Европа бара име на нашата земја да биде - Нова Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување
:vozbud: kade pa bas vo dnevnik:)nebese VAC grupacija :):baeh: i so sega ke vrsime experimenti koda nie pasime treva.nisto evroskepticizmot ke rastne se povece vo toa sum uveren.:baeh:

Citav i vo drugi temi povrazani so imeto na nashata drzava , "dali ke izdzime" , "alternativa kako da se vikame" , "grcija bara ova , nie kako?" i slichno.Edna rabota me raduva.Mnogu mal broj od nas se spremni za sramen kompromis.Vsushnost vo ovoj slucaj , sekoj kompromis bi bil sramen.Grcija igra na na taa 'karta' , sto sekoj dovolno pameten pregovarach za bilo koe prashanje , ja koristi.A toa e: Se postavuvaat dijametralno sprotivno od nashiot stav , pa kako sega ajde ke najdeme nekoe zaednichko reshenije , nekade vo 'sredina'.Ama vo taa 'sredina' nie sme golemite 'looser'-i , a tie pobednici. Na niv , bozem nikako ne im se dopagja varijantata da vo kompromisnoto ime na nashava drzava , se sostoi zborot 'makedonija' (macedonia).No eve , neli tie bozem pravat ogromni napori vo pregovorite i GOLEMI odstapki pa na kraj kraeva i ke dozvolat da se koristi zborcheto 'makedonija' , so nekoja predstavka ili nastavka. Pa taka se izrodija bezlichnite termini , kako moznost za nashe ime "Severna Makedonija" , "Gorna Makedonija" , "Nova Makedonija" i shto ti ja ushte ne znam kakva ne "Makedonija". Se so cel , kako sto pogore nekolku clenovi spomnaa , da se obezlichi celata nasha nacija i istorija.
Sto e "Nova Makedonija"? Nekoja nova drzava , so nekoi novi drzavjani?
Pa covece be , nie sme bile na ovie prostori vekovi i vekovi, i sekogash pod toa ime.Nema NIKOJ pravo da ni bara novo ime!
Zote , ti si imash pravo na mislenje , peki ... Ama ovdeka stanuva zbor za imeto i na MOJATA drzava , pa bi sakal kratko da ti odgovoram deka NE SE SOGLASUVAM.
Se nadevam deka mojot a i post-ovite od drugite clenovi ovdeka, ke vlijaat na tebe i na slichnite kako tebe (onie sto ripaat radosno za moznosta za "Makedonska Republika" WTF?!?- kolku samo greshite so primerot na Cheshka) , pa malce od malce ja sogledate realnosta. Grcite ne ni nudat kompromis , tuku ni go nalagaat ona za sto od samite pocetoci se zalagaa-ime razlichno od Republika Makedonija.

Е нееее?

И шо ке биде ако сепак биде сменето името?

Револуциjа?
Масовни револти?
Суисиди на македонци низ светот или сепуко на некои искусни форумџији?
Ембарго за сите европски производи?
:duel:

И шо ке биде ако сепак биде сменето името?

Револуциjа?
Масовни револти?
Суисиди на македонци низ светот или сепуко на некои искусни форумџији?
Ембарго за сите европски производи?
:duel:

Распад.
Агонија.
Конечна превласт на Драган Вучиќ.
Гомора.
:smir:

Не ми треба таква Европа мене, што ќе ме уценува. Смени си го името, ако сакаш да бидеш во мое друштво. Ко шо би рекол Јанко - бурекчијата: ТЕНК ЈУ ЕНД ФАК ЈУ!!!!!!!!!!!!!!!
Еби се Европо, КУРВО една. Ако не прифатат под нашето име, ОК, ако не, пријатно. Треба еднаш да се каже НЕ! До сега беше се како што бараа од нас - и знаме сменивме и Устав, и дозволивме терористи у Собрание и у Влада да седат и да управуваат со нас...........
ДОСТА ВЕЌЕ!!!!!!!!!!! Името да не се чепка!!!!!!!!!!!! Од МАКЕДОНИЈА не смее да фали ни буква, ниту па да се додава нешто.

toa sto ti sakas e licno tvoj problem.
naseto ime e edno i edinstveno Makedonija. kako brend i daleku pogolem od evropa , a taaa e kurva vavilonska . evropa eden den kese rasturi a nie ke ostaneme nova makedonija.ne blagodaram , jas sum makedonec so polno ime i prezime, i za mene ne postoi nov i star makedonec:( edinstveno makedonci
vprocem nemozeme nie naukata i faktite da gi menuvame :toe:

Океј за тебе не постои стар и нов македонец, значи сакаш да кажеш дека имаш непрекинато потекло со античките македонци? Абе кого лажеш кога 90% од населението во македонија имаат турко-монголско потекло. Ако имаш античко македонско потењкло тогаш треба да си висок со плава коса и со плави очи.

Океј за тебе не постои стар и нов македонец, значи сакаш да кажеш дека имаш непрекинато потекло со античките македонци? Абе кого лажеш кога 90% од населението во македонија имаат турко-монголско потекло. Ако имаш античко македонско потењкло тогаш треба да си висок со плава коса и со плави очи.

Дали си ја видел чашата на Цар Самуил.Мислам на онаа чаша од која пиел вода.Дали знаеш дека на неа го има сонцето што го имаш ти на аватарот.Или вергина сонцето.

Дали знаеш дека војската на Самуил исто така имала штитови со вергина сонцето на нив????

Дали тоа тебе те асоцира на турко-монголски цар?????

А пази времето на Самуил е МНОООГУ понапред од она на Александар.

И пак се употребувале истите симболи кој што се употребувале од времето на Александар

Абе ако треба за леб ке умреме сите ама име не мењаваме!!!!!!!!!!
2 милиони војводи,комити,револуционери,преродбеници ги палеле гонеле затварале тепале мачеле колеле печеле и што уште не за тоа парче земја Македонија.И сеа немал ѓаволот(ЕУ) работа си го мерел К**от на песокот........

Дали си ја видел чашата на Цар Самуил.Мислам на онаа чаша од која пиел вода.Дали знаеш дека на неа го има сонцето што го имаш ти на аватарот.Или вергина сонцето.

Дали знаеш дека војската на Самуил исто така имала штитови со вергина сонцето на нив????

Дали тоа тебе те асоцира на турко-монголски цар?????

А пази времето на Самуил е МНОООГУ понапред од она на Александар.

И пак се употребувале истите симболи кој што се употребувале од времето на Александар

Да бе да не е многу далеку само едно 1000 год. Абе не зезај за време на балканските војни се испоубија скоро сите преостанати антички македонци, или тие што осдтанаја живи сега нивните поколенија се или срби, или бугари или грци. во македонија денес одвај да има неколку стотина чисти антички македонци но и прашање е дали тие се чисти и не се измешале со турците, бугарите или србите кои биле окупатори овде. така да Нова македонија е најидеалното име од сите гледни точки.

П.С. мислите јас не сакам да живеам со вистинските наследници античките македонци? Сакам ама се гледа дека овде мнозинството не се тие, туку турко-монголи кои не ги бива за ништо. Ако денес имавме ние вистински наследници на античките македонци во било кој спорт до сега ќе освоевме некоја титула. Да да тоа е мерилото затоа што античките македонци биле предоредени за победи и успеси.

Во краен случај Македонска Република друго нишо

Абре аман достате,каква македонска република,се знае како сме РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА!Ако треба на сите вака шо мислите ќе ви пишувам посебно за да ви влези во главите еднаш и да не тресите глупости!:tapp:

A be Misticen, ami zarem ne gledas deka cela VLADA + 80% Sobranie SE SAMI EBACI......skromno zaklucuvam deka ni se eba mater..... :)

Абе како само на истите ви се ебава матер?Изгледа вие сами си го правите тоа,никој не ви е крив.Жалосно:toe:

Дали си ја видел чашата на Цар Самуил.Мислам на онаа чаша од која пиел вода.Дали си ја видел чашата на Цар Самуил.Мислам на онаа чаша од која пиел вода.

Си видел како Самоил пие вода от оваа чаша?
Сигурно е дека ни е пил Пепси!:nenene:

Ајде да видам уште кој е глуперда со предлог-мислење да се мени името,пријавувајтесе.
Господ не чувал што не се на власт овие од сдс и компанија и нивниве истомисленици,оти досега ќе го сменеја и името како што го сменија знамето.

Prvo KALAP nikoj normalen ne e tolkava gluperda da bara PROMENA NA IMETO.
Nie ovde pravime muabet..za STO BI BILO KOGA BI BILO.....
Neznam zosto imam vpecatok deka TIE STO SE NAJPOVIKANI DA KAZAT NESTO, MJAUKAAT KAKO MACINJA .......a nie duvame vo kiselo mleko...popareni od vreme.....t.e. FYROMISANI...... BJRsMOSANI...jasno ti e????
Od druga strana ne gledam: ni diplomatski , ni voeni , ni pak finansiski kapaciteti da se "potkrepat" Makedonskite raboti....
Mnogu e lesno em mal ,em siromav , em po malku poveke gladen narod da go mesis ko kravajce...jasno????
Koj e toa sto MASOVNO ke se sprotistavi na bilo kakva mestenka od bilo kogo????
Se iznagledav "MASOVNI " protesti ovie godini....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom