ETNICA & PLEIADIANS Live @ Club COLOSSEUM - Сабота 13.02.2010

• Креатор на темата Креатор на темата Eci & Dare
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Епа јас баш заради тоа и заради нивното однесување во предходните постови нема да одам, а со мене нема да одат и уште едно 15тина души, а ако го претвориш тоа во продадени пијачки и тие продадени пијачки ги претвориш во пари, гледаме во најмалце -500 до -600 евра. И се тоа заради 2 работи без кои што можело и у старт.

ја би рекол - 50.000/60.000е

ШТО Е МНОГУ Е МНОГУ

не сте нарачале очигледно флаша смирноф у колосеум....

Ова болдираново го имаш и на рекламите на Авалон. Па им се десило некогаш да не им дојде народ, никогаш. Последна утка им беше кога Faithless ги донесоа ПРЕД саем во сезона на дождови.

Туку доста хејт.
За крај ќе го цитирам mans

И на сите ќе ви посакам убав помин.

неможеш Авалон да ги споредуваш со еци и даре....па дури и со другиве организатори, Авалон ти е цела машинерија, а од друга страна коа ги носеа ZZ Top, рекламата им идеше нешто као „може не се најдобри, али се единствени„ инаку таа журка со фејтлес пред саем и не беше баш утка, со оглед на тоа дека и ти и ја и уште еден куп други до ден денес ја памтиме :)

Ми се исполни желбата да ги видам и чујам Етника. Беа арни, и на бис се вратија и сфе у реду. Споредните елементи на журкава не ми се допаднаа. Ќе фрлам малку хејт откако ќе се наспијам. Сеа идам у кревет.

Хуанито, за концертот на Фејтлес ПРЕД саем.... па најдобрата и најлошата журка не се забораваат. А за неприсуството твое на синоќешниот жур, не бери гајле, имаше гужва, фалеше уште твоето друштво па сардина парти.

Етника се Етника... Не оставиа сите без зборови, посебно со ремиксот на триптунајт кој како што ни кажаа е завршен два дена пред журката и премиерно го свиреа тука.
Одлична публика, дефинитивно една од најдобрите забави на SUN PRODUCTION.
Сите влезници беа експресно распродадени па моравме да пуштиме дополнително, им благодариме на сите што дојдоа во толку голем број да ги чујат легендите.

Можеби сите тие ефекти, ласери, светла не идат заедно со транс забава но тоа е политиката на клубот и го почитуваме тоа голема благодарност до нив што ни овозможија за првпат да се направи забава од ваков вид таму. Нашата намера пред се беше само ради најдобриот звук и акустика за да може Етника саундот да се долови во вистинско светло. На сите на кои им пречеа пропустите со ефекти и светла искрено им се извинуваме. Но тоа ќе го поправиме во наредните наши забави во клубот на SUN PRODUCTION кој набрзо ќе биде промовиран.

Поздрав

Но тоа ќе го поправиме во наредните наши забави во клубот на SUN PRODUCTION кој набрзо ќе биде промовиран.

Браво за ваков потег, се цени искрено. Ритокс ми фали што го затворија, Тапан ан ми остана како алтернатива за одредено време само, јбг.
Само еден совет, кога веќе преземате таков голем чекор, официјален клуб за тренс и електроники, барем да ги промовирате и новиот бран на артисти кој што во голем број ги има кај нас, а навистина имаат што да понудат :wink: муабетот ми е, да не гледаат младите прво шанса за букинг во странство и слично, кога пологично е прво своите да те дознаат кој си што си итн...
поздрав

Ај и ја да напишам некој збор...
Значи најпрво да кажам дека журкава ги надмина моите очекувања во многу полиња. Како прво не очекував толку многу луѓе на Psy-Trance журка во колосеум, ама ете, и тоа се деси. Имаше многу луѓе кои редовно си доаѓаат во Колосеум, па може не знаеле дека ќе има транс, ама па кога видов дека до крај беше полно... DAMN!!! Честитки до Еци и Даре за успешната журка. Редовно ги полните B2 и МКЦ, сега ви успеа и со Колосеум, на ред е Метрополис (а можеби и веќе сте го наполниле... не бев на Stay Connected Pt. 1 :()
Anyway, еве ги моите Likes & Dislikes

- Незаборавна журка. Етника стварно ме изненадија со нивниот Сет. Имаше голема еуфорија и атмосфера. Стварно топоини
- Laser & Flash Show. Мене овие елементи многу голем мерак ми направија. Ретко ги гледам на транс журки, па сега ептен ми се свиѓеше што ги има.
- Солиден warm-up. Ми се свиѓеше преминот од Progressive на Psy, како најава за Етника и изборот на траки.

DISLIKES:
- Премалку место. Ова е една од работите што не ја очекував. Беше ЕПТЕН тесно на подиум, па морав да идам горе за да денсам на раат, без некој да ме бутка или да поминува пред мене.
- Недостаток на BASS. Ова всушност и не е ваша вина, ама стварно фалеа Woofer-и. Ќе беше многу подобро ако ги имаше, бидејќи нели, ова си е Psy-Trance. Си бара звучници со ниски тонови. B2 е место каде што го нема овој проблем :smir:
- Прелазите на Еци. Да не речам, беа очајни :nesum:. Стварно треба да поработи на mixing technique

PS:
Епа јас баш заради тоа и заради нивното однесување во предходните постови нема да одам, а со мене нема да одат и уште едно 15тина души, а ако го претвориш тоа во продадени пијачки и тие продадени пијачки ги претвориш во пари, гледаме во најмалце -500 до -600 евра. И се тоа заради 2 работи без кои што можело и у старт.
Да ти кажам право боље што не дојдовте... Уште вие фалевте таму во таа гужва...

Да не тупам многу со муабети, на кратко само:

Макс и Маурицио се ѕверки, свака им част на типците, у Колосеум не се дишеше.

Еци и Даре изненадија со прогресив загревање.

Топои журче искочи. :vozbud:

Да не должам се е кажано погоре, одлична журка!!!

и само да ве замолам ако може да ми го кажете ремихот на соутхерн сун :)

Еци и Даре изненадија со прогресив загревање.

Па имавме спремено само прогресив сет ама публиката очекуваше нешто побрзо и моравме да свртиме накај фул он.
А во врска со прелазите валјда дека мешавме прогресиве и фул он и едно со друго различни бас линии и не е тоа тоа.

Иначе на журкава видовме доста луѓе кои ги немаше последниве години, и бевме изненадени што до самиот крај на подиум немаше кај игла да се фрли и сите со кренати раце во ист ритам се движеа. Прекрасен и неповторлив вајб. Ке ставиме и слики и видеа.

Поздрав

и само да ве замолам ако може да ми го кажете ремихот на соутхерн сун :)

Southern Sun???

Ја не чув оваа трака да се сврти. Да не мислиш на Silence?
Ако мислиш на Silence ремиксот е од Ananda Shake.

журката беше одлична..ногу народ имаше, али не ми пречи..доволно место имаше.. и конечно успеав да ги чујам и Етника,по два неуспешни обиди..квалитет си е квалитет. одлична атмосфера направија, супер музика.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom