Да не бевме Фиром, ќе бевме Танзанија. Може и си од кај да знам.
Да ги издржевме притисоците денес ќе бевме Македонија. За болдираното немам коментар.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да не бевме Фиром, ќе бевме Танзанија. Може и си од кај да знам.
врвот на остварувањето на Македонската независност Киро Глигоров
Да ги издржевме притисоците денес ќе бевме Македонија. За болдираното немам коментар.
ФИРОМ беше најмудрата политичка одлука, и да не беше таа немаше никој да не знае денеска. ФИРОМ беше услов сите знаеме за влез у обединетите нации исто како што денес има друг услов за влез у ЕУ. Ама другарче нека ти биде јасно дека ние сами неможеме...немаме ни моќ а ни памет за сами да се водиме, така да единствена опција ни е да се интегрираме кон светската и европската политика за да останеме тоа што сме. Се друго што си гаеме илузии дека ќе опстоиме како Македонци како отсекогаш што сме опстојувале и при систем на изолација и без ничија помош у денешниов свет...Е ВЕТЕР И МАГЛА!
Абре дечко правиш ли разлика меѓу уставно име и име за надворешна употреба ? Уставно име - кога ќе земеш да го читаш уставот ќе пишува Устав на Република Северна Македонија, па воочи ја разликата. Јас не јадам трици, јас само пробувам да го сменам тоа рамнодушно сваќање на целава работа со имево, како да нема ништо да смени во ваш стил. На крај краева, твое мислење е па незнам зошто се замарам. Само тек после таа промена на име, ќе бидеме сведоци на еден модерен, софистициран геноцид врз еден народ, без употреба на оружје. Толку од мене.
Како можеш да издржиш притисок од ЕУ? :pos2: Два дена да ни затворат граници ќе крахираме, ај не биди смешен, зависиме од извоз, 100 пати сум го пишал ова и не можам веќе, како да му пишувам на ѕидов, џабе е. П.С Не ни очекувам да разбереш, нели? Ај седи раат.:wink:
Другар, како мислиш ти ќе одлучи Еу тогаш?...А за болдираното? Е тоа ми е веќе од што 500000 пати сум пишувал на политика, и преку глава ми е, и искрено нема фајде од инатење, верувај.:wink:Не реков јас дека треба да ги растуриме односите со ЕУ. Зошто би ни ги затвориле границите? Едноставно треба да ги прекинеме преговорите со Грција и да и кажеме на ЕУ дека не го прифаќаме ултиматумот. А тие нека одлучат.
А за болдираново. Ова ти е вторпат во два поста. Го спушташ нивото на дискурсот. Како сакаш да те сфаќаат сериозно?
ovde ne se raboti za diplomatija tuku za vnatresen nepriatel....ne cuv do sega od nieden gejski prestavnik da ja napadne politikata na brane ....naprotiv ja koristat negovata politika kako argument protiv nasiot identitet i naseto ime....za da ja sovladame gejlada i socuvame naseto ime i identitet treba da rascistime so site koi patot do eu i nato go gledaat preku popustanje za imeto...bez razlika od koja partija da se
Како можеш да издржиш притисок од ЕУ? :pos2: Два дена да ни затворат граници ќе крахираме, ај не биди смешен, зависиме од извоз, 100 пати сум го пишал ова и не можам веќе, како да му пишувам на ѕидов, џабе е. П.С Не ни очекувам да разбереш, нели? Ај седи раат.:wink:
Аман бе, не ме отекувај, олабави, што сум имал да кажам до сеа, кажав во политика. За жал, ќе бидам во право, бидејќи сега нормално не ми верувате, туку им верувате на буг...ај тоа друг пат.Ne mozam da ve svatam,velite deka nemame proizvodstvo a ke krahirame ako nemame izvoz? ZArem vaka ve plasat po partiskite stabovi,smenete go imeto za da imame izvoz? Bravo za nositelot na ovaa ideja,more sto pametni ima vo ovaa nasa Makedonija...
apsolutno tocno,si imame jazik, kultura, istorija, obelezija na edna nacija i tocka.zlobnicite sto ne mrzat e nivni problem, toa sto ni go ostavile nasite predci treba da go cuvame, a za starata kurva evropa me zabole stojko.od zavist i nemok ne znaat sto zlo da ni napravat...neka se gonat u pm.:hump::hump::sekss::sekss:пак да повторам пред да идам на вотка, бидејќи денес е со повод, никој не може да ни го смени (името на) јазикот освен ако сами не си го смениме, затоа ум в глава или барем прст на аркада, или в нос, кој како милува
Другар, како мислиш ти ќе одлучи Еу тогаш?...А за болдираното? Е тоа ми е веќе од што 500000 пати сум пишувал на политика, и преку глава ми е, и искрено нема фајде од инатење, верувај.:wink: