Евролига - Kошарка

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
panatinajkos nov sampion na evropa (spored mene)

aerodromka напиша:
panatinajkos nov sampion na evropa (spored mene)
хммм...можеби но сепак ке биде неизвесно..предност му давам на Пао заради домашниот терен и публиката...Цска може да освои има одличен состав може и подобар од Пао...пред се Теодорос Папалукас..потоа Смодиш...Холден...Вантерпул итн...Недела ке видиме кој ке биде новиот шампион Пао или Цска

Епа го имаме и новиот шампион на Евролигата...ПАНАТИНАИКОС!!. Титулата од Москва отиде за Грцијаto e to..93-91 крајниот резултат...Шишкаускас со 20 поени беше тој што даде најголем удел во победата на Панатинаикос...додека од Цска кој друг ако не Теодорос Папалукас со 23 постигнати поени...Можеби Цска загуби затоа што беше ослабена со неиграњето на еден од главните играчи Дејвид Вантерпул..Мвп ДИМИТРИОС ДИЈАМАНТИДИС...тотално не се согласувам Теодорос Папалукас требаше да биде ама ете и тоа бидна Панатинаикос шампион..!..а да иначе 3-тото место за Уникаха која ја совлада Тау Керамика со 86-84

`TENK` напиша:
eee ovie grcive kakvi linguri steta so cska ne osvoi :kesa:
Aј сеа одма почнете грците ваму грците таму баш ми е мило што тепаа они...посебно заради Милош Вујанич и Жељко Обрадович....луѓето си играат кошарка и готово

Одлиична утакмица за гледање, многу интересна и неизвесна. :tv:

И јас гледав спорадично кошаркава, и криво ми е што ЦСКА не победија, ама тоа е кошарката, а и спортот воопшто. Еден е победник, а другиот губи...

Екипата на Панатинаикос е победник во кошаркарската Евролига оваа сезона. Грците триумфираа на завршниот Фајнал Фор турнир, кој се играше во Атина, откако во финалето беа подобри од московска ЦСКА со 93:91. Трофејот МВП на финалниот натпревар го понесе асот на Панатинаикос, Димитриос Дијамантидис. Тој го прослави својот 27. роденден на денот на одигрувањето на финалниот натпревар, на кој беше втор стрелец во својот тим со 15 поени. Еден повеќе постигна центарот Дејан Томашевиќ. Теодорос Папалукас беше прв стрелец во финалето со 23 поени.
Папалукас ја понесе титулата МВП на Евролигата за оваа сезона.

Во дуелот за 3. место Уникаха ја совлада Тау Керамика со 76:74. Најзаслужен за победата на шпанскиот шампион беше Марко Тушек, кој постигна 18 поени.

Заклучено до следната сезона!

3апочна евролигата

Вчера
Цска М. 88-69 Проком

Денес
Цибона - Ефес

Форет3а - 3алгирис

Монтепаски - Олимпија

Vaka sega...

Partizan vodi 46-43 protiv Barselona vo Pionir....3Q....jejeje

Cibona-Efes 95-87-END
Aris-Unicaha 59-65 3Q
Panatinaikos-Lotomatika 62-58 3Q
Vidi Vici-Zalgiris 37-39 Halftime
Montepaski-Olipmija 50-26 Halftime

Цибона - ефес леле турцита водеа цело време 10 поени , цибона крајаната четвртина со 3 тројки се врати на -1 и победи еј каква игра 3тата четвртина 3тата беше 30 - 8 за цибона . .

Pa tooo.....

Partizan-Barselona 81-78 Nikola Pekovic so 29 poeni,Milt Palacio so 13 i Milenko Tepic so 14 poeni bea najzasluzni za pobedata na Partizan!....

Barselona padna vo Belgrad...

Who's next...

Znaci pregled na site natprevari eve rezultati:

Cibona - efes 95 - 87
Aris - Unicha 87 - 83
Panatinikos - roma 86 - 83
Siena - olimpija 80 - 52
Bologna - Zilgiris 81 - 75
Partizan - Barcelona 81 - 78

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom