Евро Баскет 2011, Б група

• Креатор на темата Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде прв во групата?

• Србија

Гласови: 14 50,0%
  • Франција

Гласови: 5 17,9%
  • Германија

Гласови: 5 17,9%
  • Италија

Гласови: 4 14,3%

• Вкупно гласачи
    28
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Имаат 7 души што играат у НБА, ама коа ќе видиш во кои тимови од НБА :Само Туријаф, Паркер, Ноа и Дијао можеш да ги издвоиш, а останативе се гола вода, башка не се уиграни уопште
грешиш брат, туријаф и диао се моментално гола вода, а паркер, ноа и батум се едни од подобрите европејци во нба, тука се и младите де коло и серафин кој игра за вашингтон ( одличен дефанзивец)

1. Србија
2. Германија
3. Италија
4. Франција
5.Израел
6. Летонија

Инаку ова е екстремно тешка група, во другите групи има слаби репрезентации, и штета е што ќе нема место за понатаму за Франција или Италија , а ќе има за послаби репрезентации. Ајде кажете што мислите кој ќе ја земе титулата, кој ќе освои медали, и кои репрезентации ќе бидат од 1 до 6 место,и оние од 3 до 6 место ќе играат понатаму квалификации за Олимписките игри догодина. По мене Шпанија, Србија и Литванија се најквалитетните репрезентации во Европа моментално и најголеми фаворити за медалите . А меѓу првите 6 да бидат на крајот по мене можат Германија, Италија, Црна Гора. За Словенија штета што нема да биде комплетна, има добра плејада на кошаркари, и има мали шанси да биде меѓу првите 6 на првенството. Грција ќе помине слабо на ова првенство, може и ќе успее некако да е 1 во нашата група, но нема шанси да бидат меѓу првите 6 на крајот на првенството.

66282422jpg-1d9aa8ea8f985fa0_large.jpg

image_1312471026987.jpeg

image_1312471027936.jpeg

image_1312471029162.jpeg

DIRK is back from holidays! :vozbud::vozbud:

Составот на Германија за ЕП:
Plejmejkeri: Heiko Šafarčik (Alba), Štefen Haman (Bajern),
Bekovi: Luka Štajger (Alba), Johanes Herber (Skajlajners),
Krila: Robin Benzing (Bajern), Filip Švetelm (Bajern),
Krilni centri: Dirk Novicki (Dalas), Jan Jagla (Bajern), Tim Olbreht (bez kluba), Sven Šulce (Alba),
Centri: Kris Kejmen (LA Klipers), Tibor Plajs (Brose Baskets).

Иначе Србите останаа без Величкович, кој поради не спремност од 100% и повреда, ќе го пропушти првенството...и се намалија шансите на Србија да направи нешто повеќе на шампионатот...исто така можно е и да не настапи и Кешељ..

Србија,Германија,Франција (ако играат НБА играчите) се фаворитите според мене.. Израел и Италија во борба за четврто, Летонија последна без ниту една победа.

Србија ја гази Италија моментално...прва четвртина ја изгубиле Србите со 18-10, ама за тоа сега водат убедливо со 49-32...Teпич 12, Теодосич 10 и Мачван 10 нај ефикасни кај Србите...кај Италија Галинари со 13 поени.

Германците ги газат Израелците. Досега најубедлива победа на првенството.

Германците ги газат Израелците. Досега најубедлива победа на првенството.
ја коа дрндам дека ќе се борат за медал, ниедна репрезентација не е толку јака на високите позиции. Јагла, Дирк, Бензинг ѕверот, и Каман. А и тренерот им е топ.

ја коа дрндам дека ќе се борат за медал, ниедна репрезентација не е толку јака на високите позиции. Јагла, Дирк, Бензинг ѕверот, и Каман. А и тренерот им е топ.
Боби, само што започна првенството, Израел не е мерило за квалитетот на Германија.
Ќе видиме понатаму како ќе се одвиваат работите ..тек им следуваат тешки мечеви на Германците..Србија, Италија, Франција..

Боби, само што започна првенството, Израел не е мерило за квалитетот на Германија.
Ќе видиме понатаму како ќе се одвиваат работите ..тек им следуваат тешки мечеви на Германците..Србија, Италија, Франција..
Знам, и ќе ги тепаат сите натпревари, може на еден да кикснат ако имаат лош ден. Србија и Франција ај, ама Италија не е тежок натпревар. Него муабетот ми беше една чиста споредна со нашиот тим, колку се само појаки од нас на високите позиции. Каман е еден од најдобрите центри на првенствово а Дирк е убедливо најдобриот поединец тука, и германците може да се ослонат на индивидуални способности ако не им иде. Он влага 4-та четвртина и само тој шутира и има влез страшен каде најчесто го фаулираат и да не збориме дека мава слободни со 97%, а не као кај нас 60%-75%.

Знам, и ќе ги тепаат сите натпревари, може на еден да кикснат ако имаат лош ден. Србија и Франција ај, ама Италија не е тежок натпревар. Него муабетот ми беше една чиста споредна со нашиот тим, колку се само појаки од нас на високите позиции. Каман е еден од најдобрите центри на првенствово а Дирк е убедливо најдобриот поединец тука, и германците може да се ослонат на индивидуални способности ако не им иде. Он влага 4-та четвртина и само тој шутира и има влез страшен каде најчесто го фаулираат и да не збориме дека мава слободни со 97%, а не као кај нас 60%-75%.
Германија светлосни години е пред нас, неможиме ние да се рамниме со тие веле сили, без разлика дали било во кошарка, ракомет, или сосем трет спорт..нема потреба од такви споредби да прајме. ..кошарката не беше толку јака кај нив до пред некое време како што е ракометот и фудбалот, сега вложуваат и тоа како во кошарката што се гледа по резултатите кој ги прај сениорската репрезентација..
Ние ако сме ги победиле еднаш-два пати сигурно ни се потрефило, не дека ја разбираме играта, ако толку ја разбиравме денес ќе ја победевме Црна Гора, или без разлика која репрезентација.
Фрли си, па да си најдеш..а ние не фрламе .
Ама тоа е друг муабет, надвор од оваа тема е. :)

Сигурен ли си ?????!!!!!!!!!!

Инаку читам погоре Србија ја прегази Италија ДА ако го гледас на крајот резултатот како завршила утакмицата и да носиш одлуки врза база
на самиот резултат...........а не си ја гледал утамицата може ............и се случуваше далеку од газење !!!!!!!!..........РЕЗУЛТАТОТ СТАЛНО ЛАЖЕ И ДАВА СОСЕМА ПОГРЕШНА СЛИКА!!!!!!......како што беше впроцем и France _Latvia, kade na 5 мин пред крајот беше само 3 разлика за France !!!!!.............Не дека не беше заслужена победата на Србија........ама дека било прегазување........ДАЛЕКУ од тоа.- напумпани фрази..........повеке Италија треба да ја бара вината.........и мозеа да ја добијат Србија .....не се сомневам .....само напраија грески !!!!!!!

италија skoro цело прво полувреме водеше ..........на крајот од 2та цетвртина дојдоа србите водство 7 разлика.............3 дел направија Србија 17 разлика србите (благодарение на неколкуте тојки со ги лупнаа.......ги слузесхе сутот цела игра од далецина)......арно ама Италија ги стопи тие 17 на 4 ....за помалку од 3 мин ....ко на к_р ташак!!!!!!!

Во 3 цетвртина интересено Србите се губеа на зонска одбрана..........едноставно немаа решение на зонава на Италјаните.....2 тројки што здрвија Србиве тој период инаку Италија ке дојдесе и во водство ........ке беше огромен пресврт..................и не случајно за толку кратко време
прокоцкаа таква предност........на поцетокот на 4 цетртина бесе само 4 разлика.....и кога се надевав на пресврт.......а последната цетртина искрено Италија ја изиграа слабо ........напраија доста грешки...............и тоа е.......poslendata cetvrtina samo na Bargnani cekaa.....i Srbive ne mozea da go cuvaat.......samo so fauli .....go skrsija...........mnogu rano otidoa Srbite pos cetvrtina u bonus ...mislam na 4 min beshe ......ama ne go iskoristija toa Itljanive..........da beshe potesna toj period utakmicata .......drugo ke beshe so toj bonus !

Оваа репрезентација на Италија е ептен badass........одбраната им е послаба страна (ne deka ne mozat i vo toj segment da izigratt.....ednostavno ne se trudat mnogu tamu.......i plus imaat mnogu niska postava !!!!!!!) ....ама затоа компензираат офанзива и знаат да бидат powerhouse.........i so 3 da de torpediraat i da skinata 20 razlika dur da trepnes !!!!!! na vlez teshko se drzat......................i znaat da se raztrcaat...brzi se.........kontrite gi koristat mnogu dobro.........daniel hacket vrsi dobra rabota.........ednostavno ko Dream Team se...........
bashibozuk timska igra.......ako ne odi .....na individualni vlezovi se potpiraat......realno imaat zverovi......belinellli emnogu brz........NBA e druga rabota so mala minutaza.....ama za na EURO e car......ako znaesh da izvadish maksimum od nego............

Оваа утакмица можеше да ја добијат Италија.......требаше !........и да ги искомплицираат работите во оваа група.......... и тек ке следи циркузот во оваа
група !!!!!!!!!!!................најинтересната група и тесна.........група кланица.............

Ne deka navivam za Italija....no mnogu mi e milo sto se vratija vo KOsarkata od mrtvite......ednostavno euro bez Itlaija ne se zamisluva .........a i svetskata kosarka bez niv
e prazna......greota e.............so ogled koja sila bea .........ama se vrakaat brakata.......

Франција со Латвиа беше исто така Killer утакмица.............sutersko sou na Јанис Блумс...........едноставно они кои не ја гледале ако ја најдат снимка( a ke ja najdat!!!)...........мора да ја гледаат атер за него.....цоекот е сатар.........и го покажа тоа после којзнае кој пат............првите 11 поени на Latvija bea od nego........3 trojki po red coekov i to NBA dalecina i fazla.......
milina...............Latvija na sut za 3 e mnogu opasna....zimi toa.......e vtoro poluvmre ne im odeshe sutot .......i toa e.......i protiv France igraat a ne Belgija !!!!!!

Vo prvoto poluvreme Latvija nacukaa duri 9 trojki !!!!!!!!.......so mnogu visok procent .ednostavno se vleguvashe.....i toa od NBA dalecini........torpediraa........

kaj France Parker po default puzder....zimi on...........parker bito e sto e epten vo forma......i vo podgotvitelnite utakmici pred euro imashe prosek po negde 25 poeni......taka i prodozluva......ama ke treba i drugive da se anagaziraat pojke......ima francija igraci so lopata!
========================================================================

Srbija Latvija mi srdi na interesna utakmica..............t.e deka nekoj kiks moze ............na tarotov mi ispadna...........треба да се гледа вика гатацот !!!!!

Italija germany.......killer...po killer amin...........GAME of the DAY zaedno so Turkey - Britanija (ludenica ke bide) !

оваа група е многу техско да се казе кој ке биде прв...........она сто е јасно е дека скоро сите утакмиц освен (латвија - израел, и други 2,3) ке бидат ТОП...........
треба да бидат..........................

и многу глупо сто lugjevo od mAkedoija na TV ке ја гледаат нашата група само......најистоцкана на ЕУРО ......ама тоа е !!!!!!!!!!

Победа на Србија над Летонија со 92-77... Од почеток до крај Србите си водеа и не дозволија изненадување од Летонците... Следен натпревар против Израелците, очекувам лесен меч :D

Победа на Србија над Летонија со 92-77... Од почеток до крај Србите си водеа и не дозволија изненадување од Летонците... Следен натпревар против Израелците, очекувам лесен меч :D
На полувреме беше тесен резултатот бе .:icon_lol:
Ќе се налути eikosanoidi ..ќе мисли дека и Летонија сме ги потцениле како Италијанците вчера. :D

Утре мислам дека ќе има директен пренос на Сител 3 од тој меч, бидејќи во нашата група е слободен ден.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom