ЕУРО 2020 - Нокаут фаза

• Креатор на темата Креатор на темата ManUtdChampions
  • Време на започнување Време на започнување

Кои репрезентации ќе стигнат до финалето на ЕУРО 2020?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Каков состав ваѓа Саутгејт...:pos:

Составот мизерија, на клупа ги имаш Грилиш, Белингам, Санчо, Маунт, Фоден па и Рашфорд тој зема со 10 дефанзивци излегува, Чоло лајна да јади :) Абе излези таму изиграј машки Германија е попара во одбраната, нападни ги дупни му ја главата.

Составот мизерија, на клупа ги имаш Грилиш, Белингам, Санчо, Маунт, Фоден па и Рашфорд тој зема со 10 дефанзивци излегува, Чоло лајна да јади :) Абе излези таму изиграј машки Германија е попара во одбраната, нападни ги дупни му ја главата.
Мислиш има кохонес за тоа Саутејт.

Мислиш има кохонес за тоа Саутејт.
Абе добро реално овој натпревар има преголема тежина затоа што кој и да помини понатаму ќе има олеснителен пат до финале ама сепак бе, има добри играчи можеше подобар состав од овој.

На средина мислам ќе го изгубат дуелот Англичаните, каде каде подобра средина имаат Германците али ај да не баам предвреме.
Навивам за Англија али паметот друго ми вика.

Очигледно не ни има намера да ја освои средината. Ќе игра на брза трансформација (Германците покажаа слабост на сите натпревари на таква противничка игра), затоа Сака и Стерлинг.

А за мене е греота да имаш толку голем талент во состав и да не ставиш барем еден од Фоден/Маунт и да пробаш да играш нешто.

Ако Швабите не ги рашамараат Енглезиве нема кој... :ајнапиво:

На ЕП Италија и Германија најчесто, и земјите од Источниот Блок.
На СП ја додавам само Јапонија ради тоа што играат најчисто, не се бунат и не плачат на терен, културни луѓе.

А не ги можам Англичаните и нивната препотентност (Football's coming home :facepalm:). Класични инцести.
Франција ради црнчугите у репрезентацијата, последен пат сами направиле нешто у 84' каде само Тигана им беше едини црнец. Од тогаш успесите им се должат ради алжирците, црнците и понекој марсовец у екипата.
Шпанија...лиглиња
На светски првенства афричките репрезентации ми се симпатични, ама европски репрезентации со црнци а ла Франција и Холандија ми се на црна листа.
Од поново време шиптaрската репрезентација на Швајцарија ми е тотално антипатична...и заливските земји, скороевичи, Катар и слични небитни нафташки муџи. Во ист пакет со нив и татарстан и ѓубрињава од југ.
Италија од кога памтам за себе играше крш лошо по првенствава и обично ги освојуваше со најлоша игра. На пример, 94та во Америка имаа убиствена екипа со Роберто Баџо и несреќно завршија на крај. Оваа екипа на Италија ми е најсимпатична до сега, така да, навивам за нив и за швабите до крај.
Енглезите никогаш немале капацитет за до крај да изгураат, се ложат, праат медиска фама...ќе се избламираат брзо.

Абе добро реално овој натпревар има преголема тежина затоа што кој и да помини понатаму ќе има олеснителен пат до финале ама сепак бе, има добри играчи можеше подобар состав од овој.
Има Саудгејт се само му фали у глава и кохонес меѓу нозете.

7-0 да тепа Англија нема да разберам што му се врти у глава на Саутгејт што извадил ваков состав. Еве онака замислувам како седи, анализира и си го глеа составот и што ли си вика кога гледа дека има преталентирани играчи како Грилиш, Маунт, Фоден, со страшни сезони зад себе... Да ти ебам тоа затуцаниот куртон, земал со 8 дефанзивци искочил да игра, брука и резил.

Која тактичка тремка е овој Саутгејт.
za mene e strasno kakvi drva kako treneri imaat golemi fudbalski nacii kako anglija, holandija i francija. im dozvoluvaat na trenerski antitalenti da se glupiraat so reprezentacija, nesto sto treba da im e najsveto vo fudbalot. kakov potencijal realno ima anglija, uste povise francija, a southgate i deschamps nisto ne mozat da izvlecat od toa. inace sekako znam deka francija e aktuelen svetski prvak, ama realno i togas francija ne pruzi nisto posebno. i vcera bea mizerija, edino ziveat od individualniot kvalitet, a izborot na igraci i nacinot na koj se postaveni i igraat e katastrofa.

southgate e slicen "kalibar" i zaradi toa za mene bi bilo malo cudo anglicanite da ja minat germanija. anglija se dodeka ne angazira kvaliteten trener nisto nema da napravat bez vrska kolku kvalitetni individualci poseduvaat.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom