Евролига - Kошарка

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
оваа година од Барселона не треба да се очекува многу бидејќи е видно ослабена од ланската сезона, заслужена победа на МЛАДАТА ЕКИПА НА ПАРТИЗАН

Партизан и Цибона подобри од еврогигантите

Белградски Партизан Игокеа имаше идеален старт на новата сезона во кошаркарската Евролига. Победникот во НЛБ лигата и прват на Србија ја совлада Барселона со 81:78 во меч од 1. коло во “Ц“ Групата.
Никола Пековиќ беше прво име во редовите на “црно-белите“ со 29 поени. Кај Барселона најефикасен беше Словенецот Јака Лакович, со 21.

Бранителот на титулата, Панатинаикос, во вториот меч од групата, ја победи Лотоматика со 86:83. Повратникот Василис Спанулис беше најефикасен кај Пао со 15 поени, додека Џон Стефансон беше прв стрелец кај Римјаните со 25.

Монтепаски на Владо Илиевски славеше со убедливи 80:52 против Унион Олимпија во меч од “А“ Групата. За 21 минути на теренот Илиевски постигна 4 поени, а оствари и 5 украдени топки, 3 асистенции и 2 скокови. Најефикасен во редовите на италијанскиот шампион беше Римантас Каукенас со 22 поени.

Во другиот меч од групата ВидиВичи го совлада Жалгирис со 81:75. Алан Андерсон со 28 поени беше прво име во редовите на ВидиВичи.

Цибона имаше успешен старт на Евролигата, победувајќи го Ефес Пилсен со 93:85 во дуел од “Б“ Групата. Лукша Андриќ беше лидер кај “волците“ со 19 поени.

Во последниот дуел од синоќа Арис славеше над Уникаха со 87:83.

Програма за денес:
“А“ Група
Олимпијакос – Тау Керамика (20.30 часот).

“Б“ Група
Армани Џинс – Лиетувос Ритас (20.30 часот),
Макаби – Ле Ман (20.45 часот)

“Ц“ Група
Фенербахче Улкер – Реал Мадрид (19.45 часот)
Брозе баскетс – Шорал Роан (20.45 часот)

www.basketball.org.mk

Јас многу оддамна ја пратам Евро-Лигата и долго време навивам за ПАО од Атина.Знам дека постојат тензии помеѓу нас Македонците и Грците но далеку од политиката а поблиску до спортот е моето мото...Ги ценам заради тимската игра,пред се за залагањето,страста,трудот кој го вложуваат на секој натпревар.Омилен играч дефинитивно е Diamantidis кој можеби дава по просек некаде 14 поени но сепак важи за еден од најкорисните играчи во ПАО.Оваа сезона се надевам на уште една титула и конечно можам да и кажам на НБА -Good Bye и големо здраво за EuroLeague.

Diamantidis ne samo sto e najdobar,najiskusen tuku i najdobar odbranben kosarkar vo PAO...

Ovaa godina so Jasikevicius,Spanulis,Hazivretas PAO pak se najgolemi favoriti za titulata..

Прво најголемо браво за Партизан за победата против Барселона! И двата тима оваа сезона се видно ослабени, но сепак Барселона е далеку поскап тим од Партизан па баш ми е мило што во двата тима кои најмногу ги сакам во било кој спорт победи помладиот и нефаворитот.
Најголеми фаворити оваа сезона се ЦСКА како прв фаворит и ПАО како втор(оваа година фајналфорот не се игра во Атина), а и Русија стана европски првак па сигурно ќе сака да ја обедини титулата.
Јас ќе навивам за ПАО поради тоа што двете тринаесетки чија игра многу ја ценам се Дијамантидис и Јасикевичус кој ми е омилен играч уште од пред неколку години.Ќе биде многу интересно. За жал тука е и Реал Мадрид кој во подготвителен период го победи Торонто Репторс со фасцинантна игра и за жал мислам дека ќе стигне до фајнал фор.Сепак ќе биде уште една интересна сезона со многу изненадувања бидејќи кошарката е се повеќе изедначена,тоа го докажа и европското во Шпанија.

Јас сум за ЦСКА Москва. Инаку и Партизан е тим кој заслужува голем респект.

Slucajno da ne znaete kade kje prenesuvaat utakmici od evroligata , mislam deka proslata godina toa bese MTV ...

Da da na Mtv davaat prenos....

Oni gi imaat otkupeno pravata za ovaa godina:)

Прошлата година го даваа Final Four на Канал 5 телевизија а оваа година тоа ќе биде на МТВ.Следниот пренос е закажан за среда во 18.15 ако не се лажам,натпреварот помеѓу тимот на нашиот Владо Илиевски Monthepasci Sienna против вториот најдобар тим од лани-CSKA Moscow.

Roan : Partizan - 87 : 88 !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pobeda !!!! :pehar:
Pekovic - 25 so negovite dva poena i dopolnitelnoto slobodno frlanje ja resi utakmicata ! CAR ! :costumed4

Roan : Partizan - 87 : 88 !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pobeda !!!! :pehar:
Pekovic - 25 so negovite dva poena i dopolnitelnoto slobodno frlanje ja resi utakmicata ! CAR ! :costumed4
87-85 za Roanne...gasam teletekst...

Se vrakam za 5 min 87-88 bravo...2-ro mesto vo grupa zad Panatinaikos koj vcera so 66-61 go tepase drugiot francuski tim vo nasata grupa...Cholet mislam:)

браво за Pekovic мислам дека на минатиот натпревар имаше највисок ранкинг на колото-меѓу сите екипи и играчи...нека продолжи така

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom