EU ги укинува визите за Србија

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
основниот предизвик што го кочи нашиот развој а тоа е слободата на движење која ги решава практично сите проблеми на Македонците.

Амин....да паднат границите..Македонците ке се најдат кај и да се..а кога ке се најдат, ке почнат да работат..малку бизнис малку пријателство малку патриотизам...еден пријател од Битола работи со македонци во лерин..друг од Скопје со Македонци од Солун и германија

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
he,he...a FYROM toa ke go dobie toa za 100% od svojata teritorija....:)
kako mi se gleda vsusnost ni togas... :)
Поред Нострадамус , ти си доказот дека и Анштајн бил видовит , кога кажал за бескрајноста на вселената и човековата глупост сигурно си му бил пред очите.А за фиром , тоа си го прифатил од газдата твој дон Рошле , он со неговиот учител јазовецот конкретно ни го начукаа тоа име :drk:.Што се однесува до визниот режим со Србија , ова е уште еден стриптиз на куплерајот наречен ЕУ .Не беше многу одамна кога пачаврата на Оли Рен поетот на прашање , одговори дека пасошите демек биле важен критериум за бизниот режим , демек сега српските здравствени книшки ги имаат сите критериуми .:kesa:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Сепак сите наши влади досега,вклучително и оваа последнава од се срце се трудат да го задржат ГЕТОТО во кое сме ставени повеќе од 15 години како би можеле да бидат управници на тоа исто ГЕТО.Впрочем тоа им е главната цел кога се кандидираат на избори,затоа што управувањето со ГЕТОТО Македонија им носи завидни приходи во нивните приватни џебови.

Член од
6 април 2006
Мислења
972
Поени од реакции
11
на темата...

нека им дадат не олеснување..членство на тие усијани глави..им дадоа деценија санкции и гола сиромаштија, им дадоа гратис осиромашен ураниум, им дадоа многу и им земаа цела покраина сосе манастири и цркви

јак дил... им дале...не дај боже нас да ни дадат по овие критериуми...
Ostavi... Ushte e kiselo grozjeto...

The_Dzo

FIELD MARSHAL
Член од
3 февруари 2007
Мислења
256
Поени од реакции
2
im dadoa vizi zast ovoj sto e kandidat za predsedate e nekoj tezok radikal i se ocekuvalo da ima nesoglasuvanja so zapad pa ovie ko vo predizborna kampabja i toa vo moratorium na politicki aktivnosti, zapadnjacive lobiraat kaj narodot so toa sto im davaat vizi.............moze i ne e taka ali mene taka mi izgleda

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
A be uzivajte vo zivotot...ima i poloso......golema rabota nekakovo FYROM-iziranje, pa getoiziranje, pa slavomakedoniziranje, pa desetiletija tranzicii, pa gola siromastija.....zamislete uste bombi so osiromasen uranium da ni bapnea...:)

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Македонија се откажа од македонски национален симбол
стар 3000 год., се откажа од име,народ,историја,градови......
......секој ден се жртвува по нешто македонско...........
Зар едно косово вреди повеќе од од она што Македонија го одработува за својот погреб?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
на темата...

нека им дадат не олеснување..членство на тие усијани глави..им дадоа деценија санкции и гола сиромаштија, им дадоа гратис осиромашен ураниум, им дадоа многу и им земаа цела покраина сосе манастири и цркви
јак дил... им дале...не дај боже нас да ни дадат по овие критериуми...
Ние примивме уште повеќе со санкции и сиромаштија,радиоактивни одпади и срушени цркви,протерани и исчезнати Македонци,ја загубивме во неповрат третина од Македонија но либерализацијата не е ни на повидок.Само не лажеа како мали деца.

so se sekirate oni zasluzuvaat otkako cel osiromasen uranium im go zgnetija so bombite sto im gi frlaa sega se e radioaktivno pa mora i srbite da odat negde
Ние сме поотпорни на загадувања,кога не мора да одиме никаде надвор од ГЕТОТО Македонија.?

Член од
22 мај 2006
Мислења
400
Поени од реакции
4
ние си ја немаме поговорката

„бој не бије свијетло оружје, већ срце у јунака“

туку

„наведена глава сабја не сече“

Ем ќе можат без визи во - за сироткитие ми сограѓани прижелкувана ЕУ, ем и понатаму „Косово не дамо“.

Нашиот спас, Тактиката „лижи“ и „трти се“, уште по силно да почне да се применува, или?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
ние си ја немаме поговорката
„бој не бије свијетло оружје, већ срце у јунака“
туку
„наведена глава сабја не сече“
Ем ќе можат без визи во - за сироткитие ми сограѓани прижелкувана ЕУ, ем и понатаму „Косово не дамо“.
Нашиот спас, Тактиката „лижи“ и „трти се“, уште по силно да почне да се применува, или?
Затоа ние си ја имаме Агнеза Руси и Шпреса Јусуфи пропратени од Антонио кој не ни знае дека за Македонците во ЕУ требаат визи кој не се добиваат баш така лесно.Па секојдневно е на пат до Германија и по некое село без гугучки низ Македонија.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
Македонија се откажа од македонски национален симбол
стар 3000 год., се откажа од име,народ,историја,градови......
од ништо не сме се отјкажале..се е ставено на пауза..кога ке дојде време ке се врати..дај малку пореално ако не може оптимистично

Ние примивме уште повеќе со санкции и сиромаштија,радиоактивни одпади и срушени цркви,
сепак не повеке од нив..и со таа тврда глава, не им го гледам крајот.

бој не бије свијетло оружје, већ срце у јунака
ние си ја имаме поговорката ТИВКА РЕКА БРЕГ РОНИ ... само да бидеме живи па да дочекаме

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
A be Makedoncki....na kolku dolga pauza????...edno 2000 god. ke bide dosta???
A ti samo izigruvaj tivka voda....ke se stisis uste poveke sega koga Srbija ke ti opne vizi , kako priprema za clenstvo vo EU... :)!!!
Odi batka vo Prilep, zaedno so Premierot ti....bacete ruka na ABC da vi kaze kako ponataka ...inaku naebavme....do daska.....

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
A be Makedoncki....na kolku dolga pauza????...edno 2000 god. ke bide dosta???
A ti samo izigruvaj tivka voda....ke se stisis uste poveke sega koga Srbija ke ti opne vizi , kako priprema za clenstvo vo EU... :)!!!
Odi batka vo Prilep, zaedno so Premierot ti....bacete ruka na ABC da vi kaze kako ponataka ...inaku naebavme....do daska.....
Нека дојдат за Прочка,че им простиме.:):):)

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Поред Нострадамус , ти си доказот дека и Анштајн бил видовит , кога кажал за бескрајноста на вселената и човековата глупост сигурно си му бил пред очите.А за фиром , тоа си го прифатил од газдата твој дон Рошле , он со неговиот учител јазовецот конкретно ни го начукаа тоа име .Што се однесува до визниот режим со Србија , ова е уште еден стриптиз на куплерајот наречен ЕУ .Не беше многу одамна кога пачаврата на Оли Рен поетот на прашање , одговори дека пасошите демек биле важен критериум за бизниот режим , демек сега српските здравствени книшки ги имаат сите критериуми .
Neznam sa beskrajnata covekova glupavost, ama da sum na tvoe mesto bi go preprocital tekstot sto si go napisal i bi se poglednal vo ogledalo :)
Zaebi ti kuplerai ,pacavri i slicno... sepak pogledaj vo toa ogledaloto koj e glupaviot,odjebaniot pa otfrleniot...:)

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
од ништо не сме се отјкажале..се е ставено на пауза..кога ке дојде време ке се врати..дај малку пореално ако не може оптимистично

сепак не повеке од нив..и со таа тврда глава, не им го гледам крајот.

ние си ја имаме поговорката ТИВКА РЕКА БРЕГ РОНИ ... само да бидеме живи па да дочекаме

Реалноста е следнава:

-1950год. Македонци 80%
-2002год. Македонци 67% Македончиња првооддееленци 50%
„Внатрешно раселени лица„ не е холивудски филм туку сурова реалност во една држава во која матичниот народ е протеран од своите домови до ден денеска, таа држава се вика Македонија.
Ова е не светко туку космичко чудо.

А како да бидам опримисточен кога ке се сетам на „битката за Кичево и Струга„ , за која се мобилизираа Вашингтон,Брисел,Лондон и Берлин.
Македонија и ден денеска е под оган од Белград,Приштина,Тирана,Атина и Софија и домашни јаничари.

Kajgana Shop

На врв Bottom