concrete
alte Esel
европа ништо небара
не го менуваме името
РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
a sepak da go dodadema toa GOLEMA ???....

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
европа ништо небара
не го менуваме името
РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
За жал со такви се дружам турко-монголи кои својата омраза на се што е македонско ја покажуваат на дело. Еве неколку примери: Јас во кола пуштам само македонска музика, забавна или народна и кога с евозам со тие мои другари (што да правам кога се во мнозинство) секој пат ми ја намалуваат музиката во кола што е знак дека им смета македонска музика, друг пример е кога игра македонска репрезентација во било кој спорт ако изгубиме ми се јавуваат по телефон и ме заебаваат дека нашиете играчи се трупови и така натаму. трет пример е кога зборам за историја тие викаат дека самул бил бугар, дека гоце делчев бил бугар и така натаму. Значи на секое поле тие се против македонија, но што да правам кога сватив дека таквите луѓе се мнозинство во оваа држава и јас не можам да ги бирам пријателите и другарите.
bez navredi ama sto si e pravo pravo si eкога зборам за историја тие викаат дека самул бил бугар, дека гоце делчев бил бугар и така натаму. Да за тук нема да се разберем и не познавам бугарче, което да каже че Самуил или Гоце не са бугари. Нема и да познавам. Много пати сме говорили тука за историjа и нема да се разберем. И виж, не казвам че не са македонци, напротив, македонци са и нема спор. Само дето за вас македонец е едно, за нас друго.
Значи на секое поле тие се против македонија - ето тук пак не си прав. Всички около мен не са против Македониjа, напротив. Тази држава сме jа признали први и за нас е важно да остане цела - както си е сега - независима држава! За това нема сушто какво да спорим - Македониjа сега jа има и ште jа има и с НАТО, и без НАТО, и с ЕУ, и без ЕУ.
Правилно ли те разбирам че си в Бугариjа? Даj да поговорим едно по едно всичкото което го казваш:
"Јас во кола пуштам само македонска музика, забавна или народна и кога с евозам со тие мои другари (што да правам кога се во мнозинство) секој пат ми ја намалуваат музиката во кола што е знак дека им смета македонска музика" - Не ги знам приjателчетата ти какви са, но не става ли суштото ако пуснеш Ивана, Глориjа или друга чалга? Ето например, на мен Струмикс ми прати Архангел, а Зевсус - оркестар Бильана. На мен многу ми харесват и с кеф ги слушам.
кога игра македонска репрезентација во било кој спорт ако изгубиме ми се јавуваат по телефон и ме заебаваат дека нашиете играчи се трупови и така натаму - а когато биете, как реагират приjателчетата? Например когато играха Работнички и Болтон? А когато бихте Англиjа с гола на Артим Шакири?
Хм, а ти какво прави, когато нашите футбалери се излагаха в мачовете с Албаниjа? Не мислиш ли че е нормално да се закача приjателчето? Како аз се базикам с фенове на Левски, само штото сум от ЦСКА?
кога зборам за историја тие викаат дека самул бил бугар, дека гоце делчев бил бугар и така натаму. Да за тук нема да се разберем и не познавам бугарче, което да каже че Самуил или Гоце не са бугари. Нема и да познавам. Много пати сме говорили тука за историjа и нема да се разберем. И виж, не казвам че не са македонци, напротив, македонци са и нема спор. Само дето за вас македонец е едно, за нас друго.
Значи на секое поле тие се против македонија - ето тук пак не си прав. Всички около мен не са против Македониjа, напротив. Тази држава сме jа признали први и за нас е важно да остане цела - както си е сега - независима држава! За това нема сушто какво да спорим - Македониjа сега jа има и ште jа има и с НАТО, и без НАТО, и с ЕУ, и без ЕУ.
И за името, пак нема какво да говорим - то е jасно - Република Македониjа и толкова. Нема Нова Македониjа, нема Стара Македониjа, нема такива глупости. Да не говорим за Македонска република... това е глупаво... та като се дават предложениjа... как не се е сетил некоj да каже по советски пример - "Макреп"...
Толкова от мен. Името нема да давате, а грците, нека се инатjат. Те губjат.
A be nedev znam deka vie od Bugarija ja priznavate MAKEDONSKATA Drzava a NE GO PRIZNAVATE NARODOT.bez navredi ama sto si e pravo pravo si e.P.S:Sekoj si ima pravo na svoe mislenje.
За жал со такви се дружам турко-монголи кои својата омраза на се што е македонско ја покажуваат на дело. Еве неколку примери: Јас во кола пуштам само македонска музика, забавна или народна и кога с евозам со тие мои другари (што да правам кога се во мнозинство) секој пат ми ја намалуваат музиката во кола што е знак дека им смета македонска музика, друг пример е кога игра македонска репрезентација во било кој спорт ако изгубиме ми се јавуваат по телефон и ме заебаваат дека нашиете играчи се трупови и така натаму. трет пример е кога зборам за историја тие викаат дека самул бил бугар, дека гоце делчев бил бугар и така натаму. Значи на секое поле тие се против македонија, но што да правам кога сватив дека таквите луѓе се мнозинство во оваа држава и јас не можам да ги бирам пријателите и другарите.
Hahaha)
A te zaebavaat vikash a?
I ti den denes se cudish zasto a?))
Pa vaka ... sogleduvajki go tvoevo svakjanje na rabotive,i zemmajki go vprevdid faktot deka tvoive nebulozni nacionalni teorii za Makedonskiot i drugite balkanski nacii, nim im e poznat, bide srekjen cim samo se smeat, dur ne pochnale da te tepaat :pos2: