ЕУ ни го смени јазикот

• Креатор на темата Креатор на темата Стрелец
  • Време на започнување Време на започнување
Па можеби и има смисла твојата логика, особено доколку се знае дека целта на грција е непостоење на Македонија.

Баш би сакал да ми објасниш како тоа Македонија не би постоела?

Зошто правевме држава тогаш?

,,Елементарната непогода,, деведесетите не убедуваше дека без југославија, Македонија неможе да опстане.

...

Ако ги игнорираш, ќе помислат дека секогаш се во право.

ионака мисли дека секогаш е во право, инаку македонскиот јазик се изучува на многу европски универзитети и тоа на државни универзитети и тоа во држави членки на еу, и се нарекува македонски јазик, како дел од групата словенски јазици, фамилија индоевропски јазици

Идете оф-топик :icon_lol:

Него, искочила ли владава наша, т.е МНР или кој и да е надлежен, со став/коментар околу ова?

Ипак не е заебанција работава...Поточно, според канцелариајата у Луксембург, се работи за висока (или високо курвинска) политика на ЕУ:tv:

Нормално дека сеуште НЕ!

А недајбоже некој да се осмели и да праша зошто или да понуди написмено протестна нота, ќе лета од работа!

Update:

Подобро ужасен крај за грдсите, отколку ужаси без крај за Македонците!

Реален07, јас за Македонија се арчам!! Ти?

Анамнезијак, такуѓере, ти?

Или според вас, за ова е само и само виновна сегашнава влада??

Да се запрашаме кој е виновен, може!

И кој е прв? Јајцето или кокошката?

А да не е петелот?

Во целава состојба најмалку се виновни македонците.

Виновни се СДСМ и ВМРО ДПМНЕ, скоро подеднакво, поради непотребно потклекување пред разноразни притисоци и продолжување на бесмислени преговори!

Највиновна е Грција, а после нив сите оние кои веруваат во лажната и погрешна историја!

Како не разбирате дека сево ова води длабоки корени од 1913-тата!

Ако има Македонија и македонци значи ние сме последната земја во Европа чии граници без прашање се прекројувани...тргнете од туак, да не одиме потоа кон расселувањат и геноцидите.

Затоа курвата вавилонска не смее да си дозволи една Македонија слободна и член на елитниот клуб на куртизани и ја титнра Грција!

Реален07, јас за Македонија се арчам!! Ти?
Јас за македонија се арчев, се арчам, а и најверојатно додека сум жив ќе се арчам, но не осеќам потреба тоа да ти го објаснувам на тебе, така да слободно може да ги прескокнеш овие срцепатални муабети.

Па нели се фалеше дека логика те учеле во средно.
Види, форумџијата ти постави едно одржано прашање...

Не убедуваа прво дека без југославија ќе не снема. После ни нудеа некои 4+1 платформи за да опстоиме.

Ама и без нив не бидна.

Сега, ЕУ и НАТО се бабарогите кои се као круцијални за нашето постоење. (иако, од друга страна тврдиш дека нивна членка сака да не снема)

Зошто?

Oflelele, se povrediFne, a?

Kazi mi, koj e vinoven za sevo ova sto ni se slucuva??

Nekako mi ja odbegna mojata misla postirana dve mislenja pogore!

А, јас чекам одговор кој го нема.

Јебига.

Стара тактитка. Кидни пред фактите, а пред фактите и боговите молчат.

А што бараме таму?

Којзнае што бараме таму се пикаме каде што не не бери ама или ке го јадиме к.. или грција ке го јади..ама како што гледам ние ке го јадиме дека нашиве политичари не се борат за македонија туку се борат кој да оди до врвот и да земи повеке пари...

Видете какви предавници имаме во "Eвропски организации и клубови".

http://www.rferl.org/content/Macedonia__Where_The_Streets_Have_Greek_Names_/1376847.html

Авторот е Благоје Кузмановски, коорд. на дописн. на радио "Слободна Европа, за Утрински Весник.

(http://217.16.70.245/?pBroj=996&stID=4357)

3452.jpg

Веројатно е тој, бидејќи е дописник за Радио "Слободна" Европа, а и текстот е на тој сајт.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom