4 гола без да фати топка, не го барај веќе до крај на текма. Баш ради ова сметам дека он и Волф никад нема да бидат од класата на Штербик и Омејер. :D:kuracc: Грин како негова замена не е материјал за репрезентација. Тип на голман што брани на ура т.е. само кога ќе му тргне не е доволно за злато. Да беше доволно и ние ќе се замешавме во борба за медал со Борко и Дивиот. :giggle:

Шведска од друга страна ми е ептен мангупска репка. :rolleyes: Немаат овие некоја изразита ѕвезда во екипа, но делуваат ептен компактно. Можеби тоа што немаат ѕвезда ги прави да изгледаат толку јаки како една целина и овие единствен што може да ги преебе е Џери Толбринг. :D Детево факт е дека е огромен талент, но на првенствово не памтам утакмица кај што се нема страшно изглупирано, а денес тоа негово глупирање можеше да ги кошта и елиминација. Ептен Дејан Манасков тип на играч ми е сега за сега. Огромна предност за Шведска во однос на повеќето репрезентации е и тоа што имаат ептен јак голмански тандем. Ни Паличка ни Апелгрин не се голмани како Штербик, Омејер или Ландин/Волф кога им е денот, но се исклучително добри голмани и одлично се надополнуваат т.е. ако на едниот не му оди тогаш ништо страшно, секогаш е тука другиот да го замени. Еве го денес Паличка издоминира, 20 одбрани со 40% мислам дека ги собра против една Данска која што е опасна од секоја позиција. :cuc: Презаслужено се пласираа во финалето и ќе беше стварно штета да изгубат во утакмица во која што во 99% од времето имаа водство, но во финалето навивам за Шпанија и мислам дека нема да се изнаиграат против овие. :pipi:

Данска, Хрватска, Франција и Германија не се во финале заради тие шо им се на клупа и заради тоа шо голманите на ова ЕП им беа од рангот на Борко и Николче..

Јакобсен изгубен во свемирот, чекаше Хансен и Лауге да му ја решат утакмицата... исто и Динар со тие негови глупави ротации таман му тргнало на играч он ќе го закова на клупа... Чевлар повредата од Дувњак го извади од колосек и притисокот од јавноста, а богами играше ракомет од пред 15 години.. Прокоп со Германија тотално безидеен..

овие 4 екипи се најголеми разочарувања на ЕП... актуелните европски, светски и олимписки прваци плус домаќинот...

иначе најмногу ми е криво за Норвешка... најубав ракомет и најразновидна игра прикажаа на првенствово

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom