ЕУ ни го смени јазикот

• Креатор на темата Креатор на темата Стрелец
  • Време на започнување Време на започнување
Se menuva FYROM, a so sto??

So geografska odrednica??

Zosto?

FYRO e rak rana, crno petno!

I ne se menuva FYROM, se menuva svesta!

Ako nie znaeme koi sme i sto sme, ne treba voospto da diskutirame.

Power, ako ti preci odi na idividi, kako i na vas drugite na koi im preci sto konecno ima osvesteni lica koi ja gledaat celata negativnost vo ovaa "oaza na mirot", na ovaa entropija narecena FYR Macedonia!

I dosta veke so edni isti muabeti.

P.S. realen, tocno, Grcija e vinovna, no i samite nie sto voopsto dozvoluvame i natamu da se koristi naseto ime za trgovija i potkusuruvanje.

Za Makedonija se raboti, e za nea nema pregovor i dogovor!

Да ги издржевме притисоците денес ќе бевме Македонија. За болдираното немам коментар.

Како можеш да издржиш притисок од ЕУ? :pos2: Два дена да ни затворат граници ќе крахираме, ај не биди смешен, зависиме од извоз, 100 пати сум го пишал ова и не можам веќе, како да му пишувам на ѕидов, џабе е. П.С Не ни очекувам да разбереш, нели? Ај седи раат.:wink:

ФИРОМ беше најмудрата политичка одлука, и да не беше таа немаше никој да не знае денеска. ФИРОМ беше услов сите знаеме за влез у обединетите нации исто како што денес има друг услов за влез у ЕУ. Ама другарче нека ти биде јасно дека ние сами неможеме...немаме ни моќ а ни памет за сами да се водиме, така да единствена опција ни е да се интегрираме кон светската и европската политика за да останеме тоа што сме. Се друго што си гаеме илузии дека ќе опстоиме како Македонци како отсекогаш што сме опстојувале и при систем на изолација и без ничија помош у денешниов свет...Е ВЕТЕР И МАГЛА!

Сигурен сум дека веруваш во ова, но сигурен сум и дека грешиш. Ние имаме многу непријатели, но најголемиот непријател ни е стравот. Само не плашат последните 15 години дека сме слаби, дека нема да опстанеме, дека ќе не снема...бла бла...

Единствено може да не снема ако самите се избришеме.

Абре дечко правиш ли разлика меѓу уставно име и име за надворешна употреба ? Уставно име - кога ќе земеш да го читаш уставот ќе пишува Устав на Република Северна Македонија, па воочи ја разликата. Јас не јадам трици, јас само пробувам да го сменам тоа рамнодушно сваќање на целава работа со имево, како да нема ништо да смени во ваш стил. На крај краева, твое мислење е па незнам зошто се замарам. Само тек после таа промена на име, ќе бидеме сведоци на еден модерен, софистициран геноцид врз еден народ, без употреба на оружје. Толку од мене.

Абе кај ти се тебе очите бе ...читаш ли весници ти бе алооо или тресеш празна слама? Па сега да не е подобро од Република Северна Македонија? Ова темава е уствари тоа...дека од 9 Јанураи годинава пишува Народ, Јазик, Валута Нација на Поранешна Република Македонија...ете без преговори...па да запневме со преговори па барем ќе ни пишувапе идентитет Македонци од Северна Македонија. Еве што груевски одбивапе преговори што се слулчи...глеам ни зачува и име и се. Нормални ли сте бе алооооо...оваа идеологија само го чека денот кога да побараме помош од источниот сосед и тој да прифати....а тогаш на сметка на тоа се знае што ќе бараат они и ете ти...македонија фајрон. Чукнете малце тоа глаите.

Како можеш да издржиш притисок од ЕУ? :pos2: Два дена да ни затворат граници ќе крахираме, ај не биди смешен, зависиме од извоз, 100 пати сум го пишал ова и не можам веќе, како да му пишувам на ѕидов, џабе е. П.С Не ни очекувам да разбереш, нели? Ај седи раат.:wink:

Не реков јас дека треба да ги растуриме односите со ЕУ. Зошто би ни ги затвориле границите? Едноставно треба да ги прекинеме преговорите со Грција и да и кажеме на ЕУ дека не го прифаќаме ултиматумот. А тие нека одлучат.

А за болдираново. Ова ти е вторпат во два поста. Го спушташ нивото на дискурсот. Како сакаш да те сфаќаат сериозно?

Mene 120-tina zemji me oslovuvAat so Republic of Macedonia, mojot jazik go narekuvaat macedonian, narodot mi go narekuvaat macedonian....edna Evropska smrdliva komisija, koja e zaloznik na pariskiot dogovor i sledstveno na Bugarija i na Grcija ne mi e potrebna za da mi kaze koj sum i sto sum!

I ne e tocno deka bez EU ke propadneme.

Ke ni bide tekso, ama i pod tursko ni bilo i pod grcko i bugarsko i srpsko ni bilo tesko, macno...ne kolele, ne besele, ne cerecela, pa sme opstoile kako nacija, narod.

Krsete glava vie koi sakate imeto da si godadete za da ve ebat bez vazelin.

P.S. Kuburot za sto vi e? Za nedajboze???!

Не реков јас дека треба да ги растуриме односите со ЕУ. Зошто би ни ги затвориле границите? Едноставно треба да ги прекинеме преговорите со Грција и да и кажеме на ЕУ дека не го прифаќаме ултиматумот. А тие нека одлучат.

А за болдираново. Ова ти е вторпат во два поста. Го спушташ нивото на дискурсот. Како сакаш да те сфаќаат сериозно?
Другар, како мислиш ти ќе одлучи Еу тогаш?...А за болдираното? Е тоа ми е веќе од што 500000 пати сум пишувал на политика, и преку глава ми е, и искрено нема фајде од инатење, верувај.:wink:

ovde ne se raboti za diplomatija tuku za vnatresen nepriatel....ne cuv do sega od nieden gejski prestavnik da ja napadne politikata na brane ....naprotiv ja koristat negovata politika kako argument protiv nasiot identitet i naseto ime....za da ja sovladame gejlada i socuvame naseto ime i identitet treba da rascistime so site koi patot do eu i nato go gledaat preku popustanje za imeto...bez razlika od koja partija da se

Епа да де и точно тоа е о еден од прблемите зошто нашта дипломатија е никаква. А последицата е создавање контрадикторни услови во кои официјално политички нашиот јазик не е дефиниран во ЕУ а истовремено се изучува како македонски во доста универзитети во ЕУ.

Diplomatijata e vodena od odrodnik, ,a Pwemiewot nema poim od nadvoresna politika (nepobitni dva fakta)!
Poradi toa, nasata nadvoresna politika e nonexisting a diplomatijata ni e non sens!

Ne mozam da ve svatam,velite deka nemame proizvodstvo a ke krahirame ako nemame izvoz? ZArem vaka ve plasat po partiskite stabovi,smenete go imeto za da imame izvoz? Bravo za nositelot na ovaa ideja,more sto pametni ima vo ovaa nasa Makedonija...

Ne mozam da ve svatam,velite deka nemame proizvodstvo a ke krahirame ako nemame izvoz? ZArem vaka ve plasat po partiskite stabovi,smenete go imeto za da imame izvoz? Bravo za nositelot na ovaa ideja,more sto pametni ima vo ovaa nasa Makedonija...
Аман бе, не ме отекувај, олабави, што сум имал да кажам до сеа, кажав во политика. За жал, ќе бидам во право, бидејќи сега нормално не ми верувате, туку им верувате на буг...ај тоа друг пат.

пак да повторам пред да идам на вотка, бидејќи денес е со повод, никој не може да ни го смени (името на) јазикот освен ако сами не си го смениме, затоа ум в глава или барем прст на аркада, или в нос, кој како милува
apsolutno tocno,si imame jazik, kultura, istorija, obelezija na edna nacija i tocka.zlobnicite sto ne mrzat e nivni problem, toa sto ni go ostavile nasite predci treba da go cuvame, a za starata kurva evropa me zabole stojko.od zavist i nemok ne znaat sto zlo da ni napravat...neka se gonat u pm.:hump::hump::sekss::sekss:

Другар, како мислиш ти ќе одлучи Еу тогаш?...А за болдираното? Е тоа ми е веќе од што 500000 пати сум пишувал на политика, и преку глава ми е, и искрено нема фајде од инатење, верувај.:wink:

Ако кажеме НЕ одлучно, и ако цела Македонија застане зад таа одлука, ЕУ ќе проба со се што може да не предумисли. Ќе има тука пропаганди, сеење страв, повлекување на фондови и други мерки. Но, нема да дојде до екстремни мерки како затворање на граници, затоа што нема да можат таква постапка да ја оправдаат пред светската јавност, а дури ни пред поедините влади кои се внатре во ЕУ. Ако издржиме доволно долго и останеме на ставот (и воопшто не преговараме), на крајот ќе се откажат од убедувањето и ќе останат две опции.

1) Воопшто да не не примат
2) Да најдат начин да ја притиснат или заобиколат Грција

И двете варијанти се подобри од тоа да влеземе во ЕУ како Фиром или нешто трето. Ако влеземе како Фиромци (или слично) ќе бидеме поразена нација и мета и на останатите соседи кои одвај чекаат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom