ЕУ ни го смени јазикот

• Креатор на темата Креатор на темата Стрелец
  • Време на започнување Време на започнување
пак да повторам пред да идам на вотка, бидејќи денес е со повод, никој не може да ни го смени (името на) јазикот освен ако сами не си го смениме, затоа ум в глава или барем прст на аркада, или в нос, кој како милува

ja gledav tribinata...sve mojeg do mojega....da ne gi znae covek ce si rece ovie se ludi,a bidejci gi znam sto mustri se jasno mi e se....brane stegni edna kolumna...ziti se

ja gledav tribinata...sve mojeg do mojega....da ne gi znae covek ce si rece ovie se ludi,a bidejci gi znam sto mustri se jasno mi e se....brane stegni edna kolumna...ziti se

Таман сега после претседателски избори нека се повлече ко деме од активна политика и нека почне а пишува колумни ама во понделник за да бидат ко вовед во тие што ги пишува фрчко во вторник.

Како и да е се лоцира проблемот а тоа е агресивната грчка дипломатија и очигледно неопстоешката наша дипломатија.

Видете какви предавници имаме во "Eвропски организации и клубови".

http://www.rferl.org/content/Macedonia__Where_The_Streets_Have_Greek_Names_/1376847.html

Авторот е Благоје Кузмановски, коорд. на дописн. на радио "Слободна Европа, за Утрински Весник.

(http://217.16.70.245/?pBroj=996&stID=4357)

3452.jpg

Веројатно е тој, бидејќи е дописник за Радио "Слободна" Европа, а и текстот е на тој сајт.

И како да победиме со вакви? :toe:

Таман сега после претседателски избори нека се повлече ко деме од активна политика и нека почне а пишува колумни ама во понделник за да бидат ко вовед во тие што ги пишува фрчко во вторник.

Како и да е се лоцира проблемот а тоа е агресивната грчка дипломатија и очигледно неопстоешката наша дипломатија.

Луѓе...разберете само едно....благодарение на тие луѓе наведени у цитатов и секако врвот на остварувањето на Македонската независност Киро Глигоров ние сме денес „КОНСТИТУИРАНА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА“ се друго е гола вода. Да не беа тие луѓе нека ви биде јасно дека по распадот на Југославија немаше да можеме да оствариме независност и продолжување на Македонскиот идентитет. А оваа моментална политика на Република Македонија не води сите кон губење...не само на државата...туку ете како што гледате полека полека и на идентитетот. Целата политика на вмро со надворешните прашања беше голем промашај кој ќе ни ја смени историјата ако продолжи. Работата беше во тоа што не требаше да се провоцира со антички артефакти и имиња во овие моменти кога не сме рамноправна држава на нашата противничка. Абе незнам како сакате свртете ова е најлоша можна политика од сите досега во македонија...само ни се пере мозокот со будење на некои наводни национални чувства, а што ќе ни остане од тоа...од трите подолгото. Резултатите од провокацијата еве ги ...глеате сите! Грчка членка на еу ние не и ете прва порака од ЕУ се поради провокациите од наша страна. Влези па јади трици колку сакаш после...али вака не!!!

Луѓе...разберете само едно....благодарение на тие луѓе наведени у цитатов и секако врвот на остварувањето на Македонската независност Киро Глигоров ние сме денес „КОНСТИТУИРАНА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА“ се друго е гола вода. Да не беа тие луѓе нека ви биде јасно дека по распадот на Југославија немаше да можеме да оствариме независност и продолжување на Македонскиот идентитет. А оваа моментална политика на Република Македонија не води сите кон губење...не само на државата...туку ете како што гледате полека полека и на идентитетот. Целата политика на вмро со надворешните прашања беше голем промашај кој ќе ни ја смени историјата ако продолжи. Работата беше во тоа што не требаше да се провоцира со антички артефакти и имиња во овие моменти кога не сме рамноправна држава на нашата противничка. Абе незнам како сакате свртете ова е најлоша можна политика од сите досега во македонија...само ни се пере мозокот со будење на некои наводни национални чувства, а што ќе ни остане од тоа...од трите подолгото. Резултатите од провокацијата еве ги ...глеате сите! Грчка членка на еу ние не и ете прва порака од ЕУ се поради провокациите од наша страна. Влези па јади трици колку сакаш после...али вака не!!!
Петре, во наредните мигови, најверојатно ќе бидеш изеден од мршојадци:tv:

Луѓе...разберете само едно....благодарение на тие луѓе наведени у цитатов и секако врвот на остварувањето на Македонската независност Киро Глигоров ние сме денес „КОНСТИТУИРАНА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА“ се друго е гола вода.

Благодарение на тие луѓе наведени во цитатов денес сме ФИРОМ.

Петре, во наредните мигови, најверојатно ќе бидеш изеден од мршојадци:tv:

Ако имам различно мислење сум мршојадец?

ЕДИТ: Не ве боли кога го видете ова?

Macedonia
(see: former Yugoslav Republic of Macedonia)

Short name former Yugoslav Republic of Macedonia, the

Full name the former Yugoslav Republic of Macedonia

Name of citizenship of the former Yugoslav Republic of Macedonia

Adjective of the former Yugoslav Republic of Macedonia

Source language title ......... English title Code

македонски .................... (to be defined)

Ако имам различно мислење сум мршојадец?
Да не бевме Фиром, ќе бевме Танзанија. Може и си од кај да знам.

ФИРОМ беше најмудрата политичка одлука, и да не беше таа немаше никој да не знае денеска. ФИРОМ беше услов сите знаеме за влез у обединетите нации исто како што денес има друг услов за влез у ЕУ. Ама другарче нека ти биде јасно дека ние сами неможеме...немаме ни моќ а ни памет за сами да се водиме, така да единствена опција ни е да се интегрираме кон светската и европската политика за да останеме тоа што сме. Се друго што си гаеме илузии дека ќе опстоиме како Македонци како отсекогаш што сме опстојувале и при систем на изолација и без ничија помош у денешниов свет...Е ВЕТЕР И МАГЛА!

ФИРОМ беше најмудрата политичка одлука, и да не беше таа немаше никој да не знае денеска. ФИРОМ беше услов сите знаеме за влез у обединетите нации исто како што денес има друг услов за влез у ЕУ. Ама другарче нека ти биде јасно дека ние сами неможеме...немаме ни моќ а ни памет за сами да се водиме, така да единствена опција ни е да се интегрираме кон светската и европската политика за да останеме тоа што сме. Се друго што си гаеме илузии дека ќе опстоиме како Македонци како отсекогаш што сме опстојувале и при систем на изолација и без ничија помош у денешниов свет...Е ВЕТЕР И МАГЛА!
Така е! Напред за Северна Македонија, за Славо Македонците .... денес над Северна Македонија се раѓа, made in north macedonia... па и не е толку страшно нели ?

Брат зашто воопшто се обидуваш? Што трошиш нерви за џабе? Нека останат 5 души и нека ке*аат меѓу себе. Верувај не се исплати инатење овде, во овој под форум.:wink:

Така е! Напред за Северна Македонија, за Славо Македонеците .... денес над Северна Македонија се раѓа, made in north macedonia... па и не е толку страшно нели ?

Абе не јади трици сеа не ми раскажувај прикаски за мали деца. Ајде кажи што ти лично имаш почувствувано во врска со твојот идентитет дека ти бил загрозен од коа сме ФИРОМ? Не викаа 220 земји од светот Македонија или Мацедониа...не викаа 220 земји од светот Македонци или Мацедонианс....го викаа 220 земји од светот нашиот јазик Македонски или Мацедониан? На кого сеа ти продааш басни? Па убаво вика дечково Пауер МКД да не бевме ФИРОМ ќе бевме танзанија ....земја Х или многу поверојатно нечија провинција!

Абе не јади трици сеа не ми раскажувај прикаски за мали деца. Ајде кажи што ти лично имаш почувствувано во врска со твојот идентитет дека ти бил загрозен од коа сме ФИРОМ? Не викаа 220 земји од светот Македонија или Мацедониа...не викаа 220 земји од светот Македонци или Мацедонианс....го викаа 220 земји од светот нашиот јазик Македонски или Мацедониан? На кого сеа ти продааш басни? Па убаво вика дечково Пауер МКД да не бевме ФИРОМ ќе бевме танзанија ....земја Х или многу поверојатно нечија провинција!
Абре дечко правиш ли разлика меѓу уставно име и име за надворешна употреба ? Уставно име - кога ќе земеш да го читаш уставот ќе пишува Устав на Република Северна Македонија, па воочи ја разликата. Јас не јадам трици, јас само пробувам да го сменам тоа рамнодушно сваќање на целава работа со имево, како да нема ништо да смени во ваш стил. На крај краева, твое мислење е па незнам зошто се замарам. Само тек после таа промена на име, ќе бидеме сведоци на еден модерен, софистициран геноцид врз еден народ, без употреба на оружје. Толку од мене.

земја Х или многу поверојатно нечија провинција!
Да де, Бугарска, тоа е планот со вакво разјадување и делење на народот...ај нејсе, само ќе ме напаѓате, како што беше војводата порано ќе испадне дека овие се бетер, ама ај времето ќе ви покаже, сега не верувате нормално. Толку од мене на оваа тема.

Абре дечко правиш ли разлика меѓу уставно име и име за надворешна употреба ? Уставно име - кога ќе земеш да го читаш уставот ќе пишува Устав на Република Северна Македонија, па воочи ја разликата..

Кој некогаш рекол дека воопшто ќе мења Уставно име бре? Аман, се менуива ФИРОМ само...брееее 1000 пати го имам пишувано ова.

ovde ne se raboti za diplomatija tuku za vnatresen nepriatel....ne cuv do sega od nieden gejski prestavnik da ja napadne politikata na brane ....naprotiv ja koristat negovata politika kako argument protiv nasiot identitet i naseto ime....za da ja sovladame gejlada i socuvame naseto ime i identitet treba da rascistime so site koi patot do eu i nato go gledaat preku popustanje za imeto...bez razlika od koja partija da se

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom