Европа бара име на нашата земја да биде - Нова Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување
Никој нема мандат за двојна или каква и да е друга "формула" за промена на името на државата со ексклузивно право спрема кого и да е!

Владата треба безусловно да ги прекине разговорите за името и да ги извести ООН дека членството во сите меѓународни организации го продолжува под единственото име Република Македонија!

Прашањето за името е затворено со референдумот од 8 септември 1991 година, кога македонскиот народ гласаше за "самостојна и суверена држава Македонија", без придавки и додавки.
...e taka bi odigral bilo koj skoluvan politicar...:back:
a ova tuturutkive bez muda od site provinencii i partii...
igraat nekoj sloboden stil-nivni patent.
(nezabelezan dosega vo analite na svetskiot shah-:vozbud: makedonska odbrana-ne indiska).

A be aman pamet malku m.m.e glupava,dovolna i spremna samo plakati da lepi (altan deca).Trgni go prasanjeto od dneven red vo momentov pred vleguvanje vo NATO,obekjaj (ali ne potpisuvaj) deka ke go zatvoris ova prasanje so grcite do kraj na 2008-ma na `zaednicko zadovolstvo` i posle priemot smesta prati 10 emisari da kruzat po Pacific i Afrika,i da pobaraat deset zemji sto ke ne priznaat pod ustavno ime.
Ni falat uste 5 ili 6 za da imame 2/3 mnozinstvo vo UN,a spored statutot na organizacijata pri uslovi koga edna zemja e priznata pod ustavno ime so takov soodnos-zemjata po avtomatizam vleguva vo UN so istoto svoe ime.
KRAJ .

Леле абе ама глупости се изнатресе овој ЗОТЕ, толку глупости баткава изнакажа шо не можам сите во еден пост да ги соберам. Абе ако не си доволно писмен да коментираш некоја тема, абе поарно ќутиси попаметен ќе останеше вака само се БРУКАШ. И еве овде ставам КРАЈ и не ги коментирам повеќе неговите постови пошо и онака не се разбираме(а како шо гледам и не мојт да му се докажит нему нешто).

П.С. Ама ме изнасмеа со оној пост со сликите(со кинезот) :tapp::pos2::pos2:

Narod Misticen prifaka se...ako site uslovi se "steknati"...taka da na toa ic ne smetaj...baska nasiot veke prilicno zombiran i so edna cel: da najde nekade nesto podobro......

Nisto spektakularno nema da se sluci.......sto ne se slucuva...,kolku znam vo EU nomenklaturata MAKEDONCI...NEMA...ima gragjani na Makedonija i oficijalen jazik na FYROM...
Pa ti sega vidi kako......

Tocno KALAP-u, tocno, no toa trebase da bide napraveno uste mnoooogu odamna. Toa ne e nesto za sto voopsto i se razgovara.................
..........................i vsusnost neznam zosto pak nie se prepukuvame.....KE BIDE KAKO STO TREBA DA BIDE...... :)

Абре Конкрете,ти што срце носиш?Jaс дето не сум македонец не сакам да се мени името,па ти дето излизаш от таа земja си готов да го смениш.
Знаеш шо требаше а направи МК.Требаше со сите држави на балканот кои са признали МК под това име да натиснат Грциja.Да сопре МК далекопровода Ниш-Солун за струja да видиме кога половин Грциja изгасне шо ке прават тиа?

Deto ne si "makedonic", deto bese blagonadezen blgarin koj si gi obicase rusnacite kako bratja, pred toa nemcite,pred toa........AJ SEGA NEMOJ DA MI PRODAVAS MUDA ZA BUBREZI... si imame nie problem golem, megu drugoto i zaradi tuturutkite bugarski....koi zaedno so drugite koi ja "priznale MK" , ama ic ne mislat da ja NATISNAT grcija, tuku kako mozam da zabelezam se naredile na red za MKD....redaljka se sprema....taka mi izgleda...

Deto ne si "makedonic", deto bese blagonadezen blgarin koj si gi obicase rusnacite kako bratja, pred toa nemcite,pred toa........AJ SEGA NEMOJ DA MI PRODAVAS MUDA ZA BUBREZI... si imame nie problem golem, megu drugoto i zaradi tuturutkite bugarski....koi zaedno so drugite koi ja "priznale MK" , ama ic ne mislat da ja NATISNAT grcija, tuku kako mozam da zabelezam se naredile na red za MKD....redaljka se sprema....taka mi izgleda...

Е па ти пцуј Б'лгарија и Б'лгарите и чекај некој да ти помага. Да не сме будали а? То па на вас се Б'лгарија ви е виновна.

Е па ти пцуј Б'лгарија и Б'лгарите и чекај некој да ти помага. Да не сме будали а? То па на вас се Б'лгарија ви е виновна.

Riste i ostanati bugarofili ovde.....DAJ NE PROSERAVAJ...RETKO I TECNIKAVO....
Koja budala moze da ocekuva nesto od Bugarija i bugari????.......toa e jasno veke zilion godini..... taka da ostavi ti MAKEDONIJA , daj zemi zivej malku dodeka ti se dava....

Riste i ostanati bugarofili ovde.....DAJ NE PROSERAVAJ...RETKO I TECNIKAVO....
Koja budala moze da ocekuva nesto od Bugarija i bugari????.......toa e jasno veke zilion godini..... taka da ostavi ti MAKEDONIJA , daj zemi zivej malku dodeka ti se dava....

Баце ја си живам много добре. Будала се оказаха некој от вас. Аз имам много пријатели от Тетово, Охрид и Скопие па те не мислат како тебе.(А и немат б'лгарски пасоши) Сигурно Омразата многу ти вреди на тебе.

Баце ја си живам много добре. Будала се оказаха некој от вас. Аз имам много пријатели от Тетово, Охрид и Скопие па те не мислат како тебе.(А и немат б'лгарски пасоши) Сигурно Омразата многу ти вреди на тебе.

I jas ........posebno jas ne mozam da se pozalam, a zosto OMRAZA ja narekuvas REALNATA VISTINA,................... ne mrazam nikoga , ako bobot go narekuvam bob , a popot pop... :)

Е така е ко имаме п.чки во душите и ко се пишуваат бугари за еден посран пасош,сега ќе не перкаат по нос бугарчинава.
Абе ај свестетесе еднаш и доста самоуништување!
Затоа после сите околу не дупат!

Jas pishuvav vcera ama dzabe.
Otvaranjeto na ovaa tema i slichni na nea , e eden od dokazite deka demokratijata i slobodata na izrazuvanjeto moze teshko da se zloupotrebi.
Zote treba da se zasramish i malce da se podzamislish , dali site ovie lugje ovde sto ti repliciraat se 'turko-mongolci' , a ti edinstveniot MAKEDONEC? Sam se negirashe barem 10 pati do sega , za na kraj da se kazesh deka TI si toj najgolemiot MAKEDONEC.Pa dechko ti se celiot nebuloza.Pokonfuzna i nacionalno-neosvestena lichnost od tebe - samo LjuBcho Georgievski. Imate i zaednichki imenitel.
On e makedonski bugar , a ti makedonski grk. Persej? "Kurac na biciklu" si ti ,ebate belja ...mrsh!

Да сигурен сум во тоа. Абе вие мене ќе ми зборите за македонија кога сте дојдени да газите моја земја. Секој пат кога ќе шетам низ град гледам луѓе со коси очи како ми се шетаат и ми ја газат земјата викајќи дека е ова нивна земја. Затоа толку ме боли срцето што живеа со туѓ народ кој благе везе нема со античките македонци, туку е дојден да ја гази светата земја македонија затоа што тој народ со коси очи е нечист.

п.с. а персеј е македонец ако не си знаел затоа што старите грци биле словенско потекло а денешниве се дојдени исто како вас тие турко-монголците да ја газат светата земја, само они се дојдени од египет.

Една работа не ми е јасна еднаш викаат дека имево не е услов за влез во Еу и Нато,а друг ден викаат дека сме требале да го смениме за да влеземе.Прашањето околу Република Македонија трае 16 год и ке трае веројатно уште многу мислам дека сепак на крај ке сакаат да не притиснат за да го смениме името и ќе немаме друг избор.Сепак ако има патриоти у државава нема да го смениме по никоја цена дури кога се во прашање Еу и Нато

Сега и сите сме виновни кеда ви признавме?Па от това поголем срам нема никаде!Па недеj ми отвара устето да те прашам,коj сакаше да се дели МК во 1991-1992 година.
Колкото по малце са ората како тебе кои мислат така за името на МК,толкоз по брзо ке се реши проблемот и нема да има друго име освен РМ!Много брзо се откажа от борбата!

Една работа не ми е јасна еднаш викаат дека имево не е услов за влез во Еу и Нато,а друг ден викаат дека сме требале да го смениме за да влеземе.Прашањето околу Република Македонија трае 16 год и ке трае веројатно уште многу мислам дека сепак на крај ке сакаат да не притиснат за да го смениме името и ќе немаме друг избор.Сепак ако има патриоти у државава нема да го смениме по никоја цена дури кога се во прашање Еу и Нато
Имено не е услов,ако секоj парламент ратифицира договора за приемане на МК под това име.Ако парламентот на Грциja глазува ЗА нема проблем-внатре сте.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom