Таквите како тебе кои го имаат истото мислење први стапнуваат за првиот продолжен викенд.Народот од Македонија да е паметен, нога нема да стапи во Грција освен за зорт и бизнис, 1 поен ти дава од жири+телевотинг од песна што се гласаше многу од жирито за разлика од Албанија кој даде 18 поени од вкупно 24...втора со најмноги поени што ни даде после Србија.... и уште гледам некој се буни за западниот сосед него за јужниот сосед... епа поглуп народ аминннн
Дали ми веруваш или не не ме интересира никогаш немаме отидено во Грција само еднашка кога се вратив од Шпанија морав преку Атина да имам поврзување за Скопје тоа било се со мене и Грција.... и во таа прилика приметив дека понационалисти од грците немаме сретано народ... само колку те малтретират и дискриминраат кај пасошна контрола не ти треба повеќеТаквите како тебе кои го имаат истото мислење први стапнуваат за првиот продолжен викенд.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Како бе баш вас таквите ве дискриминираат и малтретираатДали ми веруваш или не не ме интересира никогаш немаме отидено во Грција само еднашка кога се вратив од Шпанија морав преку Атина да имам поврзување за Скопје тоа било се со мене и Грција.... и во таа прилика приметив дека понационалисти од грците немаме сретано народ... само колку те малтретират и дискриминраат кај пасошна контрола не ти треба повеќе
Искрено јас гледав поените кога се даваа и не е сеедно да видиш толку поени и цело време на врвот од табелата да е твојата држава. Онака се тресев додека беше прва.
Со ваквиот начин на претставување на поените не е предвидлива победата на Евровизија до самиот крај.
Јас сакав да победиме дека ќе се гради или разобновува некоја сала, патишта, ќе живне државава ама добро и осмо место е голем успех за држава како Македонија.
Абе вака не се буневте маму ви ебем ко платија 800 000 евра за да овозможат 80-100 гласови од дијаспората за да се во можност да гласаат на избори, ако не биват во нешто тое во музика, искрено и 150 000 евра се малце, џаба толку хејт ин кон Тамара, низ цел свет не промовира во најдобро светло досега.бидете горди на Тамара што спичкаја ваши 200 к еу за 5 дена,,а работнициве од Еурокомпозит,Фени нека чекаат уште 10 евросонга па да примат плата што си ја одработиле
Апсолутно се согласувам! За жал, тоа тешко ќе се искорени. Како и да е, најдобар настап за нас досега со најголема поддршка. Браво за Тамара и екипата!Вокално, сценски, настапот беше еден од најдобрите, песната беше релативно добра. Разликата ја направи Тамара со тоа како испеја и претстави пред публиката. Делуваше самоуверено и моќно, во целост ја долови пораката на темата.
Инаку квалитетот на евровизија е генерички, песните се генерички. Дури и победничката нумера мене ми звучеше како дежа ву, претходно виден и слушнат концепт, небитно.
Евровизијата како манифестација мислам дека е провидна и плитка. Јасно е одамна дека се работи за скапо шоу кое што е контрадикторно на самото себе. Наводно промовира различност а си противречи со политиката и национализмот, соседското гласање... Словените си даваат гласови меѓу себе, германите исто, латините исто...се збори за некаква обединета Европа а истата вришти од национализам и поделби.
Каде сме ние во целата оваа приказна? Лошото е што целиот овој условно кажано "успех" ќе биде искористен за терање на внатрешни политики и протнување на ефтини партиски агенди проврзани со смената на името.
Ние сме тип на народ кој што се дели по разни основи. Иницијална каписла за тоа е политиката а истата ја бараме и во најмаргиналните работи. Во нормална држава со нормален народ ова би била споредна вест чисто од забавен карактер и толку.