Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Океј за тебе не постои стар и нов македонец, значи сакаш да кажеш дека имаш непрекинато потекло со античките македонци? Абе кого лажеш кога 90% од населението во македонија имаат турко-монголско потекло. Ако имаш античко македонско потењкло тогаш треба да си висок со плава коса и со плави очи.
Да сигурен сум во тоа. Абе вие мене ќе ми зборите за македонија кога сте дојдени да газите моја земја. Секој пат кога ќе шетам низ град гледам луѓе со коси очи како ми се шетаат и ми ја газат земјата викајќи дека е ова нивна земја. Затоа толку ме боли срцето што живеа со туѓ народ кој благе везе нема со античките македонци, туку е дојден да ја гази светата земја македонија затоа што тој народ со коси очи е нечист.
п.с. а персеј е македонец ако не си знаел затоа што старите грци биле словенско потекло а денешниве се дојдени исто како вас тие турко-монголците да ја газат светата земја, само они се дојдени од египет.
А ти сакаш да кажиш дека баш античките Македонци биле Словените*? :\
Оти според пишувани докази, словените биле високи со плави очи и плава коса, и [FONT='Verdana','sans-serif']не се вклопува со антрополошките црти на денешните Македонци, т.е. не сме словени.[/FONT]
*[FONT='Verdana','sans-serif']Византискиот историчар Прокопие напишал дека "старите Словени" сите до еден биле русокоси луѓе[/FONT]
????Да сигурен сум во тоа. Абе вие мене ќе ми зборите за македонија кога сте дојдени да газите моја земја. Секој пат кога ќе шетам низ град гледам луѓе со коси очи како ми се шетаат и ми ја газат земјата викајќи дека е ова нивна земја. Затоа толку ме боли срцето што живеа со туѓ народ кој благе везе нема со античките македонци, туку е дојден да ја гази светата земја македонија затоа што тој народ со коси очи е нечист.
п.с. а персеј е македонец ако не си знаел затоа што старите грци биле словенско потекло а денешниве се дојдени исто како вас тие турко-монголците да ја газат светата земја, само они се дојдени од египет.
????
wow, udri malku na kocnicata... sto si cital.. ili ne si cital? Koja tvoja zemja, koi luge so kosi oci, koi grci se bre sloveni ti se molam, kaj ti dosle...
dobro, edna rabota e zaednicka so tvoeto razmisluvanje i istorijata - i ednoto i drugoto se tarator
![]()
a ti samo prodolzi da mesas biologija i istorija i ke treba da napises nova svetska istorija. Ako taka gi tolkuvas rabotite, aj ne se zamaraj, reci - site luge se majmuni i gotovo!
А ти сакаш да кажиш дека баш античките Македонци биле Словените*? :\
Оти според пишувани докази, словените биле високи со плави очи и плава коса, и [FONT='Verdana','sans-serif']не се вклопува со антрополошките црти на денешните Македонци, т.е. не сме словени.[/FONT]
*[FONT='Verdana','sans-serif']Византискиот историчар Прокопие напишал дека "старите Словени" сите до еден биле русокоси луѓе[/FONT]
Sedi sega ti , molim te!
Od pocetok nikoj ne kaza deka deckovo e so 'tapija' ...
Imam sega i ja pravo da se smeam! :tv:
Ostajte go ushte malku bar da mu poraboti imaginacijata ...
A bi gi zamolil admite (moderatorite) ako vekje doagja vreme za kluch , da ja prefrlite vo 'seir' ... :pos2:
Ам така де, ама пак 90% ???Ne be martin$ ...pismenite sloveni se Makedonci, nepismenite , kako site nepismeni...: isceznale...A i na vremeto Makedoncite bile visoki so plavi oci i plava kosa..
................sega se moderni vreminja , ni makedoncite ne se kako svoite pretci , ni germancite.. duri i svedite otidoa pod led....uste rusite se drzat, no kaj i da e ..........posle tolku mesanje kaj ke najdes cista genetika denes????
Znaes li ti bre deka samo na Balkanskiot poluostrov od pamtivek se rodile ne poveke od 350-seeset miliona luge , a "pominale" sigurno poveke od milijarda i kusur ???
pogledaj "moderrno" germanec...neznaes dal e turcin , dal kurd![]()
!!so toa brkoite....
Добро бе ЗОТЕ, македонецу АНТИЧКИ едно само сакам да те прашам:Да сигурен сум во тоа. Абе вие мене ќе ми зборите за македонија кога сте дојдени да газите моја земја. Секој пат кога ќе шетам низ град гледам луѓе со коси очи како ми се шетаат и ми ја газат земјата викајќи дека е ова нивна земја. Затоа толку ме боли срцето што живеа со туѓ народ кој благе везе нема со античките македонци, туку е дојден да ја гази светата земја македонија затоа што тој народ со коси очи е нечист.
Добро бе ЗОТЕ, македонецу АНТИЧКИ едно само сакам да те прашам:
Ти како прав МАКЕДОНЕЦ со античко потекло и „сина крв„ , со кого се дружиш бе батка, со кого си го тепаш времето? Со овие „копилињава‘‘ шо ти ја газат земјата и што се турско-монголски народ, или па си имаш некоја ЛОЖА со античко потекло и сина крв?
Ај те молам кажи, баш ме интересират?
ako taka razmisluvas, imas seriozen problem so konceptot na narod i nacija. Ako zemes da kopas po istorijata, ke skrenes i krajot nema da mozes da go fatis koj so kogo i kolku e izmesan. Ako praime vakvi muabeti; Francuzite ne treba da se vikaat Francuzi - toa bilo "koktel"drzava kade ziveele Rimjani, Gali, Goti i Burgundjani; Germancive posle triesetgodisnite vojni taka dobro bile istrebeni sto doselenici od Spanija bile noseni, vo Italija pa da ne praime muabet sto se ne haralo i saralo od toa Germanite, vo Grcija parceto se praelo, Anglija pa da ne praime muaber: prvo Pikti, pa Kelti, pa rimjani koi gi ispokarale edni so drugi, pa Saksonci, pa Vikinzi, pa pak Normani (ovoj pat od Francija)... maleee... i kako treba sega site da se vikaat?!!! No ona sto go propustats i kade paga tvojot argument e PRINCIPOT NA IDENTIFIKACIJA - novodojdeniot narod se identigikuva so starosedelcite, se promesuva, kako kulturno inferioren ia prifaca nivnata kultrua - znaci, konceptot na naciite e kulturoloski, a nikako geneticki. Da bese ova vtorovo - idi fati mu go krajot! Vo prevod:
Znaci: anticki Makedonci sme kolku sto i site drugi poteknuvaat od toa narekuvaat, a kako sto gledas, mozebi i povece!
За жал со такви се дружам турко-монголи кои својата омраза на се што е македонско ја покажуваат на дело. Еве неколку примери: Јас во кола пуштам само македонска музика, забавна или народна и кога с евозам со тие мои другари (што да правам кога се во мнозинство) секој пат ми ја намалуваат музиката во кола што е знак дека им смета македонска музика, друг пример е кога игра македонска репрезентација во било кој спорт ако изгубиме ми се јавуваат по телефон и ме заебаваат дека нашиете играчи се трупови и така натаму. трет пример е кога зборам за историја тие викаат дека самул бил бугар, дека гоце делчев бил бугар и така натаму. Значи на секое поле тие се против македонија, но што да правам кога сватив дека таквите луѓе се мнозинство во оваа држава и јас не можам да ги бирам пријателите и другарите.