Еротоманија

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Dobro cool

nego muabetot mi e da kazam dur zena mi se tusira ...

toa erotoman u tvojot slucaj e super doduse

zasto ?

Pa tie sto i poveruvaat na takva osoba , koja ogovara koj kur ke ti se ????

Znaci prazni ...

e sea ako ti e samo za ebenje na takvite , ti namalue sansi doduse... jebem li ga ama pa od druga strana pa moze ke ti izleta nekoja kvalitetna koja ke sfati sto e rabotata

Ti si pametno dete i kao ke razmislis taa ti pravi usluga...

E sea na temata erotomani...

Jas ne znam nekoj erotoman kako vulgarno go pretstavivte da mu kazete izvini ali ne sakam da komuniciram so tebe i on posle toa da produzi , nego

problemot e vo neiskrenosta , nedirektnosta

se sotava mala doza na verojatnost ( pustanje voda ) i posle imalo demek erotomani

A tie sto kradat gakicki i posle ovakov odjeb al direkten e toa se veke manijaci !

I OD KAJ BE OVA EROTOMANI ?

demek onie od koi ne mozes da se otkacis oti mislat deka gi sakas ???

Za se si ima nacin , pravilen pristap direkten korekten ljudski i ke nema tie erotomani

Не, Winston, не е секогаш проблемот во неискреноста и не-директноста, и нема секогаш коректен начин за решавање на проблемот.
Всушност, главниот проблем со еротоманите лежи баш таму...На ним и да им нацрташ дека НЕ ги сакаш, не им е доволно да прекинат.
Ако ти не си се соочил никогаш со вистински еротоман, не значи дека и со другите е тоа случај. Затоа, квази анализите за личните мотиви на авторот на темава задржи си ги за себе.
А, повели и http://en.wikipedia.org/wiki/Erotomaniaлинк од кој ќе може да дознаеш нешто повеќе за еротоманијата, и да видиш дека е и официјално класифицирана како пореметување кое итекако постои и може да загорчи нечиј живот.

Ja kolku razbrav od vikipedija uslov e da se posakuva javna licnost nekoja nedopirliva , a vo slucajot gledam zatreskana tinejdzerka... dur ne pocne da mu gi zbira gakite od terasa ne e strasno :kafe:

Mislam ima tuka podvidovi

1.tajna obozavatel/ka

2. ne tolku tajna obozavatelka spletkaroshka

3. pa onda ide erotomanka koja dishe u telefon

4. koja sobira otpadoci sve sto asocira na obozavaniot

5. i na kraj ide ona poslednjeto onoj sto sakase Spilberg da go ubie oti mislese deka mu e sin

Kamo sreca ja da imam edno 5 takvi erotomanki pa ke gi zapoznaam posle nek si vadat oci megusebno.

A ti ado , ne ripaj drugarski mu kazav na serpico ne ni sakav da go napagam ... more koa ke razmislam moze si ti taa negova erotomanka :pos2:( sala ma sala )

Daklem, nema potreba od toj termin kvazi analizi toa predzvikue revolt a jas kako tvoj taen obozavatel bidejki objektot an pozudata se odnesue loso so mene ke pomislam ME SAKAS i ke stanam EROTOMAN u praktika ...

BTW kaj gi sushish gakickite ( sala )

e sea ako ti e samo za ebenje na takvite , ti namalue sansi doduse... jebem li ga ama pa od druga strana pa moze ke ti izleta nekoja kvalitetna koja ke sfati sto e rabotata

Jas ne znam nekoj erotoman kako vulgarno go pretstavivte da mu kazete izvini ali ne sakam da komuniciram so tebe i on posle toa da produzi , nego
problemot e vo neiskrenosta , nedirektnosta.

se ostava mala doza na verojatnost ( pustanje voda ) i posle imalo demek erotomani

Ја погоди суштината, на проблемов. Искрено.

Мој додатен совет до Ж: Прекинуваш сите контакти, макар и да ти “удара ко шампањац у груди“ не смееш заради едно ебење да потхрануваш нечии “болни“ илузии.

:smir:

Proveren recept kako da se otkacis ako si masko :

Ke i reces a mori kanto niedna , od zbor ne se razbiras mene mi bese samo da te iskrsham od ebenje , jas sum manijak a inaku ja sakam majkati i go mavam od radiator po nea , aj git !

Radikalno neli ?

Druga opcija provereno :

Znaes koga ke se vidime idniot pat sakam da te vrzam i da te tepam , sakam da te ponizuvam oti toa mi e fetish ...prais mala pauza nadevjki se deka ne e mazohist i ke ja snema !

Ako rece pa jas sakam da me tepas , se sakam od tebe , vrtis filmot i i vikas jas te provocirav ne si ti za mene samo vcera sabajleto gledajki go Dragan Vucic otkriv deka sum gay ! Ako i toa ne pali ke kazes deka si mu go popusil na drugar ti i toa te pali i ete ke se kurtulis

Samo ostro i na prva :tapp:

resenie pa :
1. Kazii ako me sakas frlise od 12 kat mmm , ne 24 kat. Resen problem (najlos slucaj)
2. Najdi ista takvla osoba i nateraaja tvojata erotomanka da se sprijateli so tvojot erotoman i kad tad ke sfati tvojata erotomanka so pravi ili ke go zasaka tvojot erotoman ( dobar slucaj, so sreka naoganje erotomani negovo sprijateluvanje)
3. Najdi nekoa rabota sto navistina erotomankata nemoze da ja smeni vo nikakov slucaj i pobaraj go toa ako saka da bide so tebe ( ne veruvam deka ke uspee ama ajde)

inace sekoj se pocustvuval deka nekad stanal na nekoj nacin erotoman, razlikata megu sfakanjata na erotomanot i normalnite sfakanja e edna ednostavna eb**a razlika. Edna rabota sto e vazna vo ljubovta, da ja pravis licnosta srekna, eb**o ubavo se sfaka deka sve sto pravi erotomankata pravi osobata da e nesrekna po toa mora da se prekine vo toa za da moze licnosta da bide srekna, ako ne se prekine definiraj se ko erotoman/ka. Zatoa sto vise toa ne e ljubov toa e samo licno tvoe zadovolstvo, pri sto sve ke napravis za da se zadovolis. Razmisluvajki po definica nekoj kazal vo zivotov sve e mozno taka da i po taa logika ide i erotmankata deka moze pak ke se vratis. Mora da sfati samata deka mora da se najde drug nacin da se vrati taa ljubov(osoba), ovoj nacin ednostavno ja povreduva licnosta sto ti navodno ja sakas a so toa ne ja pokazuvas ljubovta tuku naprotiv tvojata bolka , sebicnost i tako dalje, taka da treba da dozvolis na taa osoba da bide srekna a ti da go vratis na nacin koj nema da go povreduvas. Ako posle tie sfakanja erotomankata produzi togas taa tie mentalno idrizovski slucaj pri sto bi ti preporacal vo faza na snabduvanje na pistol :(.

Детално ја читав темава од почеток до крај, кога стануваш сведок на ситуации од ваков тип и тоа влијае врз тебе, во тој случај, се што ќе прочиташ и ти изгледало како хиперболизирање, сега веќе ти станува опипливо.

Сериозно, доаѓам до истиот заклучок како Боби, добро бре, да сакаш да го убиеш некој, ќе помисли дека со тоа му искажуваш љубов и дека го убиваш зошто си очајно заљубен во него.
А и Ада некаде спомна дека не може да им се објасни ништо затоа што го гледаат исклучиво преку својата призма.

erotomaniacoveryq2.jpg

Жолто комбе?
Сепак, можеби не ... има и поладни места.

Аух! Сум имал еден таков контакт. Опаснооооо...... :shok:

Решението се состоеше од блокирање на Скајп, мобилен, масивно игнорирање итн. Со други зборови, brute force.

Не бива инаку - тие се манијаци и не познаваат друг начин, освен силата. Тие ги тераат работите на сила и само така можат некои работи да им станат јасни.

Доколку еротоманката не може да се натера да ја сфати реалноста, тогаш треба да се дејствува во рамките на илузиите кои што таа особа ги има. У превод, ако не можеш да ја исклучиш од филмот дека пие млеко, закисели и го млекцето малце...

Решение е да и направиш нешто што дефинитивно значи понижување, акт којшто дури и ако се протолкува како љубов, ќе биде нешто што ќе предизвика други проблеми. Кога ќе те замара еротоманката наредниот пат, искорни еден шлајм од петица, и залепи и го меѓу очи. По можност тоа нека биде на сред плоштад, или на некое уште повидливо место. Точно, можеби еротоманката во рамките на сопствените илузии и тоа ќе го протолкува како чин на љубов, но верувам дека колку и да е илузијата јака, таа личност ќе почувствува понижување. Ќе чувствува нешто од типот: `да, овој ме сака, ама ме р`ка на сред плоштад`. Можеби во рамките на сопствената илузија личноста ќе биде пресреќна од прикажаното внимание, али сигурен сум дека таму некаде внатре во неа... Ќе почуствува дека гордоста и е повредена. Кога по големото количество на понижување во секоја прилика ќе и скурчи од понижување (е сеа колку понижување е потребно за да се активира одбранбениот механизам, зависи од интензитетот на проблемот), тогаш еротоманката пак нема да си ја разбие илузијата и пак се ќе толкува и понатаму како чин на љубов, али толку ќе и дојде преку кур од таквата `љубов`, што сама од себе, водена од сопствените психолошки дефанзивни механизми, ќе се совлада и ќе се натера да се откаже од тебе.

Абе чоек убаво ти кажаа сите ... 1000% игнорирање ... и ако ја видиш на улица ... земи дери и се у фаца ко ментален ... кажи и се што имаш на душа ... ако почне да плаче да рика да се дере ... остави ја сама ... и отидиси онака чил ...
ааа ако тоа не успее ... татко ми е психијатар ... па ке ја пратиме кај него ...:helou:

Еротоманија е вид на ментално пореметување при кое пациентот е во заблуда дека друга личност,најчесто познато лице од медиумите е заљубено во него.
Болеста најчесто се јавува за време на психоза, особено кај пациенти со шизофренија или биполарна манија.

Најчесто пациентите веруваат дека "љубениот" им праќа телепатски пораки преку медиумите:vozbud:
Притоа,пациентите се обидуваат да возвратат на замислените обиди за комуникација со писма,телефонски повици па дури и следење на "љубениот/та"...
Понекогаш болеста е тешко да се открие бидејќи пациентите се обидуваат да ја сокријат "врската"...

Во последниве 20тина години нагло порасна бројот на тинејџери/ки кои се почесто се вљубуваат и замислуваат како го минуваат својот живот со некоја позната личност,прават лажни профили на страни на социјализирање и потоа си пишуваат љубовни пораки од истите,дури и се ставаат во married статус на facebook.

Што мислите за оваа болест?
Дали некогаш и вие сте се чувствувале вака?
Да се напомене дека,овие заблуди не секогаш мора да бидат Еротоманија...
И дали мислите дека оваа појава(со тинејџерите)е можеби некакво масовно лудило...масовна еротоманија?

Јас ја сакам и таа ме сака ама уште не знае.

Имаше узречица еден другар...Ја и она се муваме више една година...али дискретно.Толку дискретно шо ни она не знае дека се муваме:vozbud:
Иначе ја болувам од спротивната ментална аномалија...мене никој не ме сака...а можеби и сум во право:pipi:

Дали Хари Потер и Твајлајт поттикнаа бран еротоманија??:vozbud:

Еротоманијата се дефинира како ретко пореметување во кое една личност е во лажен занес дека друга личност, обично од повисок социјален статус, е заљубен во неа/него.

Социјалниот статус може да значи: материјална моќ, популарност во општеството, силен карактер кој наоѓа на широко одобрување кај околината. Опсесивноста на еротоманите со луѓето од "повисок социјален статус" најчесто доаѓа како производ на сопствената беда во сферите во кои владее "љубениот".

Лажниот занес (или "глава во газот") го споменувам како патолошки синдром кој се појавува кај личности кои ги гледаат работите на начин на кој само ним им одговара. За среќа, медицината поточно психијатријата ми дава потполно право да ги наречам овие личности - БОЛНИ!

Не го читав целото ама до тука е доволно.
Викаш болни се ?
Ништо поарни се и оние со "своја" личност(личности) затоа што секој ги има повеќе.
Овие кутрите паднале под нивото на умот.
Ништо поарни се и оние издресирани на нивото на умот.
[video]http://es.mayomo.com/86464-toltec-tribal-wisdom-the-smoky-mirror[/video]

Back
На врв Bottom